The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 201
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
  • Вестерос
Точно и това. Аз не искам екшън, а такива епизоди като последния.

# 256
Може да е пълнеж епизода, но за мен беше много емоционален и показателен  за развитието ѝ като човек след целия тормоз там.
Поплаках си на няколко момента.
За това защо не я разпознава - те знаят име, но не и лице. А дори и да е имало начин да предадат снимки навсякъде, все пак Нил може да се постарае да не стигне тази информация до тях.
Как ще се развие - искам да я видя отново с Никол и как ще. Ѝ подейства тази среща. Дали ще  се стигне до среща между нея и Серина

# 257
  • Вестерос
Явно само на мен ми мина както писах супер бързо епизода 😁 което говори, че не ми е доскучало.

Искам да видя как се среща с бебето и с Емили.

# 258
Емоционална беше серията. Но на мен този сезон не ми въздейства като предните и аз не знам защо.

Аз искам да видя среща на Джун с Фред и Серена.

И искам Джун да каже на Серена, сега като е бременна да си представи какво ще почувства, ако знае, че ще й вземат бебето.

# 259
Емоционална беше серията. Но на мен този сезон не ми въздейства като предните и аз не знам защо.

Аз искам да видя среща на Джун с Фред и Серена.

И искам Джун да каже на Серена, сега като е бременна да си представи какво ще почувства, ако знае, че ще й вземат бебето.
Е ,то в един от трейлърите я има точно тази сцена -Джун казва на Серена  в- Ти ми разруши живота ми ,на мен и на дъщеря ми ....грубо преведено

# 260
Чара на филма е точно това- детайли, погледи, усещания- обаче в този епизод и това ми беше постно. В предишните сезони напрежение и ужас само с дишането на героинята успяваха да вкарат- сега дори при изтезанията повече приличашена екшън филм- не ми въздействаше силно. Последната серия можеше да е много, много по-емоциоална - губеше се.

# 261
Чара на филма е точно това- детайли, погледи, усещания- обаче в този епизод и това ми беше постно. В предишните сезони напрежение и ужас само с дишането на героинята успяваха да вкарат- сега дори при изтезанията повече приличашена екшън филм- не ми въздействаше силно. Последната серия можеше да е много, много по-емоциоална - губеше се.
Точно!! От срещатa с Люк очаквах повече, ясно е вцепенението, но и докосване почти нямаше.. като слизаха от кораба също, той напред, тя сама.. но може би не беше случайна тази дистанция..

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 17:40 от Lily of the valley.

# 262
  • Русе
Очаквана беше дистанцията с Люк за мен. Тя преживя много в съвсем различен свят. Любовта с Ник, Никол. Къде по-малки сътресения дистанцират хората, а тя преживя ад от най-дълбоки чувства и океан от унижения. Люк си имаше типично мъжка реакция да я осъжда, че не се върнала при възможност.По-късно осъзна че не е прав, но първата му реакция беше такава. Малко изненадваща ми беше тази нейна страна на съмнения още в началото - дали ще задържи любовта на Люк, ако нямат деца. Досега винаги я показваха категорична, несъмняваща се в себе си и решенията си.Но пък  надали ще могат да продължат с Люк от там откъдето са прекъснали с нейното обременено минало, с детето на Ник, а Хана ,някъде в Гилеад.Възможно е наистина Люк да я заобича в каквато се е превърнала както и каза в началото, но ще му трябва време да разбере, в какво се е превърнала.
   Гилеад няма да падне лесно. Дори да бъде атакуван и да изгуби или да смекчи правилата, възпитани са деца, които приемат този свят за свой и правилен, включително Хана. Те няма да разберат заплахата и ужасяващата страна на Гилеад. Те ще обвиняват света, че им е отнела щастливото детсво и надали ще го приемат някога.

# 263
  • Вестерос
Toчно като слизаха от кораба и дават Люк си върви напред, а тя след него, леко плаха, невярваща, пак като прислужница припка след господаря...

# 264
  • Благоевград
За мен също епизодът мина доста бързо.
Хареса ми. През цялото време се виждаше разликата на Джун преди и сега. Плахата, неуверена Джун се превърна в боец, в движеща сила, на преден план излезе смелостта й.
Движеше се бавно на излизане от кораба, защото знаеше, че няма връщане назад. Знаеше, че направи ли тази стъпка, не може да направи от далеч това за Хана, което би могла да направи там, в Гилеад, с Ник.
През цялото време си виждаше как се разкъсва между Хана, Люк, Ник и Никол. Но виждайки Люк, тя отново се почувства слаба, а Люк изпъкна като доминиращ. С Ник беше обратно. Тя беше движещата сила, а той просто й помагаше.
Интересни ми бяха паралелите между двете връзка на Джун. Според мен тя наистина обича повече Ник, защото той я приемаше такава, каквото е, без да има никакви изисквания към нея, защото живееха в свят, в който тя беше приемана като вещ. Нямаше очакванията на модерния свят, в който очакваш жената да е силна, независима, да е наравно с мъжа си по постижения.
И с двамата Джун беше слаба, но с Люк страхлива, че ще я остави, ако не оправдае очакванията му, а с Ник сигурна, че ще направи всичко възможно да я защити.
Друго не ми дава мира - колко време е минало от отнемането на Хана? Възможно ли е дете, което на 5 са отделили от майка му, на 9 да не я познае? Очаквах, че Джун ще се стори поне малко позната на Хана. В къщата, когато ги срещнаха, тя позна майка си, което като време да е било преди 2-3 години.
Не съм чела книгите и ще ми е интересно как свършва историята, ако някой може да сподели.

