Онлайн консултации с д-р Милена Янкова – специалист по педиатрия и детска пулмология

• 267 646
  • 4 333
  •   1
Отговори
# 3 600
Може ли Назик кидс спрей за нос при хрема да се ползва при дете на 1 г и 7м. Тъй като на листовката му пише да се ползва от 2 г
Благодаря!

# 3 601
Здравейте, Д- р Янкова!
  Синът ми е на 13г.като цяло доста здраво дете. Преди 3 седмици имаше температура за 24ч. 38.2- 5. На следващия ден започна подобно на лаеща кашлица, която продължава и до днес. Вече 2 пъти посещаваме ЛЛ. Първо пи Синекод, Стодал и Булзин, изпи един блистер Фортекал и 2 ампули калциев глюконат. Ефект никакъв до сега. Беше с Тумор на Вилмс в 3- ти стадий( имаше разсейки в хилусен лимфен възел), но е в пълна ремисия от почти 9год. Разговарях с лекуващия му онколог, за да изключим нещо на белите дробове направих рентгенова снимка и там всичко е наред.
  Ако можете да ме посъветвате от тук какво да правя, към какъв специалист да се обърна, какво да му давам, за да спре вече тази кашлица.
Правили ли сте инхалации с Пулмикорт? Ако не правете 3 х 2мл

# 3 602
Др Янкова здравейте.
Излезе резултата от носния секрет на малкия които е на 3 годинки.

Какво е вашето мнение.
Какво трябва да се направи.
Как точно ще ни препоръчате да се справим със тази бактерия.
Малкия не ходи на детска градина нито е бил във обкръжение със деца.
Много благодаря

Слагайте капки Тобрин 3 х 2 капки 5 дни

# 3 603
Може ли Назик кидс спрей за нос при хрема да се ползва при дете на 1 г и 7м. Тъй като на листовката му пише да се ползва от 2 г
Благодаря!
Да, може - 3 х 1 впръскване

# 3 604
Колко седмици може да продължи остатъчна кашлица?

# 3 605
Здравейте Доктор Янкова бебето ще навърши 11 месеца сега на 30 нощем се буди за ядене а после я избие Ана страшен рев та така по два пъти на нощ се буди веднъж на нощ яде втория път пие вода и го избива пак на страшен рев това за нощното хранене и плача нормални ли са беше си махнала нощните хранения сега пак ги има от седмица на сам
помогнете буди се и за вода и за хранене и е ад през ноща с този рев няма млъкване едвам и давам Панадол

# 3 606
Здравейте,доктор Янкова.
Синът ми е на 6 години.
Скоро беше със зелено-жълта хрема, без никакви други симптоми. Личния изписа Коларгол, от който веднага се промениха нещата.

Пусна и носен и гърлен секрет. Изолираха се стрептококи пиогенес и стафилококи ауреус. Доктора изписа антибиотик за 10 дни.
 Но от първото посещение при него, когато бяхме със зелени сополи, докато изпише антибиотика, бяха минали 12 дни.
Детето няма симптоми. Никога не съм подлагала на съмнение лечението, но сега се чудя да пусна ли  нов секрет. Пили сме и друг път антибиотик за бактерии, не веднъж, но все има симптоматика, а сега в тази ситуация , не ми се иска да пие 10 дни антибиотик-скоро имаше проблеми със стомаха и не са съвсем отшумели.

Какво е вашето мнение? И бихте ли ме посъветвали за някакви критерии за избор на лаборатория за такова излседване - гърлен и носен секрет.Благодаря

# 3 607
Здравейте изписаха на сина ми на 9 години сироп Булзин 3 пъти по 10 мл. Може ли да ми кажете колко време може да се пие ?

# 3 608
Здравейте, д-р Янкова. Детето ми беше с бронхит и на Аб до Събота. Днес дойдохме малко в София на гости, до Неделя (от Варна сме). Една приятелка ми каза, че не е добре да го изкарвам във влажно време, като е валяло.. деца след бронхит не се изкарвали като вали или като е валяло, всичко влизало пак в бронхите и можело да стане беля. В лек стрес съм, меко казано…Има ли нещо такова?

# 3 609
Здравейте, при хрема на дете на 1 г и 7м която се изразява само в запушен нос, трябва ли да се започне лечение с капки или физиолигичен разтвор е достатъчно? Детето има запушен нос вече два дена, но секрети почти не излизат. Няма кашлица, няма Темперстура, има апетит и яде нормално.

# 3 610
Здравейте, д-р Янкова! Синът ми е на 2 годинки и от неделя е със сополи и кашлица, за сега не е вдигал температура. Сополите понякога са жълто-зелени, друг път само безцветни. Личният лекар изписа виброцил и мупироназал, но аз не закупих мупироназала. Пуснах носен секрет, който излезе днес и няма наличие на бактерии, но кашлицата и сополите продължават. Бихте ли ме посъветвали какви мерки да предприема, за да овладея сополите и кашлицата? Към момента правя три инхалации с физиологичен разтвор и слагам капки виброцил, също така приема витамин C , но не виждам подобрение.

# 3 611
Здравейте изписаха на сина ми на 9 години сироп Булзин 3 пъти по 10 мл. Може ли да ми кажете колко време може да се пие ?
5 до 10 дни

# 3 612
Здравейте, д-р Янкова! Синът ми е на 2 годинки и от неделя е със сополи и кашлица, за сега не е вдигал температура. Сополите понякога са жълто-зелени, друг път само безцветни. Личният лекар изписа виброцил и мупироназал, но аз не закупих мупироназала. Пуснах носен секрет, който излезе днес и няма наличие на бактерии, но кашлицата и сополите продължават. Бихте ли ме посъветвали какви мерки да предприема, за да овладея сополите и кашлицата? Към момента правя три инхалации с физиологичен разтвор и слагам капки виброцил, също така приема витамин C , но не виждам подобрение.
Правете по-често инхалации с физ р-р. Включете и Булзин 3 х 5мл. Останалото лечение остава.

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 09:41 от Рaдост

# 3 613
Здравейте, при хрема на дете на 1 г и 7м която се изразява само в запушен нос, трябва ли да се започне лечение с капки или физиолигичен разтвор е достатъчно? Детето има запушен нос вече два дена, но секрети почти не излизат. Няма кашлица, няма Темперстура, има апетит и яде нормално.
Засега само промивайте. Ако се засилят нещата, включете капки за нос.

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 09:41 от Рaдост

# 3 614
Здравейте, д-р Янкова. Детето ми беше с бронхит и на Аб до Събота. Днес дойдохме малко в София на гости, до Неделя (от Варна сме). Една приятелка ми каза, че не е добре да го изкарвам във влажно време, като е валяло.. деца след бронхит не се изкарвали като вали или като е валяло, всичко влизало пак в бронхите и можело да стане беля. В лек стрес съм, меко казано…Има ли нещо такова?
Няма такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт