СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 17

• 21 195
  • 770
  •   1
Отговори
# 705
  • София
А какво е казал този път Стаматов?

Днес съм супер крива.
Съботният пикник ми излезе през носа или по-точно казано като херпес на устните. Много е зле.
В последните години при мене всяко излагане на слънце над 15 минути без защита с крем 50+, води до това. Отделно, че бързо изгарям, но това е друга тема. Не че и като дете нямах херпес на всяко море.
Вече не знам с какво да се мажа - нито Ацикловир нито Фенивир помагат. Оплаках се. 🤐

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 18:55 от Red

# 706
Брях като ви чета те нашите направо са първенци -  неравенствата преполовени, пряка реч по БЕ и Пенчо Славейков по л-ра ..
Само дето едно дете се възмутило публично в класрума - Kaк така по две произведения за седмицата взимаме, кога да го научим и упражним!

# 707
Току-що гледах по БНТ. Директорите и синдикатите са против връщането на седмокласниците в училище. Само физически на НВО. Асоциация "Родители" е за връщането им. Едва ли не излезе, че видиш ли родителите искаме да си пратим децата. Утре ще има обсъждане в МОН на това. Искрено се надявам да обсъдят и вземат правилното решение и по нашето писмо. Лошото е, че не сме представени  а ако е там асоциация "Родители" не ми се мисли.

Тези са на всяко гърне мерудия и са много кресливи. Дано не се наложи тяхното мнение. Има ли начин да реагираме?

# 708
  • София
Току-що гледах по БНТ. Директорите и синдикатите са против връщането на седмокласниците в училище. Само физически на НВО. Асоциация "Родители" е за връщането им. Едва ли не излезе, че видиш ли родителите искаме да си пратим децата. Утре ще има обсъждане в МОН на това. Искрено се надявам да обсъдят и вземат правилното решение и по нашето писмо. Лошото е, че не сме представени  а ако е там асоциация "Родители" не ми се мисли.

А тази асоциация "Родители" защо се изказва с такава категоричност по въпрос, за който стана ясно, че няма единомислие. Даже по-големия процент е в полза именно на тези, които не са съгласни с тях. Щом ще ги канят, дано да са поканили и представител на тези родители, които са против - както направиха сутринта по БТВ.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 19:11 от Lady Cassiopeia Duval

# 709
А в тази асоциация" Родители", колко са родителите на седмокласниците към момента?

# 710
  • софия
От сайта на тази асоциация нито можеш да разбереш на какъв принцип се участва в нея, нито кой я представлява, нито начин на вземане на решения. Има само някакви общи алабализми.

# 711
  • София
Tази асоциация" Родители" да не вземат да объркат нещата, ако ги поканят в министерството. Май бяха пуснали някаква анкета във Фейсбук.

# 712
  • софия
В сайта  им видях, че са имали анкета за ДО - https://roditeli.org/news/2020-03-28-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1 … 0%BD%D0%B8%D0%B5/

# 713
Кой пък ще ги слуша тези? Толкова ли да са изтрещяли в МОН? Няма да чуят учителите и лекарите, а точно асоциация родители....

# 714
  • Велико Търново
Гледах тази вечер новините по нова тв, казаха, че повечето родители и учители са против връщането на учениците преди НВО - дадоха и интервю с майка и нейния седмокласник, съображенията й бяха същите като нашите тук. Говориха и учители, които се притесняват да се върнат в училище, предвид факта, че болшинството са над 55 год. Така, че ….има надежда да се съобразят от МОН.

# 715
  • софия
Намерих някаква измислена анкета в профила на тази асоциация, резултатите, от която, не подкрепят изразената позиция. 
От 3 200 гласували, без да е ясно колко от тях са родители на седмо и дванадесетокласници, 62% са против. Е, на какво основание излизат с тяхното становище? Каква е представителността на становището и резултатите?

# 716
  • Някъде в Европа...
Брях като ви чета те нашите направо са първенци -  неравенствата преполовени, пряка реч по БЕ и Пенчо Славейков по л-ра ..
Само дето едно дете се възмутило публично в класрума - Kaк така по две произведения за седмицата взимаме, кога да го научим и упражним!

Не стеее 😁
МАТ - свършени Вероятности, предстой Успоредник
БЕ - сложно съставно
ЛИТ - Неразделни

Пък за това НПО - написах им "хубави" коментари 😁 във фейса..

# 717
  • София
От Асоциация Родители ни бяха връчили едни общо взето симпатични и смислени книжки по темата деца в първи клас.
Като имате предвид, че тайно в себе си по-скоро съм "за" връщането на децата в училище (защото вече окончателно ми писна; пък и 3 от 4 вида дезинфектанти, които имаме у дома, явно не отговарят на изискванията на СЗО според днешните статии; много вероятно и вашите са така, та вече и аз не знам какво правим), та да се върна накрая на мисълта си - становището, което са пуснали, е много зле и просто отчитат дейност. Вече съм леко алергична към всякакви НПО-та, които взимат пари за какви ли не глупости (дано да не обиждам някого тук).
И изобщо в тази световна ситуация става ясно, че ако някой ще ни измъква, това е тежката артилерия учени и лекари, а не блогъри, инфлуенсъри и всякакви "общественополезни" организации.
Казах по-рано, че съм кисела, нали? Grinning

# 718
И аз съм кисела. Към НПО-та имам някаква алергия от много години. Възможно е и да има такива, които действително вършат нещо полезно, но при тия с които съм имала досег винаги е ставало въпрос за пари и симулиране на дейност.
Синът ми каза, че днес са взели успоредник. Карат уроците по реда в учебника, Архимед, явно вероятностите са в края. За български каза, че са някакъв вид сложно изречение. Каза кое точно, но не запомних изобщо.

# 719
  • София
Нашите са на успоредник, сложно съставно и Бай Ганьо.

Общи условия

Активация на акаунт