Паническо разстройство - 43

• 28 461
  • 785
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Аз съм градска отпуска от болницата, но уви, бира не мога да пия, въпреки че много обичам. Това към Джери!
Ще видя какви ще са ми резултатите от изследванията, ама като ми снемаше анамнезата лекуващата каза, ти май си за кардиолог, кардиолога казва -  ти си за ендокринолог. Невролога пък -  ти си за психиатър, а психиатъра - ти не си за мен. Малко ми е неясно закъде съм? Ще ги поразуча в 3та градска да видя още един кардиолог освен и да пусна изследванията, които каза Георги + феритина. Някаква високо усвоима форма на Б12 да ми препоръчате?

# 721
Аз съм градска отпуска от болницата, но уви, бира не мога да пия, въпреки че много обичам. Това към Джери!
Ще видя какви ще са ми резултатите от изследванията, ама като ми снемаше анамнезата лекуващата каза, ти май си за кардиолог, кардиолога казва -  ти си за ендокринолог. Невролога пък -  ти си за психиатър, а психиатъра - ти не си за мен. Малко ми е неясно закъде съм? Ще ги поразуча в 3та градска да видя още един кардиолог освен и да пусна изследванията, които каза Георги + феритина. Някаква високо усвоима форма на Б12 да ми препоръчате?
Ами витамини високоусвояеми само инжекции. Другия вариант е https://www.silabg.com/bg/18818-Jarrow-Formulas-Methyl-B12-1000mcg-100-Tabs-.html

От тези направи една опаковка, но по 2 на ден. И пак изследвай Б12 след месец. Конкретно аз с тия си оправих Витамина да подмина горната граница, което е ОК, защото свободно циркулиращия витамин Б12 ако е в нормите... Е малко.
Да допълня за изследването на креатинфосфокиназа -
CK-MM – мускулна форма;
CK-MB – миокардна форма и
CK-BB –  общо специфична форма.
Това са трите изоформи. На частно се изследват. Най важна е СК-МВ като фактор за сърдечното здраве, а мускулната е за някаква мускулна форма на разпад из тялото. Последната е общо комбинирана, но не върши особена работа, освен ако не си силов културист с някакви заболявания.

Днес още със ставането за добре дошъл в новия ден ме отпра такава ПА, че се замислих чак. Дереализацията беше припомнена какво е от мозъка, че бях позабравил. И след 3-4 минути мина. Но нищо фрапиращо, не и обърнах особено внимание. Но пък установих от какво е - вчера леко въглехидратен ден имах и днес си даде ефекта това. Значи за постоянно ще си вися на кетогенен режим, което не е чак толкова лошо.

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 11:30 от Георги Дяков 641885

# 722
Аз имах едни периоди, в които започнах да бъркам думите. Не думите, а разменях места на букви в тях и сякаш не ги изговарях ясно, ами ги изфъфлях. В същия период забелязах и слабост в дланите, започнах да изтървам предмети постоянно, а през целия ми живот да имам счупени 2-3 чаши. Появи се и загуба на концентрация и памет. Помнех неща преди 10 години, но не можех да си спомня неща от преди седмица. Не случки, а имена на хора и места. Започвах да правя нещо, виждах, че съм го объркала и започвах да го поправям, после установявам, че отново е объркано и така по няколко пъти.

# 723
Аз имах едни периоди, в които започнах да бъркам думите. Не думите, а разменях места на букви в тях и сякаш не ги изговарях ясно, ами ги изфъфлях. В същия период забелязах и слабост в дланите, започнах да изтървам предмети постоянно, а през целия ми живот да имам счупени 2-3 чаши. Появи се и загуба на концентрация и памет. Помнех неща преди 10 години, но не можех да си спомня неща от преди седмица. Не случки, а имена на хора и места. Започвах да правя нещо, виждах, че съм го объркала и започвах да го поправям, после установявам, че отново е объркано и така по няколко пъти.
Това на ПА ли се дължи или на АД? Кога и как отмина?

