СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 17

• 21 267
  • 770
  •   1
Отговори
# 750
# 751
Цъкнах да я видя и се натъкнах на такава за отмяна на ДЗИ и НВО с над 2500 подписа. Същият потресаващ стил и правопис.

# 752
  • София
На фона на всички тези петиции и гафове съм адски впечатлена колко умни сме тук!
Адмирации към нас. 🤣
Извън майтапа, добре че не пуснахме петиция.

# 753
  • Някъде в Европа...
Вчера е пусната петиция ЗА връщане на децата в училище. Текста е направо...... Joy

https://www.peticiq.com/263923
🤣🤣🤣
Важно е детето да се върне на училище, защото нямало оценки; знанията не са важни; важно е за месец-два оценки да има - от елитно училище..,Боже, прибери си вересиите! 😁

# 754
Да, и аз не съм фен на петициите. Всеки пуска за каквото му хрумне и то формулирани в горния стил.

# 755
О, щерката нали е 12 клас и участва в някакви техни групи по тези въпроси Wink Доста е потресена от ниво, разсъждения и правопис, но това е положението
Каза също, че днес абсолютно всеки учител е започвал часа с питане по въпроса Wink
Учителите явно също активно го обсъждат, но с малките не.

# 756
  • София
Настроението сред родителите в нашия клас по отношение на връщане в клас също е разнопосочно. Повечето си мълчат, 3-ма сме за връщане в училище, 3-ма кагегорично против. Против е и класната. Нямам идея какво мислят другите учители. При нас положението с ДО по някои предмети е добре, но конкретно по БЕЛ и МАТ не е. Часовете се провеждат, но по МАТ без дъска и с еднопосочна комуникация от страна на учителя се принудих да търся учител по математика за частни уроци. В клас учителят си е чудесен, но е на възраст и ДО не му се получава. По БЕЛ преписват планове и всичко е за домашно без да се проверява, препускат по материала без никакви упражнения., в момента са на Заточеници. И по двата предмета се свеждат нещата до самоподготовка, което никак не ми харесва. Ако се върнат в училище има някакъв шанс да научат нещо, при сегашното положение пълна пародия на учебен процес. Вирусът може да си циркулира още месеци. За мен най-добре е да върнат учениците в училище с възможност, тези които смятат че е прекалено рисковано да имат право без санкции да не посещават. Така ни липсват и тренировките и уроците по рисуване. Така или иначе, на повечето ни се налага да ходим на работа и да се движим сред хора и дали и децата ще се движат е без особена разлика за нашето семейство.

# 757
Ами не е точно така. Децата нямат асептичен рефлекс. Възрастният много по-успешно контролира рефлекторните движения - коса пред лицето - спонтанен подтик за премахване и следваща команда - не пипай лицето...При децата това не може да стане.
Още не е установено какви са последиците при т.н. оздравели. Възможна е инвалидизация за цял живот.
Имам приятелка кардиохирург. Само ми изпраща съобщения "пазете се много"!
В този смисъл подготовката за НВО не може да е приоритетна.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 08:52 от Шарлот

# 758
  • София
Цъкнах да я видя и се натъкнах на такава за отмяна на ДЗИ и НВО с над 2500 подписа. Същият потресаващ стил и правопис.
Дай линк! Joy Като ще се забавляваме /с петиции/ - да се забавляваме, “мили господа”. Satisfied
Опасно нещо е това демокрацията, ей!

# 759
  • София
Децата с коронавирус или карантина би било логично да бъдат отделени в други стаи, което е ужасяваща дискриминация и отношение. В София не искат да кажат кварталите, в които има болни, за да не били сочени като прокажени. Да не говорим, че е възможно част от тях да не са в добра кондиция поради болестта.

И лично да им изпратят Стаматов за квестор! :😂😜
За втората дата, личното ми и най-незначително мнение е, че тази година за пръв път има наистина нужда от такава! Не, че досега не е имало болни деца, но броят им вероятно е пренебрежимо малък на фона на бройката родители, които биха злоупотребили. МОН и родителите и миналата година спориха по този въпрос, вероятно и догодина ще спорят, но се надявам управляващите СЕГА да проявят разум и да направят изключение!   
Дидева, това не е ли петицията за отмяна на НВО за 10 клас? Аз днес такава четох.
Абе, дайте да я закриваме тая държава, че не се трае вече! Joy
Имам чувството, че животът се подиграва с нас. Години наред родители не пускаха децата си на училище поне седмица преди НВО, да не се разболеят; сега в условия на пандемия искат да вкарат децата в клас точно преди изпита.
Миналата година се негодуваше срещу телботирането и  късните изпитни дати; сега телботиране, още по-късни дати и деца  с маски на лицата.
Исканията за втора дата за НВО и сегашната истинска необходимост от такава...
Пфф, докато ви изчетох, забравих какво щях да пиша. 😂

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 01:44 от Слънчевата

# 760
  • Варна
Току- що по Нова телевизия интервю с Валери Симеонов, който обясни, че вчера на политически съвет на партията им с ГЕРБ е решено децата да се върнат в училище само за двата изпита.Другото било равносилно на убийство според него.

# 761
  • София
Да, и аз го прочетох из новините, радвам се, че вече е решено!

# 762
Току-що от щаба на журналистически въпрос-Предвижда се връщане за изпити 7, 12 клас, не се предвижда физическо връщане на училище преди изпитите.

# 763
  • София
Току-що от щаба на журналистически въпрос-Предвижда се връщоне за изпити 7, 12 клас, не се предвижда физическо връщане на училище преди изпитите.

За 4. и 10. клас стана ли ясно какво предвиждат?

# 764
Призма, не, не говори по класове, съвсем кратък беше. Каза, че вчера са провели няколко разговора и са на едно мнение, че в училище ще се върнат "в края на май, само за да положат изпитите си".
Днес от 12 до 14 е онлайн срещата в мон. Предполагам тогава ще изкристализират последните нагласи.

Общи условия

Активация на акаунт