Онлайн консултации с д-р Милена Янкова – специалист по педиатрия и детска пулмология

• 267 416
  • 4 333
  •   1
Отговори
# 3 630
Здравейте Доктор Янкова бебето ще навърши 11 месеца сега на 30 нощем се буди за ядене а после я избие Ана страшен рев та така по два пъти на нощ се буди веднъж на нощ яде втория път пие вода и го избива пак на страшен рев това за нощното хранене и плача нормални ли са беше си махнала нощните хранения сега пак ги има от седмица на сам
помогнете буди се и за вода и за хранене и е ад през ноща с този рев няма млъкване едвам и давам Панадол
ще отговорите ли
Здравейте, в колко часа вечеря и кога си ляга? Да не би да не и стига  яденето и за това  да търси още през нощта?
в девет вечеря някой път и по рано и шяга като на вечеря изяжда 300 грама ядене тая нощ беше кошмар от рев яде после страшен рев едвам и дадох панадола какво да и давам за да се наяжда добре гледам с яденето и сухари повече да слагам и нормално ли е в тия месеци да търси пак нощно хранене сега на 30 ноември става на 11 месеца
Консултирайте се с детски гастроентеролог.
А защо мислите, че е гладна. Може да се стряска и събужда с рев от нещо друго. Да и никне зъбче ?
бяхме на гастроентеролог няма нищо притеснително защото като и подам лъжицата с яденето яде нощес в 4 без 20 изяде 150 мл мляко и зъби никнат

# 3 631
Здравейте, детето ми на 2 г. се разболя по-миналата седмица. Започна със сополи, после червено гърло, кашлица. ПКК показа завишени нива на неутрофилните левкоцити и бе изписан антибиотик Профикс 250, по  5 мл на 12 часа. Засега е даден 4 пъти, като педиатърката каза да се свържем с нея днес, за да намали евентуално дозата, но не отговаря. Температура над 38 градуса вдигна последно през нощта преди 4-тия прием.
Другото ми притеснение е, че през първата седмица от лечението давах Виброцил капки за нос, които съдържат антихистамин, заедно със сироп за кашлица. Случайно прочетох, че не трябва да се комбинират двете неща. Ако може съвет относно тези две неща.

# 3 632
Здравейте,

При инхалации с физ.разтвор  за кашлица и хрема на детенце ( 2 години), коя степен на инхалатора се ползва - за горни или долни дихателни пътища? Не говоря при хрипове в гърдите, че то тогава лекарствата са различни, но профилактично .. примерно! Simple Smile))

# 3 633
Здравейте, Д-р Янкова!

Дъщеря ми е на 4.5г  и от три седмици почти вече само отхрачва и все я дразни храчка.
Водена е при педиатър, когато беше и със сополи, капани са Грип стоп капки, но си остана това подкашляне. Какъв сироп да й взема за този случай? Само еднократно се изкашля заради храчката…
Ако не е честа кашлицата не е необходимо да и давате сироп.

Закашля се при повече физическо натоварване. И днес като че ли повече пъти се изкашля по този начин.
Ако е епизодична кашлицата няма нужда от сироп.

# 3 634
Скрит текст:
Здравейте Доктор Янкова бебето ще навърши 11 месеца сега на 30 нощем се буди за ядене а после я избие Ана страшен рев та така по два пъти на нощ се буди веднъж на нощ яде втория път пие вода и го избива пак на страшен рев това за нощното хранене и плача нормални ли са беше си махнала нощните хранения сега пак ги има от седмица на сам
помогнете буди се и за вода и за хранене и е ад през ноща с този рев няма млъкване едвам и давам Панадол
ще отговорите ли
Здравейте, в колко часа вечеря и кога си ляга? Да не би да не и стига  яденето и за това  да търси още през нощта?
в девет вечеря някой път и по рано и шяга като на вечеря изяжда 300 грама ядене тая нощ беше кошмар от рев яде после страшен рев едвам и дадох панадола какво да и давам за да се наяжда добре гледам с яденето и сухари повече да слагам и нормално ли е в тия месеци да търси пак нощно хранене сега на 30 ноември става на 11 месеца
А защо мислите, че е гладна. Може да се стряска и събужда с рев от нещо друго. Да и никне зъбче ?
бяхме на гастроентеролог няма нищо притеснително защото като и подам лъжицата с яденето яде нощес в 4 без 20 изяде 150 мл мляко и зъби никнат
Според мен плаче не от глад, а от болки заради зъбките. Като се събуди през нощта, не давайте храна, а дайте Панадол или Нурофен.

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 11:18 от Рaдост

# 3 635
Здравейте, детето ми на 2 г. се разболя по-миналата седмица. Започна със сополи, после червено гърло, кашлица. ПКК показа завишени нива на неутрофилните левкоцити и бе изписан антибиотик Профикс 250, по  5 мл на 12 часа. Засега е даден 4 пъти, като педиатърката каза да се свържем с нея днес, за да намали евентуално дозата, но не отговаря. Температура над 38 градуса вдигна последно през нощта преди 4-тия прием.
Другото ми притеснение е, че през първата седмица от лечението давах Виброцил капки за нос, които съдържат антихистамин, заедно със сироп за кашлица. Случайно прочетох, че не трябва да се комбинират двете неща. Ако може съвет относно тези две неща.
Няма проблем да комбинирате тези два медикамента.

# 3 636
Здравейте,

При инхалации с физ.разтвор  за кашлица и хрема на детенце ( 2 години), коя степен на инхалатора се ползва - за горни или долни дихателни пътища? Не говоря при хрипове в гърдите, че то тогава лекарствата са различни, но профилактично .. примерно! Simple Smile))
За горни дихателни пътища.

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 11:18 от Рaдост

# 3 637
Привет д-р Янкова,
Имам следното запитване.

Синът ми е на 2г2м, от 1 месец посещава ясла, но от тогава до сега, здравословното му състояние е не добро.
Ходи по 2-3 дни и после се лекуваме по седмица.
Боледуването му се изразява със засилена секреция на сополи, който в началото са цистри, длед което стават жълто-зелени, длед което започва една кашлица, която е влажна, дари и посред нощите се закашля.

На прегледите белите дробове и гърло са ок, приемаме Анги джуниър, Фитонасал и Тобрадекс, но за мен е необяснимо при всяка секреция от носа да слагам Тобрадекс.
Пуснах кръвни изследвания-няма изменения , в норма е, както и носен секрет-чист.
Дните който е посещявял ясла са общо 8 от цяла месец..

Почвам да се притеснявам че детето ми е нон-стоп на лекарства, и подобрение има за 2-3 дни, след което отново всичко се повтаря.

На ккакво може да се дължи това, какви мерки мога да предприема?

# 3 638
Скрит текст:
ще отговорите ли
Здравейте, в колко часа вечеря и кога си ляга? Да не би да не и стига  яденето и за това  да търси още през нощта?
Според мен плаче не от глад, а от болки, заради зъбките. Като се събуди през нощта не давайте храна, а дайте панадол или Нурофен.
когато нее гладна плюва храната и стиска уста а и на всяко хранене нощес отваря уста за ядене тя ако нее гладна няма да яде грам давам Панадол и до като не яде няма заспиваме

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 02:32 от AnMary

# 3 639
Привет д-р Янкова,
Имам следното запитване.

Синът ми е на 2г2м, от 1 месец посещава ясла, но от тогава до сега, здравословното му състояние е не добро.
Боледуването му се изразява със засилена секреция на сополи, който в началото са цистри, длед което стават жълто-зелени, длед което започва една кашлица, която е влажна, дари и посред нощите се закашля.

На прегледите белите дробове и гърло са ок, приемаме Анги джуниър, Фитонасал и Тобрадекс, но за мен е необяснимо при всяка секреция от носа да слагам Тобрадекс.
Пуснах кръвни изследвания-няма изменения , в норма е, както и носен секрет-чист.

Почвам да се притеснявам че детето ми е нон-стоп на лекарства, и подобрение има за 2-3 дни, след което отново всичко се повтаря.

Здравейте, нормално е да боледува толкова често, след като посещава детско заведение, особено първата година. Почти всичките са с вирусна етиология, затова се препоръчва само симптоматично лечение, без АБ.