(друг анонимен съм)

# 724
  • София
Благодаря ти отново, Георги! Ще пиша какво са ми изследвали тук и ще кажеш какво още да пусна, като ме боцкат да е наведнъж. Ще го взема този Б12, благодаря за инфото. В Цибалаб сигурно ги правят тези изследвания.
За това, което говорите и на мен ми се случва от време на време. Предъвквам ики изпускам букви. В главата ми звучат кухо и странно. Усещане за безтегловност. Но мен най-много ме мъчи трептенето и като имам криза, защото са много симптоми накуп.

# 725
Георги благодаря ами то на мен София и Пловдив са ми почти равни като разстояния, та бих предпочела да ти се доверя, просто ми трябва смелост за пътуването, нагласа или уф да се стегна някак. Знаете как е. Ама пък като направят тунела под Габрово Пловдив ще ми е съвсем наблизо хаха. Тоя тунел го слушам от 8 годишна, ако стане ... ще е чудо.
Малко идиотски да разкажа какво сънувах да се позабавлявате стига драми, нещо наистина нереално.
Та нали ви бях разказвал с един колега дето ми се сваляше грозно, аз го разтиках меко казано грубо и сега като го видя се разтрепервам. Та сънувах го как ме награбва и целува пък аз стоя като пън хем не чувствам нищо хем стоя. Сега ще кажете падаш си по него на подсъзнателно ниво хаха.
Сънят продължи още по-странно на разходка сме в гората не помня обаче с Кого но излизаме на един връх и вървим по една тънка пътека и горе на високото напълно нелогично идва прилив на вода залива пътеката пред нас и тя изчезва, обръщаме се назад и там същото, но все пак водата се отмива леко и хукваме да се връщаме по пътя който е леко наводнен като една го намираме. Събудих се и не разбрах какво ще стане. И сега какво- загубила съм и пътя в живота си и виждам само миналото. Добре де тъй да е какво да правя ще открия и бъдещето хаха! Добре че е срещу неделя а според майка ми всичко което сънуваш тогава е напразно. Добре че не сънувах печалба от лотарията.

# 726
Това на ПА ли се дължи или на АД? Кога и как отмина?

(друг анонимен съм)
Отдавам го на ПА, понеже пиех само един вид АД 15 години, а това започна да ми се случва след 12-тата чак.

# 727
Елдорадо, така правят, но първо се увери че не е друго. Психиатърът ти беше възрастен, може да не знае за новите състояния и затова така да отговоря, изчакай изследванията и ще видиш, а може да си и за няколко лекаря. Може да имаш ендокринен проблем, който и да е отключил па, които да трябва също да овладееш. Като ти знаем историята тук повечето бързо ти признахме, че си точно за групата, така че ако питаш патило търси си добър психиатър, макар че има и невролози, които прилагат доста подобно лечение, но повечето не смеят и препоръчват психиатър да те види и лекува. Успех и скоро да се открие какво е, че тази неизвестност е ужасна и само ще влоши па. Аз две години търсих причина за едни кръвоизливи и накрая психиката ми се срина напълно.

# 728
Георги, виждам, че пишеш за ВХ. И те ли влияят на ПА. Аз спазвах преди 2г. 90 дневната диета и свалих много кг с нея, но от миналото лято до сега съм качила 15 кг и искам да ти сваля, та се чудя с коя диета. Хапвам си доволно ВХ, любими са ми, но ако влияят бих ги ограничила до минимум.
Благодаря на всички за съветите, наистина ще пробвам с добър психотерапевт и без бензодиазепини да мина. Най-много ме плаши повишаването на кръвното налягане и сърцебиенето при ПА. А този непрекъснат страх е ужасен. Страх ме е да ида сама с детето някъде, все си мисля, че пак ще стане същото.

# 729
Георги, имам питане. Предстои ми нещо и..... мога ли да пия ксанакс ( от 0,25 ) примерно сутрин в 6,30 , след това около 9-10 ч. пак и евентуалното ако ми се наложи към 13 ч.пак ? В смисъл няма ли да ми стане много ? Надявам се да туширам силно напрежение и страх, но и да съм адекватна все пак. Или пък ако не подейства достатъчно като пия една доза от 0,25 дали мога да пия само след час пак толкова ? После може да не пия 1-2 месеца бензо изобщо, но искам точно в този ден, през другата седмица ще е , да се справя. Съветват ме близки да се справя с автотренинг, дишане дълбоко и т.н. дрън дрън , ама няма да мога.

# 730
  • Перник
Аз да се оплача, намалих деанксита и уж вс беше наред. Вчера щях да откача. Гадни физически симптоми. Буза в гърлото, прималяване, потене, откачих и днес си го пих. Та който вика, че няма привикване...има си. Ще ходя да видя лекарката с какво можем да го заместим, но ще е ужас май. Принципно може ли да се приема през ден?

# 731
Аз да се оплача, намалих деанксита и уж вс беше наред. Вчера щях да откача. Гадни физически симптоми. Буза в гърлото, прималяване, потене, откачих и днес си го пих. Та който вика, че няма привикване...има си. Ще ходя да видя лекарката с какво можем да го заместим, но ще е ужас май. Принципно може ли да се приема през ден?
Ох,познато. Знам какво ти е. Привикване има и то е здраво. Не знаех,че и простия уж безобиден деанксит има. Колко време го пиеш. Може през ден, но не знам дали ще има ефект

# 732
Деанкситът има и успокояваща съставка!
Е, не е бензо!

Днес си чакам ксанакса. Моето откачане от бензото стана прословуто!
Ми трудно е!

И пак догонихме 50, да поспя и ще пусна нова тема!
Георги, още нямам осветление!

Айде, спокойна нощ!

# 733
Георги, имам питане. Предстои ми нещо и..... мога ли да пия ксанакс ( от 0,25 ) примерно сутрин в 6,30 , след това около 9-10 ч. пак и евентуалното ако ми се наложи към 13 ч.пак ? В смисъл няма ли да ми стане много ? Надявам се да туширам силно напрежение и страх, но и да съм адекватна все пак. Или пък ако не подейства достатъчно като пия една доза от 0,25 дали мога да пия само след час пак толкова ? После може да не пия 1-2 месеца бензо изобщо, но искам точно в този ден, през другата седмица ще е , да се справя. Съветват ме близки да се справя с автотренинг, дишане дълбоко и т.н. дрън дрън , ама няма да мога.
E можеш и по 0.5, но не прави тази схема повече то 6 дни поред. Примерно ако я правиш 5 дена, прекъсни след това за 15, за да се изчистят рецепторите.

П.С. Единствения начин, на хранене, който като цяло ми е ОК с него е кетогенния. Не само за тревожността, Ами и като цяло. Примерно ако ям хляб или тестени изделия, много ми се ускорява пулса (много за мен) до 85 удара. Или ме боли глава ако ям някакви торти или подобни.

# 734
Добро утро! От събота съм с някакви проблеми в стомаха и ще откача. Лошото е, че са комбинирани с ужасното чувсто, че нещо лошо ще се случи, чувствам се страшно неспокойна, а няма конкретна причина. Чудя се дали отново не ми се е обадил гастрита, вече и сама не мога да си позная симптомите дали са от ПР, или от нещо друго. Не знам и какво да пия да ми се успокоят малко поне симптомите. Чувствам нещо като парене под гръдната кост, гадене, напрежение в гърдите, боли ме стомахът, нямам и апетит. Преди всяка пролет ги имах тези проблеми и правех по един курс с Улкопрол, но не ми се беше случвало от поне 3-4 години, та явно съм позабравила. Ще си направя експеримент и ще пия четвърт Ривотрил. Изчезнат ли ми оплакванията, значи работата е ясна. Слънчев ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт