СЕПТЕМВРИЙКИ в лятото горещо, готвят се за най-щастливата си среща!

• 16 914
  • 280
  •   1
Отговори
# 180
Tonitta, не се притеснявай, не си само ти под пара! Вчера съм ревала за супер глупаво нещо! Сестра ми се обади от Созопол, че е с една моя приятелка и колежка и вечерят! Като се разстроих, защо не съм и аз на морето, какво ли са си поръчали за ядене, къде ли ще ходят без мен? А най-гадното е, че мъжа ми още е в командировка и нямаше дори кой да ме утеши! Днес, като се сетя за този ми ти рев, ми става смешно, но това е положението! Стискайте силно зъби и това е!

# 181
Привет момичета,най-накрая и аз да се включа.
Много благадаря за вниманието на Ивелина,Денисе,Алфи и Иринии,наистина вчера бях много зле и едва ли само падането го е провокирало ами и друсането по пътищата.Имах контракция след контракция даже беше невъзможно да ги засичам и корема до днес сутринта ми беше твърд и напрегнат.Та по този повод Алина чудесно те разбирам за неприятното чувство и при мен често е така.Явно хапчетата засега наистина поуспокоиха и бебка и сега по деликатно ме подритва и съм по-добре,незнам до кога.
Денисе радвам се за оптимистичните новини.
Иринии честито за чистото влагалище.Аз съм на същото мнение за имената и по този повод от самото начало твърдях че ще си кръстим момиченцето на майка ми и бъдещия татко нямаше никакви забележки.
Сладурче много се радвам че се включи,дано бързо да си напаснете режима с бебчо.
Зия едва ли толкова много ще избърза бебката ти спокойно,след като още съм тук след нон стоп контракции от 5 мес.
Денис чудесно е че вече сте сигурни кого ще е срещата с бебчо,разбира се че ще стискаме палци.
Валентин спокойно не остана.
Стес само колко добре те разбирам и при мен стават все по-болезнени и продължителни.
Доника и на мен са ми минавали такива мисл,нормално е.
Алфи радвам се че бебо си расте и се развива нормално.А няма да се паникьосваш,че бебчо като започне да буйства трудно се успокоява.
Тонита незнам какво точно те е разстроило,но го игнорирай по най бързия начин,трябва да мислиш само за вас.
Хайде стига толкова че много се застоях и не е добре.

# 182
Момичета, здравейте! newsm51

Мен също много често ме сполитат такива мисли, за раждането, как ще протече, дали ще е нормално или секцио. Понякога се стряскам през ноща, че получавам контракции, а то всъщност е само лека болка. newsm53 newsm53 Така е може би при всички, особенно с парво бебе. Все пак раждалите веднъж имат някаква представа за какво става въпрос. Stuck Out Tongue Колко струва да ти сложат епидурална упоика? Всиака бременна ли може да поиска? Защото аз по принцип не сам алергична. Тук в Стара Загора до сега не сам чувала от познати да слагат упоика. Но все пак мога да се консултирам. newsm78 Аз все още нищо не сам купила за бебка, но е време...да започвам още някой друг ден. baby_neutral Нашето бебе беше 2,300кг. по дребничка е. Лекарката ми каза че триабва да е 2,400. Дълга е 45см. Пишете ми за тази упойка... Моля Ви се... newsm57

# 183
здравейте отново!
Прибирам се от мерене на тонове - в норма са според доктора /според моя промит мозък са в долната граница - бяха 130/, пийнах лимонада при евреите и хапнах сладоледец.Сега мъжът ми отива да играе тенис, а аз ще си остана в къщи защото се чувствам скапана. Между другото, доки каза категорично да не пия повече никакви лекарства.

