В извънредно положение, ще си направим бебчета - няма съмнение !~бебеправене 373~

• 29 526
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
В строителството съм.Още вчера разгледах някой обяви за работа, подадох си документите на няколко места, надявам се в най-скоро време да ми се обадят от някъде.Ако отида на борсата ,няма да мога да изтърпя да стоя по цял ден вкъщи. Но пък в едно съм убедена , че нещата ще се наредят по най-правилния начин за мен. Днес преди обед доста мислех и доста неща ми минаха през ум , стигнах до заключението ,че " няма да е все така и най - доброто тепърва предстой" . Плюсът в ситуацията е , че имам доста отпуска и няколко дни компенсация и предизвестието ще го изкарам в малко почивка и време за търсене на нова работа Simple Smile
Прегръдки от мен Green Heart

# 226
  • Dope Reach
Марго, Hands Pray
Ив, историята с Камерън не беше ли нещо съмнителна. Май използваха сурогатна майка...
Мулано-Жасминче, какво е значението при СПКЯ дали ще е Дуфастон или Утрогестан? Със сигурност знам, че Дуфастонът се приема доста по-добре от организма, но дотам. Мислих си, че са едни и същи прогестеронови препарати.
Джо, много кофти наистина... Точно в такъв момент е много неприятно да знаеш, че оставаш без работа. Много хора казват, че няма такова нещо като "сигурна" работа в наши дни, но аз все пак смятам, че не е точно така. Просто някои работодатели не могат (искат) да влязат в положението на работниците си.
Благодаря за подкрепата, момичета! Heart

# 227
Марго, успокой се, настрой се положително. На всяка цена трябва да свалиш кръвното. Стискам палци и съм сигурна, че твоето бебе те чака! Не обръщай внимание на глупостите за егн-то. Сума ти познати имам в чужбина, които раждат първи деца на по 42 - 43 години. А вече и в БГ не са малко.
Аз за съжаление не си дочаках и датата за тестване, сутринта ми зацапа и ме боли корема. Да минава лелята и месец май с нови сили Grinning

# 228
Аз за утрогестана знам ,че подтиска овулацията и до там.  А за дуфастона няколко АГ-та са ми казвали ,че НЕ я подтиска.

# 229
margolotta, стискам палци да се получи и твоето чудо. От сърце ти изпращам положителна енергия и малко от все още несигурния ми прашец.
Днес е добър ден да подариш нещо, на някого неочаквано и непланувано, но от сърце и с благодарност.

# 230
Jo di, дано скоро намериш още по-хубава работа и там да ти е по-комфортно. Съжалявам че сега и това ти е на главата. Дано да са последните лоши новини от тук насетне.
Nicole, хайде да е последната  ти среща с лелката за годината
Марго, сега е най-важно да вярваш в твоята точица и тя ще си свърши работата. Не мисли за после или за ако преди да се е стигнало до там. Точицата е тук и сега и за нея битката се случва в момента и тя има нужда да си се прибере при една спокойна мама. Кураж! Flowers Four Leaf Clover

# 231
Ех, Марго, това 1 емрбионче е борецът, за когото си говорихме с теб! Сега той се нуждае от теб и твоята подкреа. Пожелавам ти бързо да се възстановиш от общите приказки на ембриолозите - те никога не са доволни, за тях материалът никога не е идеален, защото много ясно - идеални неща просто няма!
Скрит текст:
Аз ти споделих, как с мен се отнасяха като с баба - лигавицата ми не била наред, отговорът на организма ми не бил наред, фоликулите ми не били наред, пък само двете я, които събраха, не били прекрасни, пък как материалът не бил наред, ама развивали се някак тия два ембриона и как в крайна сметка се хванахме в схватка с моя единствен боец и сега ми вдига кръвното, защото не иска да си яде пюрето на обяд.
Положителното при теб е, че връщайки само 1 ембрионче, на него наистина ще му е комфортно и няма да има допълнителен риск нито за него, нито за теб от евентуална многоплодна бременност.
Джоди, и това е изпитание, но ти звучиш борбена и няма да останеш дълго без работа, усещам го. Както писа някой преди мен - действително хората са се нахъсали да приключи извънредното положение и да се юрнат да задвижват икономиката. Тук в Пловдив онзи ден отвориха HM на Главната и понеже живея наблизо, виждам как хората като невидели веднага се втурнаха да пазаруват. Ще кажеш, че онлайн не са имали тази възможност.
Днес имаше земетресение, доста ме стресна, майка ми направо получи шок, котаратък се наежи, бебето се събуди...Ей тва са важните работи - да сме живи и здрави след изпитанията!
Ро, абе влизаш в цикличен ритъм, то така неусетно се и излиза от него. Успех!
Чери, развълнувах се, айде да видим!

# 232
Jаsmin Моля да ме извиниш, от възрастта е, просто не помня Rolling Eyes

Mrs. Cherry Как издържаш да не направиш тест. Признавам те за силната ти воля. Стискам палци да ни се похвалиш с две чертички.

lokofenka Благодаря ти. На моя съм му предписала само 1000mg вит. Cтрах ме е бъбреците да не му се обадят, заради високата доза. Другите неща ги пие, но не отделно, а в една добавка. Ще видя дали да не ги разделим.

Jo di Много се надявам с разхлабване на мерките, да отдеглят това предизвестие. Не знам с какво точно се занимаваш, но във FB има една група "Професионални и фрийланс услуги" и пишат хора, които предлагат услуги срещу заплащане и тн. Не знам дали подходящо и приложимо за теб, но ако искаш погледни групата.

