Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 553
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 045
Елица, зависи къде отивате. Към Великобритания например важи 72 часа
Да ви кажа честно за новоста в България се чудех на първо време,  към момента имам още антитела след недоказано боледуване и отлагам ваксината. А може да ми се наложи да посетя нещо на закрито, както и пътуване в чужбина евентуално

# 33 046
Идвам с малко странен въпрос. Понеже имам филтър на обажданията и непознати и скрити номера не могат да ми звънят, днес виждам, че от РЗИ са се скъсали да ми звънят, ама поне 20 пропуснати имам от тях. Естествено, свързване няма да ги питам какво искат. Имах пропуснати и от клиниката, в която е личният ми лекар. Звъннах, казаха, че сега не можели да говорят, но вероятно било свързано с ваксинация. И ме хвърлиха в джаза. Какви ваксинации, какви 5 лева, бях болна преди месец. Та на някой друг да му се е случвало?
Фалшив сертификат? Или някой те е подал като контактен?
Как си направила филтъра? С айфон ли?

# 33 047
  • София
Аз съм била контактно в неделя три часа и повече с една приятелка, с позитивен антигенен. Тя тогава беше хремава, но прави и беше отрицателен. Вчера положителен. И вече съм в джаза да се побърквам. До наколко дни ще се види как действа имунитетът на ваксиниран и преболедувал. Тя е ваксинирана също , почти няма симптоми. Хрема и това е. Накарах я пак да прави и днес пак позитивен

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 21:15 от insane

# 33 048
  • пустинята Гоби
Стринке, на баща ми са звъняли от РЗИ месец и половина след първия положителен PCR да го питат как е. Цитирам го - аз бях забравил, че съм бил болен.

Иначе в момента е добре, няма температура, има апетит и вече няма симптоматика. Личния му е предписал антибиотик, витамини и нещо за белия дроб (забравих какво). Честно да ви кажа, направо горкия човек. Първо, че е онкоболен в ремисия и само той си знае през какво е минал, второ, че за втори път в рамките на два месеца вижда положителен тест.

Благодаря, Мери, че ни мислиш Heart .

# 33 049
  • Пловдив
Дъщеря ми (14г.) излезе положителна току що с бърз тест. Аз съм 8 ден с Ковид и тъкмо се надявах, че никой друг не е хванал. Онзи ден й беше отрицателен - правихме, защото я усетих леко да подсмърча и реших да я тествам.

Сега какво се случва с моята карантина? Аз минах вече една седмица от моята, остава още една. Утре ще направим ПСР, но още ли 10 дни ще ми дадат на мен или аз като болна в момента няма нужда да се удължава?

# 33 050
Скрит текст:
Моля, ако някой е пил Еликвис, да пише по каква схема. Може и на лични.
Аз съм пила Еликвис, но назначен и изписан от лекар.
Това не са витамини, изписват се индивидуално според диагноза и състояние, на мен ми бяха изписани, беше ми изписан заради тромбозата, която направих след ковида.
Моля, консултирайте се с лекар, преди да приемате такива медикаменти.
Иначе беше 30 дни по две на ден.
Но пак казвам, това не значи, че ще е полезно за друг, прием по същата схема.

Благодаря, Мери. Изписан ми 2х1 от 5 мг., но заради проблеми със стомаха и бъбреците, гастроентерологът препоръча по-ниска доза. Чета в листовката, че при тегло под 60 кг., се препоръчва 2х1 от 2,5 мг. Гледах и схеми в чужди сайтове, отново се препоръчва по-ниската доза. Та, просто исках да си сверя часовника и тук, за да преценя какво да правя. Решението трябва да го взема аз, защото лекарите са на различно мнение.
Аз пия ксарелто  20 мг., имам проблеми със стомаха, но не си позволяват да коментират дозата. Това са новите антикоагуланти. Разреждат кръвта и намаляват риска от тромби. Щом е предписана тази доза, трябва тя да се приема. В случая щом са 2 трябва на 12 часа, винаги по едно и също време, винаги по време на храна. Гастроенерологът не е специалиста, който трябва да се меси в дозата на АК, а да предпази стомаха. Има и такива лекарства.
Ако има някакви проблеми - прокървяване от носа, синини, други такива, лекарят трябва да прецени дали да намали дозата.

