Какво повече НЯМА да купя - 17

• 87 621
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
Не мога да спра да се изумявам на изобретателността на производителите... Bowtie

# 376
Аз работих в доставките на Монделийз за България/Своге. От тогава бойкотирам всичко на тази фирма. Още повече че типично по американски изкупуват европейски и български марки и постепенно ги развалят. Поредния самозабравил се гигант, а как гадно се държат със служителите си, някои колеги изпадаха в нервни кризи.... Избягвам и Нестле по принцип, но те имат повече продукти, които ми харесват, та понякога прегрешавам. Иначе за шоколади вече залагам на по-малки фирми като Ritter Sport, ION/Serenata и новото откритие - тъмен шоколад от Pergale. Дори Roshen имат хубави неща.

Обикновения "Млечен" шоколад и тези с марка Своге преди бяха доста по-добри, а сега са с вкус тип много (растително) масло и много захар, малко какао, станаха почти като Милка. Карузо и аз ги опитах заради дразнещата, но набиваща се реклама - все едно ядеш химия, то не е и вкусно.

# 377
нестле, монделийз, милка, карузо-марузо....всички тези са ми в най-черния списък.
преди години при някаква рекламна камппания ни бяха набутали някакво "карузо". паднах от състава - 10 реда гадости. отиде директно в кофата, дори не го отворих.

# 378
Като стана дума за Карузо, аз напоследък не понасям и вкуса на кроасаните 7days - пълнежът е прекалена химия и захар и чувствам, че ям нещо много вредно. Преди, когато бяха "Смаки" сякаш бяха поносими, аз с тях си изкарах детството. Но тези кроасани са нещо, което няма да купувам в бъдеще.

# 379
  • София
22 карата как са? Последно като ядох преди години нямаха нищо общо с онези от едно време. И като цяло останаха ли хубави кроасани?

+1 за 100 грама сладки - главно си взимам от нещата им в буркан, няма такъв кеф!

# 380
Чипикао си запазиха вкуса от едно време, има един специфичен вкус шоколадовият им пълнеж. 22 карата за мен винаги са били ужасни кроасани, едни груби и шоколадът се усещаше нискокачествен.

# 381
Да, особено мини кроасаните на 7days със шампанско и крем брюле. Особено едните просто горчи крема (нещо средно между химия и развалени яйца). В чужбина като че ли бяха една идея по-вкусни (там имаше голям, единична порция със шампанско и не горчеше). Чипикао рядко ги виждам по рафтовете тук около нас. Малко офф но най-фрапантния пример за двоен стандарт от една и съща фирма са готовите салати в Albert Hein в Холандия и отвратителното им качество в същата верига Albert в Прага. Поне Лидъл и у нас и навсякъде качеството е почти същото.
Като стана дума за Карузо, аз напоследък не понасям и вкуса на кроасаните 7days - пълнежът е прекалена химия и захар и чувствам, че ям нещо много вредно.

# 382
  • София
На вратата на хладилника ми, под най-големия магнит, стои бележка - Никога не купувай нищо от "Еко-мес" - с три дебели удивителни. Сигурно кучетата около цеха са изпосталяли от глад - кокалите за тях са в продукцията на фирмата.

# 383
  • пак там
.... Дори Roshen имат хубави неща....

Защото не знаеш Рошен как се правят Simple Smile

# 384
.... Дори Roshen имат хубави неща....

Защото не знаеш Рошен как се правят Simple Smile
Ами споделете, да знаем и ние. И да не купуваме.

# 385
  • пак там
Промишлено количество палмови мазнини, неупоменати в описанието. Промишлено количество захар, за да се скрие реално вкусът на изделието. Какаова маса - няма почти. Повече няма какво да кажа.

# 386
Тази ужасна марка Рошен не знам защо заля пазара толкова силно. Защо хората купуват такива продукти, които още с първата хапка крещят, че са пълни боклуци.

# 387
  • в кукувиче гнездо
Произведени в Украйна, пълен боклук. Но там не са задължени да пишат на опаковката всички л@йна, които съдържа продукта.

# 388
Ужас, значи и те са като Милка.
Аз да се оплача от Линдт, има едни шоколадови топчета на касите в магазините - развалиха ги и са по-сладки от преди, чак горчат. А на мен вкусът на Нукрема повече ми харесва от този на Нутела. Нутелата е твърде сладка.
Някой от вас попадал ли е на вмирисано сирене Маджаров в кръглите пластмасови кутии?

# 389
  • оттам, откъдето започва България
Не съм попадала на това вмирисано сирене, но попаднах на Карловско топено-пушено сирене (така е записано в брошурата), закупено от Кауфланд.
Сега ще го изкарам от кофата за боклук, за да запиша по-точни данни за него:
На опаковката му пише: Карловско топено сирене с аромат на пушек (но със ситни букви, които в магазина посмъртно не бих могла да прочета). Съставки: бели и жълти сирена, извара, сметана, емулгаторни соли, 4 бр. Е-та, оцветители и пушилен аромат Dizzy Face.

Производител е: "ЕМ ДЖЕЙ ДЕРИЗ" ЕООД - КАРЛОВО.

Защо ли има разлика в това, което е записано на опаковката на продукта и това, което е записано в брошурата на Кауфланд? Когато става въпрос за топено-пушено сирене представата ми е съвсем различна от АРОМАТ НА ПУШЕК.

ПРОСТО НЕ ГО КУПУВАЙТЕ. ЩЕ СПЕСТИТЕ 2,69 лв., когато е на промоция, и 3,89 лв., когато не е.
След като съм го опитала и без пари да ми го дават не бих го взела. Sad

Общи условия

Активация на акаунт