СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 17

• 21 259
  • 770
  •   1
Отговори
# 165
  • гр.София
Олеле,ужасни снимки!  По-добре дистанционно обучение.
Регалия си заковаха 10 дни - 712  участници, ако не греша. Даже писаха ,че имат още известно количество преразкази за допроверяване.
 А на ПИ нали има само един проверител за работа? Докато на НВО ще са по двама?  Питам, че се обърках вече.

Допълвам се. Сега видях,че Регалия са си изместили следващите пробни изпити.   По МАТ ще е празнично-на 24 май -)

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 08:48 от blanc

# 166
Един ден не съм ви чела, а то колко хубави неща са се случили тук! Писмото е супер! Подкрепям безапелационно.

След 10 минути набора ще прави онлайн ПИ по математика, от СМБ Stuck Out Tongue Winking Eye

# 167
Да, на ПИ е един проверител, на нво са двама ако няма разминаване при оценяването, а ако има разминаване, се включва и трети.
О, 712 са много, това е чудесно за статистиката, в смг се явяваха около 200 присъствено, ще видим онлайн колко са били.

# 168
  • гр.София
Дикси,успех -)

Ето любопитна статистика за успеха на последните пробни на Регалия.  В графики. Отнасят се само за Първи модул!  Първата е по БЕЛ -711 участници .

А вече и за двата модула- среден бой точки по БЕЛ-68,45 , по МАТ-56,09 т

Скрит текст:

# 169
Предимството сега е, че работите се проверяват в електронна среда и една работа може да бъде проверявана от двама оценители едновременно.
 Арбитър ( трети оценител) няма от миналата година. Ако разликата в оценките на двамата оценители е по-голяма от допустимата ( колко е допустимата не е конкретизирано, в предходни години имаше някаква информация), работата се насочва от системата към председател/заместник-председател на регионална комисия за проверка и оценка на изпитните работи. Той констатира проблема и отбелязва в системата начина, по който може да бъде отстранен от единия или от двамата оценители. Системата връща писмената работа към оценителя/оценителите за отстраняване на съответния проблем.

# 170
Да, но все пак се гледа от трети човек, който казва кой е сгрешил. Фактическа разлика за мен няма Simple Smile, двама се разминават, трети се намесва.

# 171
  • София
Моето мнение е ,че не трябва да задълбаваме в подписване и броене,а да входираме и изпращаме без размотаване в понеделник.Пишем група.... Слагаме лица за контакт и-това е.Бих помогнала в контактване на някои медии

# 172
Има. Преди арбитърът оценяваше и неговата оценка беше окончателна. Сега решението е на оценителя ( оценителите) , въпреки че председателят дава насоки какъв е проблемът.

# 173
Да питам нещо във връзка с писането на теза по цитат, защото влязохме в спор с детето.
Когато пишем теза по цитат, задължително ли е да споменем и  в първото изречение произведението , от което е цитата или не?

# 174
Здравейте, момичета! От години не съм писала във форума, но чета понякога в тази тема, защото съм майка на седмокласничка. Видях подготвеното писмо и ако решите да го подписвате с имена, бих желала да се включа. Мисля, че и други момичета от старата ни отчетна тема на априлките 2006, с които поддържаме връзка във фейсбук биха участвали.

# 175
Е, то в 95% от случаите в самия въпрос не пише откъде е цитатът. Та си трябва да каже откъде е.  Като чета Ния, тя дори пише от коя част е, което ми е странно, но сигурно се иска, знам ли.

# 176
В нашата школа ги учат, че първото изречение винаги трябва да е нещо от сорта "Чрез цитата.... от разказа(романа....).....на ....(автор) (заглавие на творбата) се внушава..." и така нататък. Или нещо подобно. Нашият го няма в тезите но на пробните по този начин взема по някоя друга точка по този способ.

# 177
  • София
Аз съм досадна, но трябва да решим какво правим с тези подписи. Ако искаме да събираме такива, би било добре днес да пуснем някакъв вид подписка, за да може към момента на изпращането на писмото да има нещо черно на бяло. Малко стара статия на Капитал по темата с петициите:
https://m-capital-bg.cdn.ampproject.org/v/s/m.capital.bg/politik … ta_s_edin_klik%2F

Ако ли не, тогава до утре вечер трябва да си финализираме писмото с наша представителна извадка.

# 178
Моето мнение е ,че не трябва да задълбаваме в подписване и броене,а да входираме и изпращаме без размотаване в понеделник.Пишем група.... Слагаме лица за контакт и-това е.

Това е и моето мнение Hands V

# 179
Моето мнение е ,че не трябва да задълбаваме в подписване и броене,а да входираме и изпращаме без размотаване в понеделник.Пишем група.... Слагаме лица за контакт и-това е.

Това е и моето мнение Hands V
И моето.
Бисе, според сина ми не трябва, защото в повечето случаи си пише, но аз го убеждавам, че няма да му навреди едно допълнително изречение.

Общи условия

Активация на акаунт