В извънредно положение, ще си направим бебчета - няма съмнение !~бебеправене 373~

• 29 541
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
yoanna Дано всичко е наред и да имате късмет. Flowers Four Leaf Clover

Чери Има доста доволни от Перси и доста недоволни. Аз по-скоро съм от вторите.
Скрит текст:

При първият ми преглед при нея ми изискаха изследвания и на двамата, като тя само каза ставате за инсеминация. Някои от тях не погледна, защото не били за нея. Трябва с мъка да изкопчваш отговори на въпросите ти, но с лекота ще те нагруби или ще ти се скара. При първият преглед бях с LH 10, което показва ПКЯ, но според нея нямам ПКЯ, защото имам цикъл. Не гледа информация от предните прегледи, действа си по нейна схема и не се интересува от изследвания. Когато си с високо LH са ми казвали, че трябва са ми бият инжекции за намаляване на LH, за да са добро качество яйцеклетките, но като не гледа изследвания и не ги взим предвид... Има голямо самочувствие и не обича да и задаваш много въпроси. Прегледа е макс 5 мин. с обличане, събличане, преглед, и няколко думи от нейна страна. Моя приятелка е чула доста лоши отзиви за Перси от нейна приятелка. Била е заплашвана от болницата, за да не говори за грешки на Перси. Дали е истина, не знам.

Инозитола е вит. B8 и го дават, че много помага за борба с ПКЯ, нормализиране на цикъл, О и помага за забременяване.

Ето една статия, която на мен ми беше полезна: https://fertilaid.bg/%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%BE% … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

Според Денис и статията, дневната доза трябва да е 2 пъти по 2000mg. В повечето добавки обаче в много по-малки дози. В инофолик комби в дневната доза има общо 1100mg мио-инозитол, което може би е крайно недостатъчно за да ми помогне. Пих инофолик 6 месеца, сега почивам. Мисля след това да си взема чист Мио-инозитол за сутрешната доза и ovaboost за вечерната, защото съдържа мелатонин. И така докато мога да отида на лекар да видя пък тя какво ще ми каже за високото LH.

Другата добавка, която дават да помага за ПКЯ е Витекс. Пия 2 пъти по 1 хапче, но не са минали 3 месеца, за да видя дали има резултат.

Чела съм за случаи на СПКЯ, но без кисти, но хормоните не са наред. За твое успокоение може да пуснеш едни хормони на 3ти ден.

На моя последен преглед при нормален гинеколог имах 3-4 малки кистички на единият яйчник, на другият не. Но пък хормоните не са наред.

# 361
Пълнолуние, при д-р Тихомирова съм. Simple Smile

Сънче, аз също съм при Тихомирова и съм доволна. Жената е много сериозна, много фина и съобразителна, изобщо не ни даде зор инвитро. Отговаря на всякакви въпроси. Звъня по телефона в болницата да пита как съм.

Има две основни критики тук на форума, че не я бива с фоликулометрията и че не е категорична. Второто на мен ми пасва, пък и аз мисля, че е категорична когато трябва, просто не е типичното лекарско "аз знам всичко". За първото не мога да кажа, ама ми улучи всичко при пункцията на ЕЦ.

# 362
Момичета, разрових се за smep,понеже ми стана интерно и в една много стара тема открих този линк, може да е интересно за някои от вас 🌸

https://www.smashwords.com/books/download/239645/1/latest/0/0/th … egnant-faster.pdf

