Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 36 510
  • 784
  •   1
Отговори
# 105
Да се включа и аз. Аз съм с медикаментозен в 9гс при обърната матка. Бпих два дни лекарства за подготвяне у дома. Приеха ме в болница по план и дадоха лекарствата. Обезболиха ме добре по моя молба и всичко приключи за няколко часа. Не е имало голяма физическа болка. Помолих да не виждам нищо и не съм се стресирала допълнително. Пак бих го избрала. След първия цикъл имах зелена светлина. Успех

# 106
Да се включа и аз. Аз съм с медикаментозен в 9гс при обърната матка. Бпих два дни лекарства за подготвяне у дома. Приеха ме в болница по план и дадоха лекарствата. Обезболиха ме добре по моя молба и всичко приключи за няколко часа. Не е имало голяма физическа болка. Помолих да не виждам нищо и не съм се стресирала допълнително. Пак бих го избрала. След първия цикъл имах зелена светлина. Успех
Така и аз бих го препочела. Аз между другото нищо не видях, освен 5 дни болка, защото така и не успя нищо да излезе.  И накрая пак се наложи кюртаж.

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 09:58 от Тeɣa

# 107
Да. За съжаление не винаги е успешен вариант. При мен също не бяха сигурни, защото обърнатата матка беше предпоставка за трудности и дори неуспех, но слава Богу извадих късмет. Наистина обаче гинекологът ми свърши перфектна работа. Психологически много ми помогна също. А се бяхме запознали същата седмица. Винаги ще съм й благодарна. Универсално решение няма и стискам палци да вземете най-доброто за вас в тази ситуация.

# 108
Здравейте, момичета,
Моля някой с опит и правен кариотип на партньори да съдейства.
Трябява да го пускам, колебая се дали да е в Надежда, дали изобщо се прави някъде по каса или при по-добри условия от Надежда.

# 109
Здравейте, момичета,
Моля някой с опит и правен кариотип на партньори да съдейства.
Трябява да го пускам, колебая се дали да е в Надежда, дали изобщо се прави някъде по каса или при по-добри условия от Надежда.
Какво имате предвид като казвате по-добри условия? По-добра апаратура ли? Аз съм доволна от лабораторията на Надежда. Там правихме кариотип. Мисля, че Геника и Майчин дом също предлагат. Може да попитате в МД, преди години имаше и безплатни, но сега не знам.

# 110
Ние правихме в Майчин дом. 150 лв е на човек. Единственото, което не ми допадна е, че бях писала в документите да ми изпратят резултатите на имейл, а те казаха и че ще ми се обадят като са готови. След 1 месец чакане и никакви новини звъннах и се оказа, че резултатите са готови, но явно никой не беше сметнал за нужно да ме уведоми. Грешката е и моя, че не ги потърсих по - рано. А и при мен се наложи да се вземе втора проба, явно първата не е била както трябва и след това резултата беше готов за около 10 дни.

# 111
  • София
Боболинка, да не говориш за тромбофилия?
В Майчин дом не правят кариотип.

Кариотип правят в Надежда, Щерев, Малинов, Репробиомед, цената е 150лв на човек, става за 3 седмици. В Геника също правят, но там е 240, и много бавят резултатите, доколкото чувам.

# 112
Боболинка, да не говориш за тромбофилия?
В Майчин дом не правят кариотип.

Кариотип правят в Надежда, Щерев, Малинов, Репробиомед, цената е 150лв на човек, става за 3 седмици. В Геника също правят, но там е 240, и много бавят резултатите, доколкото чувам.

Не, за кариотип става въпрос. Мисля, че временно не са правили, но сега отново може да се пусне кариотип при тях. Аз го правих февруари/март тази година. Даже си спомням, че още го нямаше като услуга в ценоразписа и го пуснаха като друго изследване на касата.

И аз се учудих, че професор Кременски ми каза, че мога да го пусна при тях, защото миналата година като го питах и каза, че не правят.

# 113
Здравейте момичета,скоро не съм писала,но искам да ви попитам някои неща.Имам завишени НК и Тромбофилия-хомозигот 4G4G.Другата седмица ми предстои вливане на Интралипид.Това дава ли надежда за по бързо забременяване?Доктора каза,че ще имам поне 3 пъти вливки.Пие ли се преди бременност аспирин протект?И колко трябва да са В12 и Д при забременяване?Благодаря ви предварително момичета.Вече мина 1 година от аборта,който беше в 5 месец и сега съм се заела сериозно,но изпитвам малко страх.

# 114
  • София
Деси, вливките потискат имунната система, за да помогнат имплантацията. За 4G-4G трябва да имаш назначена терапия, и аз съм с такава мутация. Б12 и Д е добре да са около горната референтна стойност преди забременяване, ако са ти ниски, започвай да ги пиеш, че отнема време да се вдигнат.

Стискам палци Flowers Hibiscus

# 115
Благодаря ти Дели,аз бях с голям дефицит на витамините януари месец и започнах да ги пия.Онзи ден ги пуснах пак,бяха се покачили значително,но доктора каза да продължавам да ги пия в по малка доза вече,значи трябва още да се вдигат.За тромбофилията ми даде един лист на който пише да се пие аспирин протект преди и след забременяване малко и после инжекцийте.

# 116
Здравейте отново от мен. Аз все още не знам дали медикаментозния аборт е бил успешен. В четвъртък съм на преглед и си надявам да чуя добри новини, доколкото е възможно да са добри в тази ситуация.
Психически доста странно се чувствам. В началото много спокойно приех нещата и се държах "мъжки". Имам някакви моменти, в които ми става много тъжно и се чувствам безпомощна, като в капан. Навън виждам бременни и бебета, без това да ми напомня и натъжава, но като се разминах с количка с близнаци, направо се разплаках на улицата Disappointed. Може би това, което преживявам е нормално, редуват се и моменти на самообвинения и колебания .. дали не трябваше да изчакам, ами с моята късна овулация може да е било рано за сърдечна дейност. Четох стотици страници и истории. Страх ме е да опитам пак. Най-смазващото за мен са думите на близки тип "Какво толкова, имаш си две деца", сякаш съм загубила дамска чанта. Disappointed Разбирам, че някои се борят за първо детенце и сигурно отстрани моята мъка изглежда по-незначителна, понякога дори ми е неудобно да споделя.
Гърдите ми са все още "бременни", тестовете за бременност ярко положителни. Последният път, когато изследвах ЧХГ беше 23 000. Предполагам, че трябва да мине доста време преди да се нормализират нещата. Какъв е вашият опит? Изобщо всякакви съвети са добре дошли.

# 117
  • София
Tickles, всичко това е нормално, не се притеснявай. Трябва да мине време, за да претръпнеш. Няма да забравиш, защото не е дамска чанта, а си е бебе, и то е важно, без значение дали е първо, второ или десето.

Изчакай си прегледа и виж какво ще каже доктора. Ако всичко е ок ЧХГ трябва да намалява и постепенно да се изчисти, в матката лигавицата трябва да се е изчистила също. Не се тормози с тестове, нормално е да ти дават фалшиво положителен резултат още известно време.

# 118
Здравейте, При изследване на ф. Киселина спира ли се приема и преди изследване или не?

# 119

Две бебета, мечтани и желани, след година безуспешни опити, естествено заченати на 39 години с АМХ 0.5. Не вярвам, че ще успея да забременея пак Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт