Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 444
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 34 455
  • Пловдив
Моя позната боледува два пъти в разстояние от една година между двете боледувания. И двата пъти с ПСР. Каза, че втория път е минало по-леко. Не познавам други хора, които ги е повторило. Дано наистина да са изключения.

# 34 456
  • София
Моята племенница преди година боледува, беше бременна и не го кара леко, и сега пак, след една година - слава богу, леко. Доказано и двата пъти с ПСР.

# 34 457
  • При семейството си
Днес извиках линейка за майка ми. Тествали са я, ковид. Двустранна пневмония, лоша сатурация. Тя е подписала, че не иска да я карат в болница. Говорих й, не искала да умре по коридорите на болниците.
Просто се чувствам разбита...

Колко е сатурацията? Колко време е със симптоми? Ако сатурацията е ниска и ако можете, осигурете кислород за домашни условия.

# 34 458
  • SF
Не, никога не е стоял въпросът за антителата за преболедували, поне досега.
За момента, сертификат се издава само с положителен ПСР, а вече приравниха и антигенните към ПСР-ите.
Антителата засега са само искане на хора, които са преболедували преди повече от една година, и от такива, които не са се тествали никъде официално, както и на безсимптомно преболедували.

Сигурна ли си, че никога не е стоял този въпрос? Сериозно те питам.
Останала съм с впечатлението, че предстои взимането на някакви решения, защото много хора се оправдават, че са го изкарали, лекари са им казали, да не се ваксинират, защото са пълни с антитела и сега тези хора се чувстват дискриминирани.
Вчера го обсъждахме с приятелка, която го е изкарала много леко, без да разбере дори, сега има антитела и не може да ходи никъде, защото няма сертификат.

# 34 459
Зелен сертификат изтеглих в деня след регистрирания ми тест. Болна, със симптоми, под карантина, но със зелен сертификат. Мога да отида, където искам, не че го правя, но е доста нелогично според мен. Би трябвало поне след изтичане на карантината да се генерира.

# 34 460
  • Другата България
Не, никога не е стоял въпросът за антителата за преболедували, поне досега.
За момента, сертификат се издава само с положителен ПСР, а вече приравниха и антигенните към ПСР-ите.
Антителата засега са само искане на хора, които са преболедували преди повече от една година, и от такива, които не са се тествали никъде официално, както и на безсимптомно преболедували.

Сигурна ли си, че никога не е стоял този въпрос? Сериозно те питам.
Останала съм с впечатлението, че предстои взимането на някакви решения, защото много хора се оправдават, че са го изкарали, лекари са им казали, да не се ваксинират, защото са пълни с антитела и сега тези хора се чувстват дискриминирани.
Вчера го обсъждахме с приятелка, която го е изкарала много леко, без да разбере дори, сега има антитела и не може да ходи никъде, защото няма сертификат.
Нали това ти казах, разбира се, че е сериозно.
За момента сертификат на преболедували се издава само въз основа на ПСР, а вече и на антигенен от лаборатория. След въвеждането на тези сертификати започна недоволство именно от хора, които са преболедували преди повече от една година, и от такива, които не са се тествали никъде официално, както и на безсимптомно преболедували. Всички те са с антитела, но поради липса на тест не могат да извадят сертификат. Напоследък не следя редовно новини, но знам, че се обсъждаше дали и антителата да не се приравнят на тестовете и въз основа и на тях да се издава сертификат. Вероятно това имаш предвид.

# 34 461
Зелен сертификат изтеглих в деня след регистрирания ми тест. Болна, със симптоми, под карантина, но със зелен сертификат. Мога да отида, където искам, не че го правя, но е доста нелогично според мен. Би трябвало поне след изтичане на карантината да се генерира.
Това е валидно за всички ваксинирани / преболедували под карантина. Ако те хванат да нарушаваш карантината - глоба. Иначе и аз съм съгласна, че би трябвало сертификатът да свети червено за периода на карантината.. Ама това много сложна система става вече, съвсем ще блокира РЗИто Simple Smile Simple Smile

# 34 462
Обсъжда се това за антителата, и най-вероятно ще се приеме. Сега по новините чух.

# 34 463
  • SF
За момента сертификат на преболедували се издава само въз основа на ПСР, а вече и на антигенен от лаборатория. След въвеждането на тези сертификати започна недоволство именно от хора, които са преболедували преди повече от една година, и от такива, които не са се тествали никъде официално, както и на безсимптомно преболедували. Всички те са с антитела, но поради липса на тест не могат да извадят сертификат. Напоследък не следя редовно новини, но знам, че се обсъждаше дали и антителата да не се приравнят на тестовете и въз основа и на тях да се издава сертификат. Вероятно това имаш предвид.

Да, това имам предвид.
И сега, може би много тъпо стана, но ти какво имаш предвид? Simple Smile

# 34 464
  • Ланкър, планините Овнерог
Да, но на сертификата има дата, от която е валиден. Вчера изтеглих на майка, която до утре е в карантина и на сертификата си пише, че от утре важи.

# 34 465
Момичета има ли от вас такива с повторна зараза. Не питам за познати на познати, а за вас или някой от семейството ви.

Да брат ми е втори път болен,след 8 месеца, но не престава да ми спори относно ваксината.
Е, сега като въведоха мерките навсякъде със зелен паспорт, май ще клекне.

# 34 466
  • Буркина Фасо
Момичета има ли от вас такива с повторна зараза. Не питам за познати на познати, а за вас или някой от семейството ви.

Да брат ми е втори път болен,след 8 месеца, но не престава да ми спори относно ваксината.
Е, сега като въведоха мерките навсякъде със зелен паспорт, май ще клекне.
що ? нали след преболедуване може да си извади сертификат ?

# 34 467
  • Другата България

Да, това имам предвид.
И сега, може би много тъпо стана, но ти какво имаш предвид? Simple Smile
Нищо нямам предвид, отговорих на ето това
Зеленият сертификат на преболедувалите ще се раздава срещу антитела, нали? А колко антитела ще определят за минимум и как ще се прецени кога ще спаднат до ниво неосигуряване на защита... учените знаят.
защото за момента е само с ПСР или антигенен. Вероятно ще приемат и антителата, щом се е обсъждало.

# 34 468
  • SF
Станахме като лудите Simple Smile За едно и също говорим, но по най-сложния начин.

# 34 469
Аз наистина не разбирам тия хора, които са се запънали за тая ваксина. То само заради сертификата ли човек трябва да се ваксинира? Документа ли ще те опази ? Това чудо, няма да изчезне и за да останем живи, трябва ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт