СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 17

• 21 249
  • 770
  •   1
Отговори
# 555
Чакай да сложа касичката и започваме залаганията:)

# 556
  • София
Със сигурност ще има изпитен вариант с произведение от 6-ти клас. Нали за сефте влиза в изпитите този материал. Дали ще го изтеглят е друга тема.

# 557
Дали няма да се падне  Барба Ганьо?

# 558
Трябва да опитаме как наистина ще решават задачи 2 ч и половина с маска при топло време. Не знам и за децата с очила как ще стои въпросът, веднага се изпотяват. Ако някой знае за тези маски с филтър дали не са по-добри и не връщат въздух по посока към очите да поръчваме докато е време. Някой, който носи очила, има ли опит с тях? За НВО говоря, за училище абсурд - каквото и да решат моите няма да отидат на училище изобщо.

# 559
  • София
Това да си с маска на изпит изобщо не мога да си го представя. Аз след десетата минута започвам да се задушавам. Имам чувството, че проблемът е на подсъзнателно ниво. Мъжът ми от една година е с очила - да, ужасно се запотяват от маската. Просто за секунди става това.
Не знам. 🙄
Струва ми се, че за да няма проблем със запотяване трябва да е някаква вакуумно прилепваща маска. Аз не съм виждала такава.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 23:02 от Red

# 560
За да не се изпотяват стъклата,маската се слага по-нависоко на носа или само на устата.

# 561
Може би трябва да попитаме лекари или да вземем няколко вида и да опитваме. Лекарите работят с маски и очила, едва ли им се запотяват. Досега сме използвали само обикновени медицински и от текстил. Е то само на устата няма никакъв смисъл от нея, всички аерозоли се вдишват през носа.

# 562
  • Някъде в Европа...
Аз имам и такава като на полицаите - гумената с филтър (мисля, че се води "дихател")..ужасна е, гумата е твърда, чак боли лицевата кост, горе-долу се диша нормално, но не съм я носила дълго, а по-скоро за проба..

# 563
Ще трябва да пробваме да поносим за 2-3 часа в къщи да видим как е. Че и те също.

# 564
  • София
Трябва и това да тренираме освен телбодирането явно. 🙄
Дъщеря ми не е с очила, но има проблема със задушаването.

# 565
Аз съм с очила и хирургическа маска. Потят се очилата само когато вляза от студено на топло.
Но за НВО е супер странно да са с маски. 5 не кашлящи деца в една стая защо трябва да са с маски? Особено края на юни? Аз днес щях да умра от задух. Ами децата с асма или тези със задух?

# 566
Е то само на устата няма никакъв смисъл от нея, всички аерозоли се вдишват през носа.
Вие си решавате, за мен ефектът на маската е спорен.

# 567
Най-удобни са издадените напред, като човки /95% защита/  или аз поставям върху строителна маска хирургическа. При отдалечаване от устата се задържа обем въздух, чрез който се диша по-спокойно. И в двата случая на 2 ч. трябва да се смени.

В нашата тема се обсъждаха хитринки срещу потене на очила. Което аз изпробвах е лента домакинска хартия от горната страна на маската, която да обира влагата. Беше по-добре, но не идеално.

Имате време да обмените опит, да поръчате и експериментирате. Поне сега има всичко.

# 568
Трябва и това да тренираме освен телбодирането явно. 🙄
Дъщеря ми не е с очила, но има проблема със задушаването.
Това телбодиране ми е толкова безумна тема, даже не съм се замисляла още за нея, че ми иде да ...
Ако могат поне тези дивотии да им спестят на цялата тая ситуация ...

# 569
Не знам, но аз имам чувството, че не ми достига кислород с тези маски. Не го виждам и аз здрави деца, по пет - шест в стая , да са с маски в топлото време.

Общи условия

Активация на акаунт