The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 193
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Муден епизод,най-скучният от всички сезони досега.40 минути празни приказки,докато се стигне до същественото - срещата с Люк.
Липсва ми динамиката,липсва присъствието на Лидия,заговорите на прослужниците.Този сезон ми е много празен откъм напрежение и емоции.

# 241
  • с трима мъже :)
Само аз ли не съм изпитала нищо от този епизод? Ама нищо! Даже и срещата в края на филма не ме докосна Sad . Цялата серия висеше във въздуха, недоизпипана. И този войник, дето вика Дяволо, как пък една снимка не е видял.... Няма да пиша повече, да не пускам спойлери, но накратко: нищо в мен не помръдна.

# 242
  • Вестерос
Войникът може да е инструктиран от Ник, знаем ли..

# 243
Все пак там не ползваха сякаш интернет и такива неща !)

# 244
А и Джун сякаш я търсеха в друга посока. Ник се добра до тази информация, но уж другите не знаят къде е и не очакват да е стигнала толкова далече.

# 245
Вие очаквате ли нещо между Люк и Джун всъщност?
За мен там нещата приключиха с появата на Ник и Джун ще отсвири Люк.

Гала,и аз така - пълна скука беше този епизод и дори си цъках из телефона(което никога не се е случвало преди).Мъка ми е този сезон и това е.Евентуално сега с Канада да измислят нещо грабващо вниманието.Има потенциал.

# 246
  • София
Е, как без интернет, това е САЩ, това е армията по дяволите Wink
Интернет може да няма за простосмъртните например, но за командирите + армията би трябвало да има някаква мрежа, дори и локална да е.

# 247
Вие очаквате ли нещо между Люк и Джун всъщност?
За мен там нещата приключиха с появата на Ник и Джун ще отсвири Люк.

Очаквам, въпреки че не ми се ще изобщо. Много често акцентират върху спомените й с Люк - последно пак си спомни за него, докато Джанин и онзи бунтовник правеха секс. Когато мисли за семейство, за любов и т.н. - асоциациите са й Люк и предишния живот. Ако накрая измислят хепиенд, в който тя е с Люк и са щастливо семейство с две деца - ще бъда много разочарована!

# 248
И мен ме разочарова този епизод. Много муден, много насечен, много неясен - все едно и аз имах сътресение, а не само Джун.
Единствената сцена, която много ми хареса е тази, в която се чудеха дали да я предадат или не и тя се предложи сама.
Малко за развитието на образа на Джун:
На мен много ми хареса арката на нейния характер: в предишния свят е жена, която няма особено силна ангажираност, иска обикновен, щастлив живот и самата тя е щастлива с това. В сегашния свят израства неимоверно - поема инициатива, бори се, става лидер на тези, които се страхуват и са готови да се примирят със статуквото. Нито веднъж досега не си помислих, че една от причините, че тя иска да спаси Хана е, че очаква, че Люк ще я обвини, ако не го прави - и причина за това не е само травмата, ужасите и кошмарния свят, в който живее, а и фактът, че още в началото тя не се е чувствала съвсем достойна за него. Това въобще не ми харесва като част от развитието, малко е разочароващо.
С ник нещата не са толкова прости. Той е рожба на Гилеад - военнопрестъпник. Не виждам къде ще им се пресекат пътищата отново. Той не може просто ей така да си хване командирската шапка и да иде в Канада.

# 249
Изгледах и аз последния епизод.Много ми хареса,не задълбавам в недомислиците и пропуските,наслаждавам му се.Харесва ми всичко.Много ми харесва Джун,страхотна актриса е.Страхотно пресъздаде срещата с Люк,буквално трепереше,че е без Хана,разчувства ме.Според мен ще води битките си вече от Канада,за мен е непонятно как ще спре да се бори за Хана и да я търси,но явно няма какво да развият вече от Гилеад.Това са мои разсъждения разбира се,ще видим какво са ни измислили.

# 250
Не знам за мен това развитие противоречи на досегашния образ на Джун и главната ѝ цел да спаси Хана. От друга страна в предишните епизоди Хана знаеше коя, сега не я позна и тя се отказа, абе на знам, може би очаквах друга посока. Определено не очаквах, че ще напусне  гилиед и ще отиде в Канада.

# 251
Е, как без интернет, това е САЩ, това е армията по дяволите Wink
Интернет може да няма за простосмъртните например, но за командирите + армията би трябвало да има някаква мрежа, дори и локална да е.
това е армия на Гилеад
Джун просто беше принудена да приеме това,че се отказва от Ханс, когато срещна Люк. Съгласна съм, че хич не й хрумна,че и той трябва да помага.

# 252
Аз не мисля, че тя се е отказала от Хана- просто разбра, че там не може да направи почти нищо- даже се чудя как не й светна по-рано. Когато човек е извън системата- пак има повече шансове- ще влезе нелегално с препоръки и пари, ще организира отвличането й от далече - като се свърже със съответните хора, ще се опита да води официални преговори - пак е нещо- нищо, че шанса е 0.0001%. Като прислужница и издирван престъпник е 0!

Освен това тя разбра, че е опасна за Хана. Уплаши се, че за да я накажат- може да използват Хана и да й навредят на нея.

# 253
  • Вестерос
За мен между Джун и Люк може да има нещо, ама ще е временно. Тя е прекалено вее друг човек, всичко, което преживя се отразява много на психиката, а и да не забравяме, че до преди 2 епизода каза на Ник, че го обича.

За мен сериалът трябва да свърши с крахът на Гилиад, обаче Джун да умре.

# 254
  • Sofia
За мен няма слаб епизод този сезон.
Силата е в детайлите. Четенето между редовете.
Колко "повредена" е Джун вече. От идеята, че жената е само средство за създаване на нов живот. Че без Хана, тя е провал пред мъжа (си).

Общи условия

Активация на акаунт