Мацки, много се радвам, че съветът ми за депилатоара е свършил работа Grinning
Бебо 06, естествено, че си включена в списъка, кажи си само и годините, за да е пълно инфото. Радвам се, че чувам добри отзиви за Сано Максима. Само ще допълня, че освен на прах го има и в течен вариант.
Алфи, от какво да имам токсини? Аз не карам токсикоза на бременността  Thinking а иначе направо ти съчувствам за ужаса след промивката! Ама трябвало е да те предупредят.  Crossing Arms Супер е, че доплерът ти е ок и бебончо се храни добре!
Дас, естествено, че всяка от нас може да качнва снимки.  Crazy Налши затова сме я заковали регистрацийката ни на първа страница. Ще ми е мнооого интересно да вляза сега и Денис, ще пусна снимчица на легълцето!
мария 85, мисля, че ивелина разказваше, че в ст.з. не слагат епидурална упойка. В София, Пловдив и Варна си е нещо обичайно, но за съжаление в повечето други градове не просто е рядкост, а направ он есе предлага. За всеки случай попитай доктора си. А иначе накратко: тя се поставя в гръбнака на 5-6 см разкритие, обезболява долната част на тялото, което спомага за по-бързото постигане на разкритие. Естествено най-големия приоритет е, че майката е максимално облекчена от болката. 
Спарки, вече всичко е наред, нали? Направо как те разбирам за контракциите.Моите пък намаляха като с магическа пръчка! Hug Hug Hug
А за сълзливите ни хормони - само ще ви кажа - нормално е, а след раждането първит еседмици пък чувствата ни стават още по-накърними. Така че да се заредим с търпение и ако много вземем да страдаме, нека си припомним кое е най-важното нещо - здрави, живи бебета и любов и разбирателство в семейството - останалото е... вятър и мъгла. bowuu

# 184
Благодариа ти много ИРИНИ за обяснението! newsm51 newsm51 newsm51 Значи така стоят нещата с упойката...Е, тогава с повечко кураж всичко ще мине ок. Много се надявам само бебето да се обарне, че е по добре да си раждаш нормално. Знаете ли аз не сам ви казвала, моята лекарка е Акушер-гинеколог само че в Кържали... newsm03 Ако беше по близко до Ст. Загора бих отишла да раждам при нея... Grinning Иначе е много добра лекарка. Много късмет и успех на всички, за раждането.  bouquet

# 185
  • София, Дружба 2
Ох, да си кажа и мен са ме обзели едни гадни мисли и колкото повече наближава момента толкова ми е по-притеснено. Старая се да се намирам на работа и да не мисля за това, но през нощта се будя и не мога да заспя а мисля ли, мисля...................... #Crazy

# 186
ИЗЖИНЕТЕ... ИСКАХ ДА КАЖА МОЯТА ЛАЛЯ Е ГИНЕКОЛОГ В КЪРЖАЛИ. ОБЪРКАХ СЕ bambam

# 187
  • Sofia
След един изморителен ден се включвам и аз най- накрая.

За праха да пране - полвах преди ТЕО БЕБЕ и бях много доволна. Омекотители взимах всякакви марки, но Сенситив. Сега вече си пера с обикновен прах, но пак със сенситив омекотител не само детските, но и нашите дрехи.

За хормоните - няма да ви казвам какво чудо съм, рева и се тюхкам, а в следващата минута се хиля. А и вече доста ми е притеснено за раждането и само го мисля

А за мен - днес бях в Шейново и понеже от няколко дни имам страхотни болки, не контракции, ме прегледаха и  вагинално. Доста болеше, а сега ми е супер притеснено, защото съм чувала, че след такъв преглед обикновено се получава разкритие. Толкова ми е паднал корема, че да си готвя багажа ми казаха също. Той си ми беше ниско, но сега вярно е до коленете ми. А ако бебето не тръгне, на 8 септември (или най- късно 11)  да съм пред приемния кабинет за планово секцио. Сега ще изпращам малкия на баба му и почвам подготовката на багажерията.

За превръзките тип памперс - има такива в аптеката на Шейново, но понеже съм блейка забравих цената15-20 стотинки на парче май беше newsm78 Може и на бройка, на мен ми се видяха много добри за целта, като знам предния път от нощните как не бях никак доволна...

Денис стискам палци всичко да е ОК и мислено съм с теб  bouquet

# 188
Здравейте Маменца!
Чета ви с интерес, тъй като при вас е много динамично ... Сега му е времето! Скоро и при нас ще се почне Rolling Eyes
Включвам се, за да предложа на Assita & Sesilia - почивка в планината - Боровец, две  ношувки със закуска и басейн за шакетната цена от 90 лв. http://www.IceAngelsHotel.com/ Ние с бъдещия татко сме решили да се спасим от горешините тези дни имено там Simple Smile
Svetlodara & Stes - Относно резервациите на VIP стаите в Шейново - можете да си направите твърда уговорка с доктора, който ви води бременността. Аз го направих в началото на този месец, въпреки че термина ми е за началото на Октомври... За първата декада на Септември се разбрахме да ми пусне изследвания за алергии/поносимост към упойките, когато и обеща да ме запознае с анестезиолога.
Irini -  виждам, че ти също ще раждаш в Шейново и се следиш там на ЖК и на АГ в частния му кабинет. Питането ми към теб е по колко пъти на седмица ходиш до болницата, тйъ като мен до края на Август за нищо не ме викат, а в началото на Септември влизам в 9тия месец.
Притеснено ми е дали сега (в осмия месец не трябва да ме следят по-често). На доплер не съм ходила никога...какво точно се прави там и кога / при какви случаи се гледат бременните  newsm78

Благодаря ви предварително!

# 189
omnipresent, щом получиш обменната си карта /45 дни преди термин/ ще започнат да те викат на 10-12 дни. Доплеровия преглед е част от функциите на ехографския апарат. С негова помощ се установява ефективността /проходимостта/ на съдовете, които захранват плацентата и съответно бебето. Обикновено такъв преглед прави специалиста по фетална морфология. Когато докторът, който те следи има съмнение по отношение причината за изоставането в седмиците на бебето, а също и в края на бременността /когато плацентата узрява и водите намаляват/  - най-често при такива обстоятелства се прави доплеров преглед.
За превръзките за родилки - имаше два вида - едните тип парче, но наистина огромно, а вторите още по-големи - като памперс за възрастни Shocked... Аз си взех от първия вид . 20бр за 2.20лв

Последна редакция: чт, 17 авг 2006, 19:13 от irinii

# 190
  • гр.Русе
Здравейте, мили момичета!  Hug
Сладурче радвам се, че включи толкова бързо. Ще се радваме да се появяваш при нас, когато можеш и да разказваш какво става с бебчето и грижите около него, а ако пуснеш и снимки...а как се казва малкото сладурче?
Sparki радвам се,че днес си по-добре   bouquet
tonitta, Assita напълно влизам в положението ви и при мен е така. Заливат ме всякакви емоции и почти не мога да установя контрол върху тях. Но горе главата, всички тук сме силни мацки и няма да се даваме на лошите мисли.  Naughty Както казва Irinii нека си спомним кое е най-важното, а всичко друго е толкова преходно. Irinii радвам се, че най-накрая си се изчистила,с какво ги унищожи гадните гъбички?
Лека вечер на всички и целувки от нас!  Heart Eyes

# 191
Плами, то не бяха гъбички, а бактериална вагиноза причинена от бактерията гарднрела. Тази бактерия с иживее в повечето женски организми, но при спад на имунната система и лактофлората на влагалището /най-често при бременни/ се развива и води до някаква такава инфекция - безсимптомна, но нежелана - особено за нормално раждащи жени. Единственият препарат, който се прилага за тази диагноза е флажил - 6 дни по 1 свещичка.

# 192
Момичета, контракциите ми пак са на 10-тина минути, пих но шпа преди повече от час, но за сега резултат няма. Чакам още малко и тръгвам към болницата. Стискайте палци да се размине. newsm17

# 193
Писах писах и накрая нещо се бъгна и всичко отиде по дяволите
Ирини Благодаря пак, а за да е пълно инфото аз съм на 26г.Радавм се 4е си добре и нямаш най-досадното възпаление,това е супер.Браво smile3501
моми4е искам и аз да ви се опла4а.Ве4е много се уморих от всякакви "специалисти и специалистки" .Като кажа 4е не се знае пола на бебето се вскъсват да дават акъл и предположения.Дори не мога да се похваля с покупките за Бебо без да ми се направи забележка - защо леглото ми не е на колелца , защо ми е кош,защо ми кантар4е и кенгуру,защо ми е тва или онова.
всеки се налага мнението без да си го питал.Аз по4ти си отгледах племенника защото сестра ми тръгна на фитнес когато малкия беше на 3 месеца, аз не ходех на работа и го гледах,после замина в София на фризьорски курсове и аз пак го гледах.Мисля 4е имам една добра подготовка и никога не съм давала настъвления на никого без да ме е питал.
Извинявайте ако съм ви досадила но ми е много трудно да не им обръщам внимание

# 194
stes   baby_neutral стискам ти палци.Ако не се разминат контракциите,лекарите ще направят най-доброто за теб и бебо и чакаме радостни вести .  bouquet /нали имаш на някоя от нас телефонче?/

Аз цял ден съм като на автопилот.Мислите ли ,че може да е от тези хапчета ериус противоалергичните.Зашеметена съм от всякъде  newsm78 Спах 4ч днес на обед,и лежа и не мога да се накарам да направя каквото и да е ,муслулен тонус нямам никакъв и като се загледам в една точка няма емоции,няма нищо  отнасям се напълно Rolling Eyes какво е това чудо

Общи условия

Активация на акаунт