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 12:27 от Roxyrox

# 363
  • София
Вълшебно списъче за скорошно забременяване:

Nature Full Moon With Face***Alessandra***: М - 26.04; О - 11.05;
Т - 26.05
Nature Sun With FaceBrandywine18: М - 03.05; О - 19.05;
Т - 02.06
Nature Full Moon With FaceBubblezz: М - 15.04; О - 28.04; Т - 13.05
Nature Sun With Face Fallingstars: М - 16.04; О - 27.04; Т - 12.05
Nature Full Moon With Face Frekoko: М - 13.04; О - 27.04; Т - 13.05
Nature Sun With Faceggirl: М - 21.04; О - 06.05; Т - 20.05
Nature Full Moon With FaceJessitoBG: М - 25.04; О - 09.05; Т - 23.05
Nature Sun With FaceJo di: М - 14.04; О - 01.05; Т - 15.05
Nature Full Moon With FaceKnysna: М - 02.05; О - 14.05; Т - 27.05
Nature Sun With FaceLittleCattley: М - 02.05; О - 18.05; Т - 01.06
Nature Full Moon With FaceNicole Watterson: М - 03.05; О - 16.05;
Т - 27.05
Nature Sun With FaceRoxyrox: М - 03.05; О - 17.05; Т - 31.05
Nature Full Moon With FaceTedy_83: М - 30.04; О - 05.05; Т - 21.05
Nature Sun With Faceviolet4e: М - 12.04; О - 26.04; Т - 12.05
Nature Full Moon With FaceWild boys mom: М - 13.04; О - 26.04;
Т - 10.05
Nature Sun With FaceWinter11: М - 05.05; О - 15.05; Т - 29.05
Nature Full Moon With Face Пълнолуние: М - 19.04; О - 29.04;
Т - 16.05

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 11:18 от rave

# 364
  • Dope Reach
Според моя нов доки, Инофолик и всякакви препарати, съдържащи инозитол, не помагали. Обърках се вече.

Както и да е. Аз заминавам на преглед. Почваме да следим дали ще има О. Ако не - Варна.

# 365
Рейв, докога може да се правят промени по списъчето? Аз днес чакам, дали ще го дочакам е Божа работа, но да знам ако дойде след 2-3 дни дали ще мога да се включа?

Rochellka, много стиснати палци за прегледа!

# 366
  • София
Рейв, докога може да се правят промени по списъчето? Аз днес чакам, дали ще го дочакам е Божа работа, но да знам ако дойде след 2-3 дни дали ще мога да се включа?

Rochellka, много стиснати палци за прегледа!

Може да се коригира до 24 ч. след публикуването, т.е. до 12:51 ч. утре.

Роче, палци и от мен !

# 367
Рочи, успех!
Моят коментар мина, обяснение за катастрофалния резултат няма, поне не ми обвиниха възрастта за главен причинител. Било случайно,  и те били изненадани, защото очаквали поне 50% оплодени, ако правим нов опит, щяло да е с ИКСИ, въпреки добрата СГ. Честно казано не знам дали бих се върнала в клиниката още веднъж, мисля сега варианти за чужбина, но е много сложно, и ще мине бая време докато стигнем до старт. Иначе ме успокои, че с хормоните ми още не съм за донорска и мога да си дам шанс с нова стимулация и моите я. На естествен цикъл не ми препоръчва, загуба на средства ( поне едни 2000€ ще са разходи) за накрая само една я на лотариен принцип.

# 368
Ро Аз не знам дали наистина помага инозитол или не. Поне при мен нямаше ефект. Не знам дали защото не помага по-принцип или защото ми е била ниска дозата. Вероятно може би трябва да се включи още нещо, като комбинация. Чела съм доста положителни мнения, но вероятно не са били с голям проблем с хормоните.

Късмет на прегледа Flowers Tulip

# 369
Рочи, успех!
Моят коментар мина, обяснение за катастрофалния резултат няма, поне не ми обвиниха възрастта за главен причинител. Било случайно,  и те били изненадани, защото очаквали поне 50% оплодени, ако правим нов опит, щяло да е с ИКСИ, въпреки добрата СГ. Честно казано не знам дали бих се върнала в клиниката още веднъж, мисля сега варианти за чужбина, но е много сложно, и ще мине бая време докато стигнем до старт. Иначе ме успокои, че с хормоните ми още не съм за донорска и мога да си дам шанс с нова стимулация и моите я. На естествен цикъл не ми препоръчва, загуба на средства ( поне едни 2000€ ще са разходи) за накрая само една я на лотариен принцип.
Съжалявам за това през което преминаваш. Не можете ли първо да направите СГ и хормони другаде преди да решиш накъде?

# 370
  • Dope Reach
Луничке, и аз така си мисля, вероятно оправят леки хормонални проблеми.

При мен мина без нещо особено, фоликули няма, в петък пак ще ходя. Продължавам метформин-а и ще видим какво ще стане. Този месец и другия. След това ще подходим по-агресивно, ако няма резултат. Доки твърди, че метформина бил мнооого добър препарат, ха дано и при мене да подейства. Каза ми да отслабна, хаха. Прав си е, де. И така. В петък ще видим.

