СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 17

• 21 272
  • 770
  •   1
Отговори
# 180
Ред, публикувай тук крайния текст. Да го качим и във фб (ако някой се притеснява за разкриване на самоличност, аз мога да го кача) и да се задействаме. Анкета си мисля, че няма смисъл да пускаме или?

# 181
  • София
Добре.
Мария, в пост #138 е. Да добавям ли пасажа за епидемиологичната обстановка? 😁 Или да не пипаме повече?
А понеже никога не съм се старала да отчитам от кои градове сме пишещите тук, а от друга страна е добре да имаме представители от областните градове, да споделя, че изобщо не се сещам кой е от Пловдив, Стара Загора, Хасково...

# 182
Аманда, и според Моника не трябва, вади ми книжката със 150 тези и ми ги пъха под носа, а според мен си трябва.

# 183
.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 10:49 от MollyBy

# 184
Е, то не че е задължително, но носи точки. Особенно ако не знаеш какво друго да напишеш Simple Smile  У нас има едни книжки с тези и там също са така написани. След малко ще снимам и ще покажа...
Скрит текст:
Не всички са така де! Ох извинявайте, можех да редактирам предния пост, но от бързане натиснах отговор...

Да и аз прегледах и двете (същата и тази за 6 клас) за 6 клас повечето са така, а за 7 не, но пък небрежно споменават героя, казал цитата или вида на произведението....

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 10:53 от MollyBy

# 185
Благодаря,Molly!
И ние имаме една книжка 150 тези, но повечето( тези, които прегледахме) са без споменаване на произведението.

# 186
  • софия
Йонова ги учи да споменават произведението, частта от него и автор. Хубаво е да са спомене едно изречение за периода и/или общия тон на произведението, както и вида му - повест, ода и т.н.

# 187
Публикувах писмото във фб. Имена може би там да събираме, или тук на лични, защото все пак това тук е анонимен форум?

# 188
Аз имам само едно предложение за поправка, което е много незначително, де.
Нека бъде или световна епидемия, или пандемия.

# 189
  • София
Дикси, и аз това си мислех вчера. Тавтология един вид.
После прегледах медиите и се оказа, че масово се пише за световна пандемия, както и за world pandemic, та мисля може да го оставим както си е.

# 190
  • София
Не съм чела писмото, но, ако мислите, че няма голяма вероятност да се приемат втори дати, то поне да се намери вариант за онлайн участие на учениците под карантина. Разбира се, карантината им трябва да е регистрирана и удостоверена по надежден начин.
Ето пример за такова провеждане https://online-learning.tudelft.nl/about/taking-exams/

# 191
А, не, в бг условия, където никой нищо не спазва и тарикатее, не съм съгласна. Всеки 5-ти ще е в карантина с помагачи вкъщи.

# 192
  • София
Prizma, ние категорично не искаме онлайн изпити. Поради каквато и да е причина.

# 193
  • София
Разбирам притесненията, но ще е много гадно отново да откажат втори дати и деца в карантина да останат прецакани.
От над 20 години се явявам на всеки две години на един изпит - първо пътувах до Виена, после - в тест-център в София, после го закриха и сега през март ходих в Букурещ. Само месец след това пуснаха и онлайн тестване и занапред и така ще може да се взема. Натам се върви и затова си мисля, че има начини да не се преписва и подсказава, ама знам ли. В линка, който дадох горе, има видео. Като го гледам, не се сещам как може да се чийтва.
Спирам по темата.

# 194
Сигурна съм, че има начин да не се преписва, но докато мон го открият и приложат потърпевшите от преписачите ще са много повече от потърпевшите от една дата.

Във фб една дама предложи да добавим и нещо за сигурността на провеждане. Точните ѝ думи: "А може ли да вкарате и точка за безопасното провеждане (т.е. по-малко деца в стая, ред за влизане в училището , маски и ръкавици за квестори и персонал...), защото ако остане юни , дори и да е след пикът, пак ще е рисково?". Звучи ми резонно, но някак си мисля, че всяко масово събитие ще е обезпечено с тези препоръки.

Общи условия

Активация на акаунт