От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 2

• 41 426
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
  • София
И аз се чудя защо пластмасово дъно. Имам чувството, че там където се съединява на металната част на стените ще протече вода, някои модели ми се виждат, все едно имат пролука там. Питам се възможно ли е? Не конкретизирам марка, че различни са с такова дъно.

# 346
Аз не бих взела машина с нееднородна вътрешност.
И аз не съм имала с дъно от полинокс, а само неръждаема стомана. За съжаление  евтините модели на Бош не са с такава. И като гледам вече качеството на уредите, все си мисля, че другите им части ще се развалят преди вътрешността да корозира.
 Miele-то ми изгледжа като чисто ново външно и вътрешно, ама спря да работи. ММ отвори циркулационната помпа, за да проверим дали няма нещо попаднало, но и тя е чиста.
Дайте препоръки за сервиз в Пловдив, моля!
Няколко техника по телефона отказаха да я погледнат, като разбраха, че е на 3 години.

# 347
  • Велики Преслав
Тя ли даде грешка за помпата.

# 348
Да. Една седмица не беше ползвана и при пускането изписа F78. Няколко пъти и слагах топла вода с гланц и тръгваше. Но вече окончателно спря.

# 349
  • София
Скрит текст:
Да. Една седмица не беше ползвана и при пускането изписа F78.
Няколко пъти и слагах топла вода с гланц и тръгваше. Но вече окончателно спря.
Къде слага вода с гланц и защо?

# 350
Мари-ана, а защо не се обърнете към самия сервиз на Миле?
Кое отказва майсторите от ремонт на тригодишен уред? Явно още нямат знания и умения за ремонт на толкова нов модел, което отново ме води на мисълта да се обърнете към оторизирания сервиз на производителя.

# 351
  • Велики Преслав
Много завърторена ситуация. Тази грешка показва проблеми с помпата. Казваш че като и сложиш вода тръгва. Може да има проблем с ниворегулатора или гермо датчик. Ако помпата е инверторна, може да има проблем с нейната управляваща платка. И когато си слагала вода да си я обърквала и да тръгва. Дано да мине тънко ремонта, но при миеле това е радко срещано.

# 352
Цитат на: ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ l
Къде слага вода с гланц и защо?
Според съветите от интернет при такава грешка се маха филтъра и се налива топла вода с гланц до три пъти. После се пуска, за да се види дали ще тръгне помпата. И точно така се получаваше- на третия път тръгваше да работи нормално. Работеше няколко седмици и пак спираше. Така няколко пъти, но вече не става номера.
Djordja, търсихме техници в близост до нашия град. Отказваха с мотив, че бил нов уред - явно не им се занимава. Дойде един на място и отвори задния капак. Само огледа помпата без да я сваля, консултира се с друг по телефона и решиха, че на тези "нови" уреди всичко било монтирано заедно нещо от сорта помпа и някаква друга част. Ако трябвало да давам 200 лв. за нова помпа, по-добре нова машина.
Свързах се със сервиз на Миле. За посещение на техник стартираме с около 200 лв./транспорт в двете посоки и диагностика/. След празниците ще я закараме със собствен транспорт до сервиз в Пловдив, но проучвам до кой точно.
Vasil Vasilev 676271, много се надявам да е датчик, а не самата помпа(790 лв.). Обясниха, че частта се поръчва и се чака неизвестно колко. Все си мисля, че ако беше помпа, щеше да спре и да не тръгне повече. Ще пиша после за информация, която може да послужи и на други собственици на Миле.

# 353
  • Велики Преслав
Егати помпата то има съдомиялни за тези пари. Дано да е езтин ремонта. А защо не пробваш да я пуснеш на празно на най-високи градуси, с припарат за профилактика.

# 354
Vasil Vasilev 676271
Направих го един път с препарат от Лидл и тъкмо бях приготвила втората опаковка за пускане, но вече изобщо не иска да пълни вода. След пускане изпомпва водата в контейнера и в момента, в който трябва да започне пълнене на чиста вода, спира и изписва грешка.

# 355
  • Велики Преслав
Vasil Vasilev 676271
Направих го един път с препарат от Лидл и тъкмо бях приготвила втората опаковка за пускане, но вече изобщо не иска да пълни вода. След пускане изпомпва водата в контейнера и в момента, в който трябва да започне пълнене на чиста вода, спира и изписва грешка.

Провери ли цетката на маркуча за чиста вода.

# 356
Да. Не беше задръстена. Филтрите и перките също са чисти. Малко преди да започнат проблемите, отварях вратичката, за да допълня съдове при работеща програма докато налива вода. Все си мисля, че от това може някой датчик/сензор да  дава грешка.

# 357
  • Велики Преслав
Не не е от това не се притеснявай. И аз го правя редовно. Може да се е развалил ел клапана на края на маркуча. Може да го пробва ако не го е страх

# 358
  • Варна
Да обърна само внимание, че показаната от Мари-ана съдомиялна е пластмасово дъно. Аз не бих взела машина с нееднородна вътрешност.

От къде тази информация,че и аз съм го харесал модела?
В сайта на производителя пише това :  "Материал на вътрешната част: неръждаема стомана"

На друг по-евтин модел, произведен в Полша пише следното:   " Материал на вътрешната част: неръждаема стомана/ полинокс"

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 16:31 от Мъж с пушка

# 359
Мъж с пушка, когато отвориш показания линк, на картинката, която показва вътрешността на миялната, се вижда пластмасовото дъно.
Говоря за тази, която предлага Мари-ана. Не съм сравнявала моделите с другия потребител, който е снимал етикета на Бош.

Виждаш ли пластмасата?

Общи условия

Активация на акаунт