Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 34

• 33 133
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
  • тук-там
Ние ще садим Лейланд и казаха също септември-октомври.

# 676
  • Sofia
Есен и пролет е времето за подобни градинарски дейности. Силно слънце не ок за райграса, нищо не пониква. С чимове нямам опит и не знам, може на тях да не им влияе толкова.

# 677
Съвет искам - от вътре каква изолация е удачно да се сложи - кнсуф или фибрант?

# 678
  • Пловдив
H/I,това не го разбрах? Knauf вата ли?
Като цяло вътрешната изолация не е за предпочитане на стените,само на таван и под.По-добре двойна изолация отвън,отколкото вън и вътре.
Вътре слагат ,когато къщата е тип вила-ползва се рядко и се цели бързо загряване зимата.

# 679
Въпроса ми е вътре  стените с какво се мажат? Прави ли се някаква вътрешна изолация или направо се шпакловат с нещо си?

# 680
Ако, има външна няма нужда от вътрешна
Дори си е чист преразход на материал двустранното опаковане.

# 681
  • Пловдив
Въпроса ми е вътре  стените с какво се мажат? Прави ли се някаква вътрешна изолация или направо се шпакловат с нещо си?
Слагате си добра изолация отвън(поне 10-12 см),без да пропускате терасите,а вътре само шпакловате,за да може тухлата да акумулира топлината.

# 682
Отвътре първо мазилка. След това шпакловка. Може и с гипскартон и върхо него фина шпакловка (по - бързо е и няма мокри процеси), но за къща по - добре по класическата технология.

# 683
  • Пловдив
pepsi,благодаря че си пояснила.Аз си го обобщих като шпакловка без да кажа,че имам предвид мазилка  и шпакловка.
Гипскартонът много лесно се наранява,затова мазилката е за предпочитане.

# 684
  • Пловдив
pepsi,благодаря че си пояснила.Аз си го обобщих като шпакловка без да кажа,че имам предвид мазилка  и шпакловка.
Гипскартонът много лесно се наранява,затова мазилката е за предпочитане.
Абсолютно! Проблема е, че почти няма вече Майстори, дето могат да я правят читаво тази мазилка. Младоците могат само гипскартон, ама и него толкова...
Като дойдем до този момент се надявам да случим на майстор, че си държа на мазилката.

# 685
Ние ще сме на гипсокартон, колкото и да не ми се искаше. Мъжът ми е категоричен, че няма да се разправя с майстори за мазилката, при условие, че гипсокартон може да сложи сам. Добре, че децата поотраснаха ...

# 686
  • ГО
Ние днес ударихме шампанското за първа копка. Дано, че е на празник да е добра поличба!

Решили сме да сме с каменна вата - 10см. отвън, а вътре ще е както до сега - мазилка и шпакловка. Не искахме гипсокартони, ама това беше преди 5г. и сега само ще освежим цветовете на стените. Таваните ни са смъкнати с над 20см. и пространството е попълнено с вата, което е добра изолация.

# 687
Аз мислих фибрант да лепим на стените вътре и тогава мазилка, ама щом всички казват, че само мазилка и шпакловка е достатъчно.
Иначе отвън задължително ще има 10 см. изолация.
Значи ще трябва да хващам майстори за мазане,  баща ми няма да се справи.

# 688
  • ГО
Според мен фибранът ще запечата стената, а една къща трябва да диша. Тъкмо с нашия строител си говорихме сега за това. Хубава тухла и външна изолация са напълно достатъчни. Тук идва и другото - къде е къщата. Нашата е на главна улица с натоварено движение. Освен за топло искаме и да е шумоизолирана. Ако търсите шумоизолация, може да се наложи и отвътре да се сложи вата.
Всичко зависи какво ви трябва. Изправяне на стените само или топлоизолиране, шумоизолиране....

# 689
Аз да напомня на тези, които все още не са стигнали до въвеждане в експлатация и ползват промишен ток - трябва да си изберете доставчик на електроенергия.

Попаднахме на тази статия - https://www.energbg.com/vajno-za-malkia-i-sreden-biznes-svoboden … 2MuL3suXVkCWftQU8

Нямаме никаква представа по какви критерии ще си изберем доставчик. Също тъка не ми е ясно какво точно трябва да се случи когато влезнем в експлоатация и вече минем на битов ток. Може би автоматично трябва да се прекрати договора...

Общи условия

Активация на акаунт