# 265
В момента Люк направо ще я тласне назад, дори и неволно Sad Той самият, ами някак си не е много умен, действен и подкрепящ. Да не кажа, че не знам и преди какво му е харесвала. Също той няма грам престава през какво изобщо е минала, ама грам.
Това, което ще запали искрата, видно от трейлъра, май ще е добрата стара Серина. Тя чудесно ще припомни на Джун за какво зло става въпрос.

# 266
  • София, България
В следващия епизод ще е сцената със Серина до колкото се вижда от трейлърите. Ще е интересно.

Сега си пуснах пак трейлъра за сезона и там има среща между Ник и Джун, която още не сме видели, в която той и казва "Freedom agrees with you." А тя му отговаря "We are not free". И изглежда е пред някаква къща, сняг. Едва ли е в Канада, защото Ник щеше да е арестуван. Т.е Джун се връща в Гилеад в някакъв момент?

# 267
  • София
Гледа ли някой новия епизод?

Промото за 8ми епизод

https://youtu.be/N759zb3hYZg

Както и малко повече информация за 7 ми епизод, ако не сте гледали 7ми не отваряйте

https://youtu.be/1-iW5FmM-ZY

Скрит текст:

Много тежък епизод, Изревах си очите в началото. Имаше две тежки сцени, срещата на Серина и Джун, както и секс сцената с Джун и Люк. Втората беше много трудна за гледане, това си беше изнасилване направо. Не мога също да повярвам че са минали 7 години от създаването на Гилеад. Интересно е че  втората книга е 10г след създаването, вървим славно към приключването на сериала. Уж Хулу са купили правата и на книгата и ще има spin off с втората книга.

# 268
  • София, България
Аз, аз
Скрит текст:
Да и аз плаках половината епизод, имаже много тежки моменти и адаптацията на Джун също беше интересна и тепърва предстои Cry Интересно ми е другия епизод Джун и Люк дали ще говорят за секс сцената, това обсъждат и в групите които следя във фейса, че си беше изнасилване. Той й каза "Чакай" и тя буквално го игнорира...
Аз се зарадвах, че някой най-накрая каза точно колко време е минало от създаването, до сега бяха само догадки и сметки. Аз не съм чела 2рата книга още, но как така 10 години от създаването, като знам, че Никол е голяма вече в книгата?

Друго, дали беше лъжа това, което му каза за Хана и срещата и с нея или по-скоро беше част от истината. Тя му каза за първата среща с Хана, но не и за последната. Ясно, че искаше да му спести истината (че Хана не я позна), но дали в някакъв момент ще му каже?

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 10:38 от Angelas

# 269
Този епизод беше много вълнуващ - насълзиха ми се очите още от началото:
Скрит текст:
Трудна ще е адаптацията наистина и много интересно, само с няколко сцени, показаха толкова много чувства, притеснения, страхове - беше вълнуващо. Определено чувствам някакво задоволство от развитието на нещата. Много интересно е и как различните хора се реинтегрират различно - Рита и Емили от една страна, Мойра от друга - различни харектери, различни начини за справяне с проблемите. И Джун нещо по средата. Да кажем, че Мойра имаше шанса да не бъде толкова пречупена - тя си имаше някакви нейни дребни победи преди да избяга.
 Но Джун изтърпя много, а не я пречупиха - остана си едно зрънце непримиримост  - определено се оказа по-борбена, от колкото всички очакваха. Дори и себе си изненада. Сега тя е решена да се върне към нормалния живот и да отмъсти - абсолютно адмирирам! Със сигурност е променена - не е предшната Джун, но е  развитие  и за нея самата е в положителна посока.

Люк за първи път ми хареса, като почна със сервирането и небрежните разговори все едно са отишли на почивка,  пак леко ми се повдигна от него  и си казах - този човек е неадекватен, но после в признанието си и в извинението си беше искрен и наистина имаше съвсем нормана човешка реакция - точно така трябваше да започне от началото. Поне аз не бих могла да се въздържа и да водя разговори за времето. Хареса ми с тази постъпка, въпреки че не съм съгласна, че е опитвал много и по всякакъв начин да си ги върне - твърде нерешителен ми е.

За "изнасилването" - може би имаше елемент на това - да го върна на мъжете, но твърде незначително. По скоро тук идеята беше - ще се върна към нормалния живот, каквото й да ми коства. Както се насилва да общува, пазарува и т.н. - така се насили Джун да прави секс - видя останалите, че имат проблем с това вече и реши, че няма да позволи на Гилеад да й го причини и на нея. Не, че е оправдание, но и не мисля, че беше чак изнасилване. Люк беше неуверен и апатичен, но нямаше особено против - неговото "чакай" беше с цел да й каже, че не е нужно да прави нещо, което не иска наистина, не толкова, че той самия не го иска.

Сцената със Серина беше абсолютно заслужена и чакана от мен също. Сблъсъка между двете двете ще продължи и ще е интересно. Наистина ми се ще Серина да почувства, че може да загуби бебето си - не е невъзможно - ако е в затвора, може да го дадат за отглеждане.

Иначе тези чувства на Джун едневременно към двама мъжа са ми странни и нереални за мен. Все си мисля, че би трябвало да е по-объркана и да й е трудно да продължи предишната си връзка. Така ми се ще Ник да се появи отнякъде с Хана - нищо, че ще стане съвсем блудкав филма! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт