Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 081
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 34 515
Според мен зеления сертификат създава фалшива и измамна сигурност. Не виждам с какво той допринася за ограничаване на разпространението на заразата. От позицията на времето стана ясно, че нито ваксинирани, нито преболедували са защитени от заразяване и боледуване, че и повторно. Да не говорим за временния сертификат след първа доза, когато хората са особено рискови и незащитени.
Според мен мерките са най важни - маски, дистанция, дезинфекция. И отговорност. Но такава няма, хората щъкат със симптоми, без маски, без защита. Не пазят нито себе си, нито околните. Като споделих, че съм с Ковид, хората около мен, ама как така, точно ти дето не сваляш маската, дето хабиш литри дезинфектант и стоиш на разстояние. Откъде, как, защо. Ами как, колега на мъжа ми се спотайвал, че имал симптоми, ходел на работа, разнесъл заразата, зарази мъжа ми, а той мен. Като се има предвид, че миналата година бях контактна на колежката ми и не се заразих, но в офиса стоя с маска и спазвам дистанция.
Да, ваксината вероятно помага, но тя не е панацея, както се вижда и заразата си циркулира. Мерките трябва да се спазват, но не се. Ей сега гледам някакви кретени и дебили нападнали магазините в Шумен, да протестират и да призовават хората да си махат маските. За мен такива хора са за съд. Хора без съвест и без чувство за отговорност. Егоисти опасни за себе си и околните. Аман. Какво ни става, бе?! Що за хора сме?!

# 34 516
  • София
Според мен зеления сертификат създава фалшива и измамна сигурност. Не виждам с какво той допринася за ограничаване на разпространението на заразата. От позицията на времето стана ясно, че нито ваксинирани, нито преболедували са защитени от заразяване и боледуване, че и повторно. Да не говорим за временния сертификат след първа доза, когато хората са особено рискови и незащитени.

За съжаление най-вероятно така ще се окаже.
Все пак, както призовавам от 2 месеца, нека наблюдаваме западна европа как ще изкарат зимата - със или без локдауни, със или без пикови стойности на заразени в болници.
Допускам  обаче, че на много места мерките ще бъдат, ако не изцяло, то частично върнати.

# 34 517
Джасте, Напълно права си, но хората не искат да го осъзнаят. Само с една мярка не става. Сигурно го пиша за ен-ти път. Нужни са комплексни мерки - ваксина, маски, дистанция, хигиена ............ поне в ситуация като нашата, когато разпространението е дифузно, когато има хора без симптоми или леки и не си обръщат внимание, стават разпространители.
Нарастващият брой заразени, болни, умиращи, явно не впечатлява. И не търся емпатия, дори вече не искам хората да мислят за другите, нека всеки помисли за себе си.

# 34 518
  • Пловдив
Мама Нана, не че не искат. Не могат. За съжаляние нивото повсеместно е изключително ниско - и на самосъзнание, и на интелект, и на култура. Липса на чувство за обществена отговорност. И крещящ егоизъм. Пълна безнадеждност за положителен развой.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 07:58 от marzeliva

# 34 519
Мама Нана, не че не искат. Не могат. За съжаляние нивото повсаместно е изключително ниско - и на самосъзнание, и на интелект, и на култура. И крещящ егоизъм. Пълна безнадеждност за положителен развой.
Поне инстинкт за самосъхранение няма ли останал. Това от някакъв инат /нямам обяснение какво точно е/ да се затриеш, че и сума народ около теб .......... абе луда работа.
Започвам да вярвам, че този вирус ако не може да те срине физически има механизъм, по който влияе на психиката. Не е доказано, разбира се, но определено действията и реакциите, на които се натъкваме говорят за такова.

# 34 520
Ами няма. Вчера чух за поредната внучка, както вика Калинка, заразила баба си.
Добре поне, че бабето не се дава, а внучката го кара тежко.

# 34 521
  • София
Някой ползвал ли е след ковид Виузид и какви са му впечатленията, освен че цената е височка.
Слагам в скрит текст линка:

# 34 522
Щом е скъпо, значи е хубаво.

# 34 523
Аз си купих германий и днес ще го почвам. Стрина Калина, как си ти?

# 34 524
  • Варна
Има известна логика - щом са се заразили повторно тогава вероятно нямат имунитет и не е редно да получат зелен сертификат.
А дъл' няма да получат поне временен имунитет? По тази същата логика на ваксинираните, които се нуждаят от бустер доза не трябва да им дават сертификат. Явно не са имали полза от ваксината, защо тогава имат сертификат? И ваксинирани разболели се също не трябва да получават сертификат, нали?
За боледуване сертификатът е валиден 6 месеца. Значи се допуска след тоя срок да се разболееш пак. Що да нямаш пак сертификат? За поредната глупост и недоглеждане в системата се търсят също тъй глупави оправдания...
А сертификатът поне според мен не би трябвало да дава никакво усещане за сигурност, а просто известни привилегии, за да се насърчи имунизацията като например посещение на различни мероприятия, магазини и т.н. при спазване обаче на останалите мерки - маски, дистанция и т.н. Поне докато народът не схване, че призивите за имунизация не са извиване на ръце и принуда, а се правят за собственото му добро.

# 34 525
В контакт съм с Ковид от миналата сряда и чакам ще се разболея ли, или не. Много е изнервящо. Единствено факта, че съм ваксинирана с 2 дози ме крепи, честно.

# 34 526
  • SF
И откъде тоя ковид го хванаха бабите?

Еее, чакай сега. На 70-75 години хората са и трябва да са социално активни. Пазаруват, ходят понякога на фризьор, аптеки, могат да вечерят семейно навън, да празнуват с деца, с колеги... Не забравяй, че законът е променен и на 65 години си още в трудова активна възраст - градски транспорт, колеги, контакти с клиенти... Много лекари, адвокати, счетоводители на тази възраст все още практикуват и са търсени и препоръчвани.
Много е жалко, че в България смятаме тези хора за баби и бързаме да ги обричаме на тъга, самота и изолация, вместо да ги предизвикваме да спортуват, да се срещат навън, да си намират хобита, екскурзиики.

Срещу нашия блок има детска площадка - колкото деца играят в средата, толкова баби и дядовци седят по пейките наоколо. Някои са извели внучетата си, но някои са просто на лафче преди или след пазаруване.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 09:21 от Esmee

# 34 527
  • Къде ли не
Не винаги децата заразяват бабите и дядовците. Обратното също е възможно. Ето семейството ми челно се сблъска с вируса посредством дядото. Изпозарази  млади, стари, деца! Малцина от нас се разминаха. Та нека не прехвърляме  на децата вината.

# 34 528
Аз си купих германий и днес ще го почвам. Стрина Калина, как си ти?
От личен опит нищо няма да споделям, но като цяло не е най-безопасната добавка.
https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-459/germanium

"Organic forms of germanium are POSSIBLY UNSAFE when taken by mouth. Spirogermanium and propagermanium are examples of organic forms of germanium. These forms can build up in the body and cause serious side effects including kidney failure, multi-organ dysfunction, lung toxicity, and nerve damage."

# 34 529
  • София
Кажете за Виузид-а, има ли наблюдения или преки впечатления?

Общи условия

Активация на акаунт