Марго, на мен ми звучи обещаващо, преди изобщо да минете към вариант донорска! А, дано! Heart

# 371
Ро Вероятно е така, но ще тествам един - два месеца да видя дали няма да мръдна поне малко тез хормони.

Този месец май и прогестерона не е в ред. От около евентуалната овулация ме болят. Преди ме боляха макс до седмица преди цикъла.

# 372
Margolotta, съжалявам за случилото се. Чета те, чета те и накрая не можах да се стърпя да пиша. А съм на 39 години без няколко месеца. АМХ ми е 0.42. Антралните фоликули на 3-ти ден (май тогава ги брояха) са ми 8, което по тукашните стандарти е на една крачка от изчерпан яйчников резерв. При 7 броя вече си направил крачката.
Първа бременност на 33 години, след 5 години опити (с двама мъже), неизяснен стерилитет и само един качествен ембрион (9 яйцеклетки, 6 оплодени). Втора бременност след почти 2 години опити (на 38). Трета - на първи месец опити. Мъжът ми е с перфектна спермограма.
Разликата при третата беше само добавката FH Pro за жени. Много е скъпа, но аз се реших да я вьзеча след като няколко мои познати и приятелки забременяха след приема й. Едната беше с много лош отговор на процедура, на моята възраст. След добавката, на следваща процедура извадиха много добро количество яйцеклетки, не помня точна бройка и колко се оплодиха, но върнаха две и сега си имат близнаци.
Не казвам, че е чудо тази добавка, но човек не губи нищо ако опита. Аз лично преди третата бременност пиех по 3 капсули, при доза 6. В момента съм на 4.

Rochellka, моето ин витро го правих при д-р Кателия Александров в АГ-то. Но е много странен и не смея да го препоръчам ей така. Аз съм от София и над месец бях на хотел във Варна. Ама луда работа - варненки ходят в София, а аз все наопаки да съм Grinning

# 373
PrimaVera, благодаря! Известна ми е добавката, това което ме спираше досега, не е цената (не искам да смятам колко пари съм дала от юни миналата година досега за добавки), а трудното набавяне В Германия чрез поръчка от Щатите и треперене да не ми я спрат на митница, а и комбинацията от всички съставки наведнъж, въпреки че някои имат по-добро действие ако се вземат отделно/на гладно и т.н. Повечето съставки ги вземах поотделно, сега ще видя какво ще правя, по-евтина си е от инвитро.
Относно антралните фоликули - зачекнах и тази тема, миналата година видяхме 7 при АМХ 1,12, сега нищо не гледаха, нито АМХ, нито АФ. Според лекарят за тях са по-важни базовите хормони и ФСХ да е под 15 ( моята стойност е 9, не добре, но за възрастта ОК), защото многото яйцеклетки от много антрални ще са с окаяно качество при високо ФСХ. Нямаше предложения за смяна на протокола или съвет какво още бих могла да опитам, това малко ме разочарова - отговорът ми бил добър, 7 “зрели” айцеклетки било супер, евентуално само връщане на пхормоналния препарат от първата процедура. Все се надявах на малко по-индивидуален подход, а не гледане като касичка, която минава по стандартна процедура. Затова и не съм убедена дали ще им гласувам пак доверие; намерих възможност за евентуална смяна на здравната каса с единствената такава тук, която финансира 75% и жени на 40+, и сега трябва да видя колко бързо мога да я сменя,( минимум 3-4 месеца Angry ) и тогава по каса бих направила още един опит при тях между организацията за чужбина.

# 374
  • София
m-angel Спомени от Рая я намерих в Кибеа и е намалена - ще я поръчам сигурно Simple Smile благодаря
Roxyrox благодаря ,прочетох книжката - сега съм хвърлила око на една от препоръчаните доп.четива там "Tickle his pickle" Grinning Flushed Laughing и я издирвам и нея Grin
Скрит текст:
rave слънчево списъче -дано донесе на всички записани по слънчице или дори две Nature Sun With Face Nature Sun With Face
Рочи успех,момиче - дано в петък имаш добри новини !
марго заслужава си да пробваме икси, че дори и имси... за клиниката не знам - имаш време - проучи нещата и ако трябва пробвай на друго място,
primavera благодаря за споделеното инфо!

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 19:36 от Animor

Общи условия

Активация на акаунт