Професия учител - 9

• 36 304
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Общата подкрепа е с пожелателен, не със задължителен характер.
Не бих казала, не и всички мерки.
Чл. 17. Наредба за приобщаващо образование
(2) Потребностите от допълнителното обучение се определят от учителя по предмета и координатора по чл. 7
(5) За провеждане на допълнителното обучение директорът на училището уведомява родителите, които са задължени да осигурят присъствието на ученика.
чл. 27 от същата Наредба
(2) Допълнителното обучение по чл. 27, ал. 1, т. 1 е насочено към ученици:

2. които имат системни пропуски по даден учебен предмет, изразяващи се в годишна оценка слаб (2), или не са постигнали очакваните резултати, заложени като прагова стойност за успешност при национално външно оценяване, както и за ученици, които напредват при обучението по даден учебен предмет;
(7) Допълнителното обучение по учебен предмет за ученици по ал. 2, т. 1 и 2 може да се провежда и по време на лятната ваканция с обща продължителност не повече от 80 учебни часа.
(8 ) За провеждане на допълнителното обучение директорът на училището уведомява родителите, които са задължени да осигурят присъствието на ученика. /нашите се подписват на заповедта, че са запознати както с наравения график, така и с това си задължение/

# 166
  • Пловдив
Имам предвид казаното в анекса - то е с пожелателен, а не задължителен характер. Извинявам се, ако съм объркала някой.

# 167
  • Балчик
Джемма, да не се бъркаш нещо
Не, не бъркам. Потърсих информация. Но само това намерих в подкрепа на думите си, точно за 2008-2009 г, първите години на матурите.
https://news.bg/education/uspali-se-zrelostnitsi-izpusnaha-matur … ta-v-nedelya.html
А тук колеги обсъждат гражданските договори:
https://bglog.net/Obrazovanie/post/%D0%9A%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0% … 0%B8%D1%82%D0%B5-

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 17:57 от Джемма

# 168
  • Пловдив
Вече съм станала слабоумна и забравям. Не за плащането, ако плащаха не бих забравила, явно е само някъде, ама за неделята изобщо, колкото и да се мъча не мога да се сетя. А бях квестор, дори помня къде и с кого. Че и някои въпроси не съм забравила.

# 169
  • European Union
Аз си спомням матурите в събота и неделя, но не си спомням дали са ни плащали. Данъчна декларация със сигурност не съм подавала, което значи че при нас не са били на граждански договор. Нямам идея обаче как са били уредени. Може би са ни давали по ден отпуск, тогава все още "компенсация" не беше мръсна дума. Ей остаряхме, забравила съм. Този период, от преди да се родят децата, ми се е изтрил от хард диска.

ЗлаВещица, като каза, че си спомняш въпросите, се сетих, че по време на матурата по български я направих за удоволствие. Извадих едно листче, отговорих на въпросите и после си ги сверих вкъщи. Сега не мога да си представя изобщо да извадя някакъв лист, да пиша нещо...колко спокойно сме живели едно време.

# 170
  • Dope Reach
А какво правите по време на матури, колеги? Освен, че гледате в една точка? Grinning Реторичен въпрос, но...
Това ми е най-тегавото, много ми е трудно да бездействам в продължение на толкова дълго време.

# 171
  • Пловдив
Ами както казва Кети, какви времена бяха, можеше да се чете вестник, можеше да се решават кръстословици, можеше да се поразходиш из коридора. А сега вече не можеш дори и да мръднеш, всичко се засича на камерите и се прави забележка. Седиш и чакаш да мине времето.
Снощи ми се обади шефът по телефона да ми каже,  да се обадя на моето обединение и да питам дали няма някой да размисли да стане квестор, обадил се е и на другите председатели на обединения. От цялото училище само трима човека са изявили желание и се чуди как да го каже в РУО-то.

# 172
А какво правите по време на матури, колеги? Освен, че гледате в една точка? Grinning Реторичен въпрос, но...
Това ми е най-тегавото, много ми е трудно да бездействам в продължение на толкова дълго време.

Нищо! Гледам в една точка и си сменяме с колегата местата за да се раздвижим.
Това ми е най-тягостния момент от цялото квесторство.

# 173
  • Майничка
Подпирам стената да не падне.Smile

# 174
  • Добрич
Според шефа тази година от нашето училище квестори няма да има. Зарадвах се.
Попълвахме декларации още в началото на април или в края на март, не помня точно. Може би се притесняват, че сме рискова група, защото учениците ни са 99% малцинства.... Нямам идея как са го решили...

# 175
  • Dope Reach
Ние само една година не бяхме квестори, поне в последните 6 години.
Ще сменяме местата с колегата, ама сега ще сме по един и ще е още по-тегаво! Аз не знам някой от моето училище да е отказал, не знам дали и е била предоставена такава възможност.

# 176
Здравейте! Търся учителка по музика, която да ми помогне за един изпит - свирене на 5 детски песнички .

# 177
Аз изобщо не съм била квестор. Преди майчинството бях веднъж в коридора.
Не знам как се попълва документацията, с две думи - нищо.
Сега, ако ме пратят и съм сама, не знам как ще се оправям.

# 178
Казаха, че ще ни дадат инструктаж, напечатан. Няма да ни инструктират преди изпита. Аз съм късметлийка - разпределена съм на 3 ДЗИ-та. В тази връзка, някой проучвал ли е откъде могат да се поръчат шлемове, че не виждам как ще изкарам с маски.

# 179
  • Балчик
Вече имате разпределение? Браво.

Общи условия

Активация на акаунт