# 33 051
  • Другата България
Моля, ако някой е пил Еликвис, да пише по каква схема. Може и на лични.
Аз съм пила Еликвис, но назначен и изписан от лекар.
Това не са витамини, изписват се индивидуално според диагноза и състояние, на мен ми бяха изписани, беше ми изписан заради тромбозата, която направих след ковида.
Моля, консултирайте се с лекар, преди да приемате такива медикаменти.
Иначе беше 30 дни по две на ден.
Но пак казвам, това не значи, че ще е полезно за друг, прием по същата схема.

Благодаря, Мери. Изписан ми 2х1 от 5 мг., но заради проблеми със стомаха и бъбреците, гастроентерологът препоръча по-ниска доза. Чета в листовката, че при тегло под 60 кг., се препоръчва 2х1 от 2,5 мг. Гледах и схеми в чужди сайтове, отново се препоръчва по-ниската доза. Та, просто исках да си сверя часовника и тук, за да преценя какво да правя. Решението трябва да го взема аз, защото лекарите са на различно мнение.
От 5 мг. е и моя, да. Беше.
Дъщеря ми (14г.) излезе положителна току що с бърз тест. Аз съм 8 ден с Ковид и тъкмо се надявах, че никой друг не е хванал. Онзи ден й беше отрицателен - правихме, защото я усетих леко да подсмърча и реших да я тествам.

Сега какво се случва с моята карантина? Аз минах вече една седмица от моята, остава още една. Утре ще направим ПСР, но още ли 10 дни ще ми дадат на мен или аз като болна в момента няма нужда да се удължава?
Не се удължава твоята карантина.

# 33 052
Бихте ли ми казали на кой ден от появата на симптоми трябва да се направи писиар-тест за да е достоверен? Три дни достатъчни ли са?

# 33 053
Ох сина ми днес покашля и го боли гърлото. Направих бърз антигенен-отрицателен е. ЛЛ след обяд не вдигна телефона. Други симптоми няма. Утре рано ще звъня на ЛЛ.
Как започна при Вас?
Притеснена съм Sad
Имам един такъв вкъщи (ваксиниран преди месец с 40000 антитела юерени преди месец). Засега задна хрема и от време на време покашля. Два отрицателни домашни теста досега.

# 33 054
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Казаха по Нова, че е една година, с тенденция да стане безсрочен

И аз чувам за пръв път, но не си измисля

# 33 055
А аз пък се чудя колко ли, като мен има преболедували не доказано с антитела и съответно без сертификат.  Да вметна, че боледувах миналата година ноември и втори път бях контактна март , не съм се тествала, защото тогава тестовете не се назначаваха  от личния  лекар и не бяха никак евтини
Сигурно такива случаи в България сме много повече и от васинираните

# 33 056
Те отдавна от Европейски център за превенция и контрол на заболяванията са го написали в сайта им, че е обратното, ама никой не иска да го признае.
Цитат
Периодите на проследяване за преди инфектирани и ваксинирани индивиди все още не са достатъчно дълги, за да могат да се направят изводи за продължителността на защитата срещу инфекция над 6 месеца за тези ваксинирани или над 12 месеца след естествената инфекция.
https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/latest-evidence/immune-responses
А ваксинираните защо имат право да се разхождат без тест, въпреки, че се доказа, че се разболяват и пренасят инфекция, остава неясно.

miamim, в Регламента няма записан срок на валидност на сертификата за ваксинирани, а за преболедували е записано 180 дни. Кое по-точно не е вярно?

# 33 057
  • София
Има много, дори и не разбраха. После пускат тестове за антитела и се оказва, че имат... Но какво от това?

# 33 058
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Спокойно можеш да се ваксинираш, elica_2007

# 33 059
  • пустинята Гоби
Ясно е, Диорела, искат да стимулират ваксинирането.

Общи условия

Активация на акаунт