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 11:19 от Рaдост

# 3 640
Привет д-р Янкова,
Имам следното запитване.

Здравейте, нормално е да боледува толкова често след като посещава детско заведени, особено първата година. Почти всичките са с вирусна етиология, затова се препоръчва само симптоматично лечение, без АБ.
Няма “ златен” имуностимулант, който да ви препоръчам. Давайте витамин Д през целия зимен сезон.

# 3 641
Здравейте, дъщеря ми на 7 г. вдигна температура на 9 октомври за 1 ден и я свали. След 2 дни започна да кашля страшно ларингитно, наложи се инжекция урбазон, нямаше други симптоми - нито хрема, нито Т, само кашлица. Оттогава досега кашля. Лекуваха я  14 дни с пулмикорт, после правихме снимка, на която се видя атипична инфекция, назначиха 10 дена Клацид, който пи, също Булзин, Рупафин, Дефендил. След Клацида също не мина и от 10 дена е на Ефира.
На слушалка се чува изсотрено дишане без хрипове. И така вече почти 2 месеца. Кашлицата звучи кънтящо и ларингитно. Вчера бяхме на спирометрия - изключиха астма и пуснахме носен секрет - в резултата виждам следната бактерия:
CORYNEBACTERIUM PSEUDODIPHTHERITICUM - масово - монокултура
Тъй като контролният преглед е след 2 седмици чак, искам да ви попитам тази бактерия може ли да е причинител на кашлицата? Опасна ли е?
Изписаха ни (преди да пуснем носния секрет, тоест в петък) спрей Zyme, капки Левофлоксацин 3х2, Назостад и Мупироназал - тези неща дали са подходящи за тази бактерия?
Трябва ли още нещо да се добави?

Благодаря!

# 3 642
Здравейте, дъщеря ми на 7 г. вдигна температура на 9 октомври за 1 ден и я свали. След 2 дни започна да кашля страшно ларингитно, наложи се инжекция урбазон, нямаше други симптоми - нито хрема, нито Т, само кашлица. Оттогава досега кашля. Лекуваха я  14 дни с пулмикорт, после правихме снимка, на която се видя атипична инфекция, назначиха 10 дена Клацид, който пи, също Булзин, Рупафин, Дефендил. След Клацида също не мина и от 10 дена е на Ефира.
На слушалка се чува изсотрено дишане без хрипове. И така вече почти 2 месеца. Кашлицата звучи кънтящо и ларингитно. Вчера бяхме на спирометрия - изключиха астма и пуснахме носен секрет - в резултата виждам следната бактерия:
CORYNEBACTERIUM PSEUDODIPHTHERITICUM - масово - монокултура
Тъй като контролният преглед е след 2 седмици чак, искам да ви попитам тази бактерия може ли да е причинител на кашлицата? Опасна ли е?
Изписаха ни (преди да пуснем носния секрет, тоест в петък) спрей Zyme, капки Левофлоксацин 3х2, Назостад и Мупироназал - тези неща дали са подходящи за тази бактерия?
Трябва ли още нещо да се добави?

Благодаря!
Здравейте, пратете ми и антибиограмата.
Ларингитната кашлица, кога я има – през деня или вечерта? Като заспи, кашля ли?

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 11:20 от Рaдост

# 3 643
Привет д-р Янкова,
Имам следното запитване.

Здравейте, нормално е да боледува толкова често след като посещава детско заведени, особено първата година. Почти всичките са с вирусна етиология, затова се препоръчва само симптоматично лечение, без АБ.
Няма “ златен” имуностимулант, който да ви препоръчам. Давайте витамин Д през целия зимен сезон.

А вашето мнение за пълно оздравяване в този процес, възможно ли е?Защото ми се струва невъзможно😂
Тъй като почти няма ден без сопол, и да има, той е 1-2дни..
Удачно ли е детето да посещава ясла в такова състояние?

# 3 644
Привет д-р Янкова,
Имам следното запитване.

А вашето мнение за пълно оздравяване в този процес, възможно ли е?Защото ми се струва невъзможно😂
Тъй като почти няма ден без сопол, и да има, той е 1-2дни..
Удачно ли е детето да посещава ясла в такова състояние?
И да излекувате този секрет напълно, в момента, в който тръгне отново на градина, пак след 1-2 дена ще се появи от поредния вирус. Така че по-добре да си ходи на детско заведение.

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 11:20 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт