ОСМИ клас. Изолацията втори месец продължава, пак Евгени сили ще ни дава.

• 30 611
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
За съжаление, то и преди това решение се влизаше с много ниски оценки в тази специалност, която по наше време си беше висш пилотаж. Засега в България летвата е все още за медицина, информатика в СУ и отчасти психология. А право могат да си позволят да следват само потомци на видни юристи с практика, които след това ще им осигурят работа...

# 481
Не разбирам съвсем това решение, но в коя област не е така! Познавам и програмисти завършили елитни западни университети без добра реализация и какви ли не. За мен всичко опира до върешните стремежи на децата - ако това е тяхно реално желание, а не завършват заради родителски амбиции, ще успеят да се реализират независимо от условията. Познавам и момиче без никакви контакти, но с огромно желание, хъс и знания. Не и беше лесно, но  успя да се реализира и в тази област. Уж има по много от всичко, а няма човек, който да не се оплаква от служители и оплакванията винаги са едни и същи - пълна липса на интерес и слаби знания. Аз съм се оплаквала тук - голямата ми дъщеря отказа да учи право два месеца след началото на първия семестър - щеше да е четвърто поколение юрист в семейството на мм. Шапка и свалям, че намери сили да заяви в самото начало, че не е за нея тази професия, аз щях да се съобразя с родителите си и даже нямаше да мисля, какво на мен ми се прави. Колко народ завършва право и медицина кажи - речи насила, не ми се мисли.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 11:12 от silver pearl

# 482
  • София
Сафрон, по мои наблюдения летвата не е толкова висока за Информатика точно, а по-скоро за други две специалности на ФМИ - Софтуерно инженерство и Компютърни науки. И сега кандидатите за там са най-прецаканите сигурно.. Нарочно не са писали матура по предмета, за да не си развалят оценката  по мат 6.00 от дипломата дори и със стотна, готвили са се обаче за Математика 1 (особено ако идват от ЕГ и след като коефициентът вече позволява и с мат 1 да се  класираш за хубавите специалности при висок резултат). И сега пред тях е само опцията  присъствен изпит Мат 2, а за него си трябва съвсем друга подготовка. Готвилият се стабилно за мат 1 само, трудно ще изкара добра оценка на мат 2,  особено ако не идва от МГ.

# 483
  • София
По повод това, че СУ няма да проведе изпит по Математика 1, днес прочетох, че до края на седмицата ще се подават заявления за трета матура по желание.

# 484
  • София
По повод това, че СУ няма да проведе изпит по Математика 1, днес прочетох, че до края на седмицата ще се подават заявления за трета матура по желание.
Благодаря, Ганис.

# 485
  • София
Децата тук са пораснали, но понеже ви попитах за ваксината срещу HPV да ви кажа. ЛЛ на дъщеря ми е и педиатър. Повече от половината от децата при него се ваксинират. И двете ваксини се поемат от здравната каса.

# 486
Има мнного добра приятелка фармацевт.  Питах я за мнение. Каза твърдо не. Предавам ви мнението - ваксините не са това, което са били, тоест... сега се гледа в по-голяма степен печалбарство и резултати се неглижират или занижават...не знам дали знаете какво е процедурата за клиничните изпитания на ваксини, а и на лекарствата де... отнемат години и много пари и е добре накрая да има положителен резултат... има различни етапи и участват пациенти от цял свят , обикновено са от по-малко развити държави...събират се данните и се прави извод, има много неточности, самите пациенти не съобщават коректно симптоми... това пък ми е инфо от приятел, работещ в Канада, правещ изследвания и в бг... не че това е норма разбира се, но ... печалбата на тези компании е над всичко...не знам, според нея ползата не оправдава риска, още повече, че щамовете не са 1 и 2...тоест пак няма гаранция...

# 487
  • Варна
Аз няма да слагам на нито една от двете тази ваксина.
Извинявам се че е извън всякакви тук дискутирани теми, но
Много сме щастливи, след 70 дни суша, от утре момичетата влизат да плуват. Вярно, два пъти по 45 мин и веднъж 3 часа, в сравнение със всеки ден по 3 часа е нищо, но е огромно постижение -клубовете успяха да убедят Общината да направи график не само за граждани. На открития басейн, при всички други работещи неща, си беше безумие да ги спират. Сега още месец да ремонтират нашия басейн за синхронно плуване и водна топка, и всичко ще е почти както преди Simple Smile
Направо си ги представям утре как ще цопнат всички във водата, и какво удоволствие ще им донесе това Blue Heart

# 488
  • София
Завиждаме ви, Alexandra. Нашият басейн още е затворен за тренировки. Днес проверих.

# 489
  • Варна
Завиждаме ви, Alexandra. Нашият басейн още е затворен за тренировки. Днес проверих.
Спунк, подписката тръгва утре за София и мисля че ще бъде входирана в четвъртък. Надявам се и при вас да пуснат до дни тренировките. Бургас бяха първи.

# 490
  • София
Дано да е по-скоро. Олежаха се децата у дома. Те не гонят спортни постижения, но иначе са редовни в тренировките.

# 491
  • София
Saffron, преди последното изпълнение с приема тази година, юридическият факултет в СУ бе от най- трудно достъпните. Не случайно подготовката по история и БЕЛ за сериозно решилите да учат право или международни отношения трае целия 12 клас обикновено. Това за ниските оценки е мит, тк това са оценки от изпитите в СУ, където при средно 1500 души скъсаха половината по БЕЛ преди две години, а оценка над 5 е рядкост. Е, има и връзкари, вероятно, затова не се и обявяват баловете, вече вероятно. А високият бал при психологията се дължи на балообразуване на база избраната най- висока като оценка матура, без изпит.

# 492
  • София
Както и на несравнимо по-малкия брой места за прием.

# 493
  • София
Гледах новините по БНТ. Ананиев не спря да се извинява за гафове - объркали термометрите в детските градини, издал заповед, която противоречи закон ...
Голяма изцепка е. Imp

# 494
  • София
Не съм гледала новини днес, но вчера в един репортаж го чух за живачните термометри. Мислех, че си е само негово творение, а не част от заповед. В такав случай, чий го дирят подчинените му, които не знаят, че от години е в сила европейски регламент забраняващ използването на всякакви уреди с живак в целия ЕС?

Момчето ми порасна.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт