От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 2

• 41 440
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • Велики Преслав
Ама не мога да ви разбера всичките. Какво като е с такова дъно. За пореден път казвам имам такава на 15 години. Нищо му няма на дъното.

# 361
Василе, редно е да се покаже/каже на потребителя, че определен модел е с пластмасово дъно, пък нека вече той да си прецени дали иска такъв уред, или не.
Аз не бих желала такава машина, а това, че ти имаш, също не би променило мнението ми.

# 362
  • Велики Преслав
Ама аз не се пъна, да ти променя мнението. Просто ме е яд, че го оплюваш без да си имала.

# 363
Василе, това, че тебе те е яд, си е твой проблем.
Хубаво е да разбереш, че твоето мнение не е меродавно и е съвсем естествено хората да имат различни виждания за нещата - ще страдаш по-малко.
И второ - би ли ми показал мои думи, с които “плюя” по това дъно? За n-ти тът, специално заради теб, ще се самоцитирам: “Аз не бих купила миялна с пластмасово дъно.”

# 364
Вярно е, че производителите и търговците трябва да дават пълна информация и повече снимки на уредите предвид това, че вече масово се поръчват онлайн. Аз от снимките на този Бош не мога да се ориентирам за дъното. Докато ровех за нова съдомиялна ми писна да звъня и питам за подробна информация. Получавах отговор - само скъпите съдомиялни са с иноксово дъно. Много често не получавах отговор къде е произведена.

# 365
  • София
Аз не мога да разбера идеята на това пластмасово дъно? Пести се от метал ли, що ли?

# 366
  • Варна
Мъж с пушка, когато отвориш показания линк, на картинката, която показва вътрешността на миялната, се вижда пластмасовото дъно.

Да,сега като каза се ориентирах.
Оказа се ,че от Вето са ползвали снимки от друга съдомиялна. В официалния сайт въпросната съдомиялна си е с метално дъно.
https://www.bosch-home.bg/productlist/dishwashers/built-in-dishw … -width/SMV4HCX48E

# 367
Да допълня, че при избор на съдомиялна е важно според мен, каква е и формата на долната кошница. На Миле кошницата събира по-високи чинии и на предния ред. Вижте снимките 6 и 7 от този линк https://mieleservisbg.com/shop/miele-g5685-scvi-xxl-edition-3d-e … 0%B0%D0%BD%D0%B5/. Моята е с такава със съвсем малки ъгли в предната част. Това чудо Хансеатик, което сега взехме е с много неудобна коншица - с големи скосени краища, в които се събират само чинии с малък диаметър. https://www.texnomax.com/sadomiialna-hanseatic-wqp12-7635r-10-4- … 14-komplekta.html - снимка 3 и 4.

# 368
  • Велики Преслав
Аз разбирам че хората имат различни предпочитания. Аз нака разсъждавам, че ти омаскаряваш тези съдомиялни. Не са лоши. Някъде пишеше че евтините модели са такива. Не е така. Вчера видях такава за 2000 лева. Това го направиха с цел по-лесно обслужване. А иначе като здравина не може да се отрече че метала си е метал.

# 369
Моето мнение е Miele > AEG > Bosch. Като качество на изработка, удобство и подредба на кошниците.
Стига сте ги прехвалвали тези Бош има и по-добри от тях.

# 370
Сигурно нещо аз не се ориентирам,ама може ли да ми кажете къде точно пише коя е сраната производител?В нито един сайт не намирам.....

# 371
Моето мнение е Miele > AEG > Bosch. Като качество на изработка, удобство и подредба на кошниците.

Какво ви кара да предпочитате АЕГ генерално като марка за съдомиялни пред БОШ?

# 372

Какво ви кара да предпочитате АЕГ генерално като марка за съдомиялни пред БОШ?

Чисто визуално кошниците им ми изглеждат по-удобни за подредба на съдовете. Това си е важно повярвайте.
С метално дъно са.
Програмите им също са доста добри.

# 373
  • Велики Преслав
Много ще е хубаво ако почнат за пишат в характеристиките, какво налягане прави помпата.   

От 1995 до 2005 имахме Канди. Толкова мощна помпа имаше, че ако отворим вратата докато работи мокреше тавана и много хубаво миеше. Сега новия Бош не успява и мен да намокри. Те и за това дефектират. Искат голям дебит със слаб мотор. Става но се тормози.

# 374
Да дам отзиви за първите измивания на новата ми Индезит - снощи с по-дълга програма изми идеално съдовете, които бяха средно мръсни, но позасъхнали. Не знам още суши ли добре - след края на програмата веднага отворих, не усетих да излиза влага, а само топлина. Сутринта всички съдове бяха идеално чисти и сухи.
Днес пуснах на кратка програма нормално замърсени с една ужасно залепнала и засъхнала тава с картофи - по нея още има следи, тъй че явно не съм нацелила програмата. Останалите съдове бяха измити. Тази програма не суши, явно трябва да разгледам кои програми са пълен цикъл.
Има опция само изплакване/намокряне, има и една Extra, която се води подходяща за бебешко-детски.
Оказа се, че в магазина малко са ме заблудили и всъщност има възможност да се пусне половин зареждане - избираш си коя кошница и настройваш да мие само горна или долна.
Обаче таблетките Somat all in one не ми  харесват, на днешната по-кратка програма на няколко съда имаше останали леки следи. А и за половин зареждане трябва да ги чупя, тъй че ще взема нещо друго за лесно дозиране.

Общи условия

Активация на акаунт