Професия учител - 9

• 36 301
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
В "Луска" не съм стъпвала от години. Колкото по-невротичен и не на мястото си директор, толкова и напрежението повече, съм забелязала. Аз миналата година бях в Спортното, малко разхайтена работа, ама поне бързо "написват" Laughing

# 136
В Луска бях по БЕЛ и бяха деца от различни училища.На етажа на Луска е направен основен ремонт, директорката е млада жена, екипа и беше от още две жени. Предполагам помощник директор и секретарка.Много организирани, любезни и усмихнати.

# 137
  • Пловдив
Писмо от РУО Пловдив днес:

УВАЖАЕМА/И Г-ЖО/Г-Н ДИРЕКТОР,

С цел  проучване готовността на училищата за безпроблемното провеждане на ДЗИ, моля да изпратите информация на  email: t.stavreva@ruoplovdiv.com, в срок до 18:00 часа, днес, съдържаща данни за квестори в рискови групи, категорично отказващи да бъдат включени като квестори в ДЗИ.

Очаква се квесторите да получат допълнително възнаграждение в размер на 80,00 лева за участие във всеки изпит.

Дните за провеждане на I ДЗИ и II ДЗИ - 01.06 и 03.06.2020 г. са учебни. В тази връзка, учителите които не са ангажирани в провеждането на ДЗИ (квестори, консултанти, комисия) следва да провеждат занятия с учениците.

Имайте готовност за подаване на нови квестори за ДЗИ, от тези които вече са подадени от Вас за 4 и 10 клас като имате предвид горното. Напомняме Ви, че квесторите следва да подадат декларация по чл. 4, ал.3 от Наредба № 3 за ДЗИ.

# 138
  • Майничка
Не го знаех това за по един в стая. Ние сме си в нашето училище.

# 139
  • Пловдив
Много тъпо са го измислили това с учебните дни. Специално за ДЗИ по БЕЛ мисля, че само колегите, които имаме специалност, не сме включени. Другите масово подаваха декларации. Аз подавах и тази година за консултант по АЕ.

Гаргамела, и аз вчера така разбрах от шефа - че квесторите ще са в училището, в което работят. Министърът на брифинга във вторник го каза това за по един квестор в стая

# 140
  • вкъщи
За пръв път се споменава за плащане на квесторите. Не, че това ме  мотивира особено, но пак е някакъв напредък.
Дали във всички области ще е така?

# 141
Ние имаме сесия на самостоятелната форма и днес ходих в училище, и другата седмица пак ще ходя. Толкова странно ми беше, в учителската беше студено и ме наболява глава. Имаше още 2 колежки.

# 142
  • Добрич
Отдавна не съм била на ДЗИ, а само на НВО. Хамалогията е същата.

И на мен това, че ще сме по един в стая въобще не ми харесва. При нас също е доброзорно. Не съм в рисковата група, но имам останал отпуск от м.г. и бих си пуснала тези дни ако имам избор.

Ние с колеги класни ръководители ходихме в понеделник. Написахме си програмата в дневниците до 13.05. Някои си разнесохме и темите. Оценки за сега не сме нанасяли. Идващия понеделник пак се уговорихме да отидем.

# 143
  • Майничка
Аз си мислех, че и преди плащаха нещо на квесторите, ама може е само на многоезичното да е било. Всяка година се разкарвам до РУО за бележка за данъчната декларация, а тази не успях, та се наложи да пускам електронно. И то, да кажеш, да е някаква сума, а те са десетина лева...

# 144
  • Някъде по Дунава
Ако ще бъдем квестори в нашето училище, добре, но децата къде ще отидат . В града ни има само едно СУ. Има и техникум с маломерни паралелки и учениците от там идват при нас за изпити.

# 145
  • Пловдив
Аз си мислех, че и преди плащаха нещо на квесторите, ама може е само на многоезичното да е било. Всяка година се разкарвам до РУО за бележка за данъчната декларация, а тази не успях, та се наложи да пускам електронно. И то, да кажеш, да е някаква сума, а те са десетина лева...

Вече 20 години редовно съм квестор, никога не са плащали. Сега го правят, защото хората масово протестират и отказват, а така може да са по-благосклонни да отидат.

# 146
  • Dope Reach
Аз се чудя има ли учител, който и срещу заплащане би се съгласил...
Ами, ако всички колеги от рисковата група откажат? Тогава как ще проведем каквито и да е изпити?

# 147
  • Ямбол
Това влиза ли ни в длъжностната характеристика - май да. Но при тези обстоятелства, мислч, че имаме право да откажем.
Не ме интересува как ще си провеждат изпитите. Да са го мислили по-рано. На тях им е ясно, че учителите повечето са възрастни и не малко от тях са със сериозни заболявания.

# 148
  • Добрич
Скрит текст:

Вече 20 години редовно съм квестор, никога не са плащали. Сега го правят, защото хората масово протестират и отказват, а така може да са по-благосклонни да отидат.

И аз така. Никога не са плащали, нито за ДЗИ, нито за НВО. Даже пътни не плащат, когато си разпределен в друго населено място.  

И смятам, че 10 ученика са много за един квестор. Обикновено повечето деца свършват по едно и също време, особено на НВО и даже, когато са двама квесторите се налага учениците да стоят и да чакат, а сега ще бъде още по-натоварено....

# 149
  • Балчик
Отдавна не съм била на ДЗИ, а само на НВО. Хамалогията е същата.

И на мен това, че ще сме по един в стая въобще не ми харесва. При нас също е доброзорно. Не съм в рисковата група, но имам останал отпуск от м.г. и бих си пуснала тези дни ако имам избор.

Ние с колеги класни ръководители ходихме в понеделник. Написахме си програмата в дневниците до 13.05. Някои си разнесохме и темите. Оценки за сега не сме нанасяли. Идващия понеделник пак се уговорихме да отидем.
А нас ни казаха, че няма да пишем материал за това време.

Квесторство плащаха първите години на ДЗИ, когато бяха в събота и неделя, имаше такъв оериод. Но на граждански договор и после трябваше да си подаваме данъчни декларации.

Общи условия

Активация на акаунт