Според мен мерките са най важни - маски, дистанция, дезинфекция. И отговорност. Но такава няма, хората щъкат със симптоми, без маски, без защита. Не пазят нито себе си, нито околните. Като споделих, че съм с Ковид, хората около мен, ама как така, точно ти дето не сваляш маската, дето хабиш литри дезинфектант и стоиш на разстояние. Откъде, как, защо. Ами как, колега на мъжа ми се спотайвал, че имал симптоми, ходел на работа, разнесъл заразата, зарази мъжа ми, а той мен. Като се има предвид, че миналата година бях контактна на колежката ми и не се заразих, но в офиса стоя с маска и спазвам дистанция.
Да, ваксината вероятно помага, но тя не е панацея, както се вижда и заразата си циркулира. Мерките трябва да се спазват, но не се. Ей сега гледам някакви кретени и дебили нападнали магазините в Шумен, да протестират и да призовават хората да си махат маските. За мен такива хора са за съд. Хора без съвест и без чувство за отговорност. Егоисти опасни за себе си и околните. Аман. Какво ни става, бе?! Що за хора сме?!