От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 2

• 41 475
  • 736
  •   2
Отговори
# 405
Не,не. Аз нямам предпочитания към марки. Апартаментът ми е смесица от различни марки. Не робувам на Миле по никакъв повод. Опитвам се да го разбера просто.

# 406
Ивко,какво имаш предвид под “не се отваря,значи не суши”. А уж много ги проучваш машините. Имам Миле на 100 години,ето ти модела

Няма автоматично отваряне. Ако я пусна вечер и разтоваря сутринта-сухо е. Ако отворя непосредствено след спиране на програмата съдовете не са толкова сухи. Ама кой ти каза,че трябва да се отваря,за да суши,нямам идея.
Той си хареса Bosch и това е. Miele и AEG не мият и не сушат според него.

Никъде не съм казал, че Миеле и АЕГ не мият и е сушат. Клоня към БОШ, защото препобладаващите мнения са за тях. Миелето за 2000лв ще е по-добро от БОШа за 1200лв, но дали миелето за 1200лв което е много по-базово от боша за тази цена ще е по-дпбро съм по-скоро скептичен.
Изградих си това мнение последните няколко дена, част от което благодарение на мненията тук

ПС не разбрах само онова миеле за 1200лв има ли вентилатор да суши, тъй като не го виждам нещо упоменат в характеристиките

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 18:35 от ivkonst2017

# 407
За трети път отговарям, но няма кой да прочете.
Да онова базовото (тъпото) Miele за 1200лв. Има вентилатор и така суши. За вграждане е и няма как да снимам вентилатора.

# 408
.... дали миелето за 1200лв което е много по-базово от боша за тази цена ще е по-дпбро съм по-скоро скептичен.
Изградих си това мнение последните няколко дена, част от което благодарение на мненията тук..
..
ivkonst2017 - Зависи какво считаш за по-добро. Според мен на Бош предимството е по-дългата гаранция.
Вече писах за Миле, че на базовите модели липсва опция за 1/2 кошница и за изплакване. За мен това не е важно. За мен само недостатък е, че няма 30 минутна програма, а най-кратката е 45 мин. За всичко друго се справя идеално. За моята също не беше упоменато Турбо сушене, но се чува вентилатор в края на програмата. Съдовете излизат  сухи. Огледай кошниците и филтрите преди да вземеш решение.

# 409
https://www.technopolis.bg/bg/S%C3%A0domiyalni-za-vgrazhdane/S%C … -38531-D/p/700636
Преди два дни купих тази съдомиялна.Но в книжката със упътване няма описани програмите от панела за управление. Търсих и в YouTube но нищо.Май е последния модел на Беко.Ако някой я има и може да каже коя икона за какво е и коя програма ползва основно ще съм благодарен.Ето и снимки от контролния панел:

Да добавя пуснахме я веднъж на 1та програма ( А 40~65) би беше към 3 часа, изми си ги и се отвори сама и оставаха 20мин. До края на програмата аз я затворих и съдомиялнатс беше мокра. Първа съдомиялна ни е.

# 410
  • Велики Преслав
Моята е със същете програми. Мия на 3 70 градуса. Не е бивало да я затваряш. Ако ги пречи отварянето изключи фунцията. И ще исушава. Не е препоръчително да миеш на кратки програми. Аз съм против тях. Ползвам я само за сливане на неща седели дълго време.

# 411
Преди време имах съдомиялна БЕКО . Миех на първа програма – ЕКО . Понякога ползвах и една Shine and Clean 58 .
ЕКО миеше много добре и беше 1час и 10 минути със копче ЕКСПРЕС или нещо такова  беше . Но моята не беше този модел . Също така я имах за много малко време и ми беше първа машина .

# 412
Може ли само да обясните какво значи 1/2 кошница Simple Smile

Честит празник на всички

# 413
  • Велики Преслав
Ако имаш малко съдове да използваш само долна иле горна кошница.

# 414
Ако имаш малко съдове да използваш само долна иле горна кошница.

Аха иначе ако няма тази функция и я пуснеш с малко съдове какво се случва?

Да добавя нещо по темата - чух се с един приятел от Варна да си честитим, стана дума за съдомиялната(аз го питах де хахаха) и ми каза, че е бруталнл доволен от неговия бош взел го преди 3 месеца. Немски, 45см за 950лв без зеулит, миел загорели съдове без проблем, дори си събира по 2-3 дена мръсните съдове вътре и ги оставя да пресидвт в миялната и ги вадела като нови. Това последното като го чух просто ме спечели

# 415
Тогава се ползва прогама авто. Затова обикновено миялните имат или авто или половин зареждане.

# 416
Скарата е плоча и нагревателите са отлети вътре в алуминиевата плоча. Бях я купил от Кауфланд за около 40лв. Не съм сигурен но би трябвало нищо да и няма. Колко време издържа беко-то? Аз доплатих за удължаване на гаранцията и сега е с 5г.

# 417
Тогава се ползва прогама авто. Затова обикновено миялните имат или авто или половин зареждане.

А авто програмата как работи, може ли да се пусне пак на интензивно?

# 418
Скарата е плоча и нагревателите са отлети вътре в алуминиевата плоча. Бях я купил от Кауфланд за около 40лв. Не съм сигурен но би трябвало нищо да и няма. Колко време издържа беко-то? Аз доплатих за удължаване на гаранцията и сега е с 5г.
1 месец и половина 2 . Беше 45 см свободностояща . Иначе беше много добра .

# 419
Ivkonst, да си жив и здрав, но все пак да ти напомня - купуваш миялна, не - кола.
Хвани един Бош за ушите (просто защото си падаш по марката) и го купи. Дали ще бъде със зеОООООООООООООлит, или без зеООООООООООлит - остава да решиш.
Когато му мине гаранцията, ако не те кефи, можеш да го смениш - все пак не струва милиони, поне вече ще знаеш от първа ръка какво искаш.

Общи условия

Активация на акаунт