# 233
Ро, по-пречистен според АГ е Утрогестан. На мен ми изписа него, защото от приема на прогестини кръвта се сгъстява, а аз нали съм с тромбофилия... та идеята беше да го приемам вагинално и да не натоварвам черния дроб. Отделно Дуфастон съдържа 10мг прогестерон, а утрогестан 100 мг, т.е. по-силно действие има. Сега като посещавам Карагьозова тя ми каза още на първия преглед някъде в 7г.с.- "С тези мутации не трябва да приемаш никакви естрогени и противозачатъчни дълго време", един вид да си знам занапред да не се пазим с противозачатъчни. Забравих да кажа, че заедно с Диането пиех и Аспирин протект 100
Утрогестана го слагах 3*1 (това е най-високата доза при тромбофилия) до началото на 4 месец

# 234
fillme, взимам си от пращеца, какъвто ще да е 😁 Не връщам никакъв!
Jo di, дано скоро да намериш нова работа, ужасно е да ти се случи такова нещо точно сега, но... може да е за добро 😊
Аз съм толкова лоялна към групата, че М подрани с ден и оставам във вълшебния списък поне още един месец. Искам да се похваля с нещо, което за мен има голямо знаечение, на вас може да ви стори глупаво... За първи път от както правим бебе, не рева до припадък като ми идва. А това се случваше буквално от първия месец опити. Гадно ми е, но не съм толкова отчаяна като предните месеци. Отдавам го на вас и много БЛАГОДАРЯ, че ме приехте тук ❤
От както съм във групата, се образовах по много теми, чета, търся. Изчетох почти всички теми в “Искам бебе”, които ме вълнуват. Направих и някакъв план за себе си. Новия месец ще изследвам хормони, които препоръчват тук. Никога до сега не съм, защото просто не знаех кои. Ще посетя моят АГ в края на месеца. Дори исках да се видя със специалист, нищо че е рано, но за съжаление, единствения, които знам (Ин Витро Стефанов, Ст. Загора), не работи и няма да отвори скоро заради ИП. А часове се взимат 5 месеца напред при него... малко ме натъжава това, но дано не стигам наистина до него 🤷🏻♀
Стана малко дълго 🤨 Отивам да се гушкам с одеалото, защото болките пак са си подобаващи 😌

# 235
Jasmin, това за максималната доза на Утрогестана дали важи за всички фактори? Аз съм хетерозиготен по XII и XIII фактор, които принципно са ниско рискови, но заради теглото съм с риск по-висок от хетерозигот по фактор 5 (това го пиша в превод и дано да звучи смислено). Бях на 1 по 2 утрогестан заради къса втора фаза на цикъла, и от 4-та седмица минах на 3 по 2 заради прокървяване. Принципно планирам при следващите опити да пробвам без Утрогестан, но събирам полезна информация, ако се наложи.

Момичета, извинявайте че не ви споменавам една по една, но още се мъча да запомня имената и поне нещо за всяка от вас.

# 236
LittleCattley, радвам се, че имаш цел - да правиш изследвания например. Това поне ти дава кураж, че правиш нещо по въпроса. А и никога не е лошо да знаеш по-подробно какво се случва в собственото ти тяло. 🌸
Frekoko, силно ли чак земетресение? Не съм чула да говорят по новините. В югозапада не се е усетило.
Пълнолуние, уча се на търпение с малки хитринки. Просто умишлено нямам тест вкъщи и поривите ми за тестване ги потушавам, като си помисля, че трябва да паля колата, да ходя накъде, да се връщам.... Че то докато се върна може да ми е дошло! 😁

# 237
*PrimaVera*, това е информацията, която имам от АГ. Искаше да ми изпише 2*2 заради СПКЯ, но се отказа - да не сме рискували. Прокървяване не съм имала. Едната ми мутация е хетерозигот по фактор 5 и всъщност според тях тя е най-проблемната. другите ми са PAI и ACE и една за фолиевата
Твоето прокървяване да не е от кръворазреждащите, ако приемаш такива?

Забравих да допълня, че и според професор Паскалева, при която също ходих още в 7 г.с., терапията от утрогестан 3*1, фраксипарин 0.4 и аспирин протект 100 ми е идеална. Та която от вас има мутации , свързани с тромбофилията, е добре и кръвни показатели да се следят, и доплер да се пуска. Много благодаря на Йо и Сънчето - страшно много ми помогнаха с информация, която ми беше нужда Flowers Hibiscus

# 238
Jasmin, прокървяването беше около 4-та седмица. Заради забавяне на изследванията започнах НМХ и аспирин в 5+1.
Аз бях на аспирин 100 и Клексан 0.6
Другият път май ще съм на 0.8 Чудно ще е да го докарам до кръвни и доплер, иначе хематолога ми и гинеколога са в една болница и работят супер заедно и определено знаят какво правят.

# 239
Аз съм с най-високорисковите мутации - Фактор 5 и Протромбин и бях на утрогестан 3*2 вагинално от 7-ма та чак до 28-ма седмица. Никога не съм имала проблем с кръвоток /доплер, нали слагах клексан 0.4 Simple Smile
Освен това поне 5 различни АГ-та ми потвърдиха, че утрогестан вагинално не влияе на кръвосъсирването, та то дори го пише в листовката.. Simple Smile

Марго, да се присъединя и аз към позитивизима на момичетата! 1 яйцеклетка е точно това, което ти трябва! Пупу дано да е късметлийска! 🙏🏻

Локото, браво на Калчев! Струи голям позитивизъм от думите ти! Хайде нека скоро дойде и твоят ред да се похвалиш! 🤘😊

Общи условия

Активация на акаунт