Професия учител - 9

• 36 298
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • в огледалото на живота
Писмо от РУО Пловдив днес:

УВАЖАЕМА/И Г-ЖО/Г-Н ДИРЕКТОР,

С цел  проучване готовността на училищата за безпроблемното провеждане на ДЗИ, моля да изпратите информация на  email: t.stavreva@ruoplovdiv.com, в срок до 18:00 часа, днес, съдържаща данни за квестори в рискови групи, категорично отказващи да бъдат включени като квестори в ДЗИ.

Очаква се квесторите да получат допълнително възнаграждение в размер на 80,00 лева за участие във всеки изпит.

Дните за провеждане на I ДЗИ и II ДЗИ - 01.06 и 03.06.2020 г. са учебни. В тази връзка, учителите които не са ангажирани в провеждането на ДЗИ (квестори, консултанти, комисия) следва да провеждат занятия с учениците.

Имайте готовност за подаване на нови квестори за ДЗИ, от тези които вече са подадени от Вас за 4 и 10 клас като имате предвид горното. Напомняме Ви, че квесторите следва да подадат декларация по чл. 4, ал.3 от Наредба № 3 за ДЗИ.
Хм,добре де, тези данни за рискови групи как ги определят?На база придружаващо хронично заболяване ли?И откъде се свежда информация за тях?
Всичко е много объркано Rolling Eyes

# 151
  • Добрич
Скрит текст:
Отдавна не съм била на ДЗИ, а само на НВО. Хамалогията е същата.

И на мен това, че ще сме по един в стая въобще не ми харесва. При нас също е доброзорно. Не съм в рисковата група, но имам останал отпуск от м.г. и бих си пуснала тези дни ако имам избор.

Ние с колеги класни ръководители ходихме в понеделник. Написахме си програмата в дневниците до 13.05. Някои си разнесохме и темите. Оценки за сега не сме нанасяли. Идващия понеделник пак се уговорихме да отидем.
А нас ни казаха, че няма да пишем материал за това време.

Скрит текст:
Квесторство плащаха първите години на ДЗИ, когато бяха в събота и неделя, имаше такъв оериод. Но на граждански договор и после трябваше да си подаваме данъчни декларации.

А електронен дневник ползвате ли? Ние не, предполагам затова разнасяме и в хартиения, и в елетронна таблица.   Или шефовете решават (нали сме в едно РУО) ...

# 152
И електронен дневник имаме и хартиен, тази година попълваме едновременно и двата. Идната седмица по график ще ходим в училище и ще попълваме материал и оценки. Аз в петък си написах програмата от март до май и сега колегите ще вписват материал и оценки.

# 153
  • Балчик
Вела, електронният ни дневник не е официален, пуснаха го пробно да се учат и свикват всички за догодина. Но сега шефът каза, че той ни е основен, а в хартиените ще пишем дистанционно обучение.
Но чакай да видим, нашето РУО може да дадат нови разпоредби. Simple Smile
Другара седмица, по график ще ходим да пишем само оценките на 12 клас.

# 154
  • Пловдив
Джемма, да не се бъркаш нещо със Знам и мога или Аз и числата или предишните приемни изпити или там каквото е, за  събота и неделя, нямам спомен матури или външно оценяване да са в събота и неделя.  ДЗИ са от 89 набор ученици, това го помня отлично, защото синът ми е 90 набор и беше от втория випуск "късметлии".
Иначе на този етап сякаш квесторството за 7 клас ми се вижда една идея по-сложно - има раздване на листове с текстове за диктовка, прибиране, определени минути, вече не помня кое колко, но имаше някакво разтакаване

# 155
  • Пловдив
Диктовка в 7 клас? Малко вероятно, по-скоро това го имаше в НВО на 4 клас.

# 156
  • Бургас
преразказ, на четвърти клас са диктовки...

# 157
  • Пловдив
Да, преразказа, обърках се. Та текстът се дава за известно време, после се събира. Засичат се минути, пък и модулите ... все треперя  да не объркам нещо.

# 158
# 159
В заплатата за май ли ще се добавят тези възнаграждения?

# 160
  • Ямбол
Как тълкувате преходните и заключителни разпоредби?

# 161
  • European Union
Според мен е направено с добри намерения, но не е доизпипано. За колегите, които нямат достатъчно платен отпуск, за да се водят на работа е достатъчно да имат поне 2 часа обща подкрепа.
Естествено пак ще бъде изкривено, на което сме царе, и ще ни задължат всеки работен ден да имаме обща подкрепа.

# 162
  • вкъщи
Значи ли това , че лятото ще се дежури по 2 часа ?

# 163
  • Бургас
Не. Означава, че дежурството ти задължително трябва да включва и два астрономически часа обща подкрепа, измежду:
Чл. 178.  ЗПУО 1)
1. екипна работа между учителите и другите педагогически специалисти;
2. допълнително обучение по учебни предмети при условията на този
закон;
4. допълнителни консултации по учебни предмети, които се провеждат
извън редовните учебни часове;
5. консултации по учебни предмети;
7. занимания по интереси;

# 164
  • Пловдив
Общата подкрепа е с пожелателен, не със задължителен характер. Трябва да бъде желана и от двете страни. Или поне от родителска, от наша страна ще ни натиснат. По нататък ще получим разяснения от РУО.

Общи условия

Активация на акаунт