Онлайн консултации с д-р Милена Янкова – специалист по педиатрия и детска пулмология

• 267 442
  • 4 333
  •   1
Отговори
# 3 615
Здравейте Доктор Янкова бебето ще навърши 11 месеца сега на 30 нощем се буди за ядене а после я избие Ана страшен рев та така по два пъти на нощ се буди веднъж на нощ яде втория път пие вода и го избива пак на страшен рев това за нощното хранене и плача нормални ли са беше си махнала нощните хранения сега пак ги има от седмица на сам
помогнете буди се и за вода и за хранене и е ад през ноща с този рев няма млъкване едвам и давам Панадол
ще отговорите ли

# 3 616
Здравейте, д-р Янкова!
Имам въпрос  относно дете на 4 г. Преди месец се раболя с чреввн вирус, болка в корема, разтройство,  повръщане.  Отшумя всичко след 7-8 дни без болката в корема. На ехограф има подути лимфни възли на корема. Сега е болна с друг вирус, пак продължава болката в корема, плюс гърло. Тази болка продължава месец, какво препоръчате да направим. Правила и микробиология на фецес - излезе Candida

# 3 617
Здравейте, а тези референти стойности на какво може да се дължат

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 12:08 от anince58

# 3 618
Здравейте, д-р Янкова. Имам бебе на 6 месеца, което вече два пъти боледува от бронхиолит, тъй като имаме и батко, който ходи на градина и го разболява. Искам да го подсиля с нещо, според вас подходящи ли са суперхраните на Аквасорс и по-точно коластра и водорасли. Притеснявам се дали е ок да се дават добавки с водорасли на толкова малко бебе и независимо, че се водят органични и изчистени максимално имам някакви предубеждения. Попадам на различни материали и дори някъде пише, че при изследвания се намират к токсични вещества. Какво е вашето мнение? Благодаря ви.

# 3 619
Здравейте Доктор Янкова бебето ще навърши 11 месеца сега на 30 нощем се буди за ядене а после я избие Ана страшен рев та така по два пъти на нощ се буди веднъж на нощ яде втория път пие вода и го избива пак на страшен рев това за нощното хранене и плача нормални ли са беше си махнала нощните хранения сега пак ги има от седмица на сам
помогнете буди се и за вода и за хранене и е ад през ноща с този рев няма млъкване едвам и давам Панадол
ще отговорите ли
Здравейте, в колко часа вечеря и кога си ляга? Да не би да не ѝ стига яденето и затова да търси още през нощта?

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 11:16 от Рaдост

# 3 620
Здравейте, д-р Янкова!
Имам въпрос  относно дете на 4 г. Преди месец се раболя с чреввн вирус, болка в корема, разтройство,  повръщане.  Отшумя всичко след 7-8 дни без болката в корема. На ехограф има подути лимфни възли на корема. Сега е болна с друг вирус, пак продължава болката в корема, плюс гърло. Тази болка продължава месец, какво препоръчате да направим. Правила и микробиология на фецес - излезе Candida
Здравейте, аз съм детски пулмолог, по-добре се посъветвайте с гастроентеролог. Пробиотик давате ли?

# 3 621
Здравейте, д-р Янкова!
Здравейте, аз съм детски пулмолог, по-добре се посъветвайте с гастроентеролог. Пробиотик давате ли?

Да, пробиотик и еспумизан капки. Има леща кашлица и болки в гърлото също. Даваме и Нексиум.

# 3 622
Здравейте, дъщеря ми на 4г от 3 дена има температура, като от днес я свали. Има сополки, но не много, гърлото я боли. Пръскам с тантум верде, но и кашлица се появи, не мога да преценя дали е суха, вечер се засилва кашля и като спи, по-скоро подкашляне, не е постоянно. Какъв сироп мога да и давам? За нослето и правя промивки и капки, но не е значително много секрета. И дали има нужда да правя инхалации? Благодаря!

# 3 623
Здравейте, Д-р Янкова!

Дъщеря ми е на 4.5г  и от три седмици почти вече само отхрачва и все я дразни храчка.
Водена е при педиатър, когато беше и със сополи, капани са Грип стоп капки, но си остана това подкашляне. Какъв сироп да й взема за този случай? Само еднократно се изкашля заради храчката…

# 3 624
ще отговорите ли
Здравейте, в колко часа вечеря и кога си ляга? Да не би да не и стига  яденето и за това  да търси още през нощта?
в девет вечеря някой път и по рано и шяга като на вечеря изяжда 300 грама ядене тая нощ беше кошмар от рев яде после страшен рев едвам и дадох панадола какво да и давам за да се наяжда добре гледам с яденето и сухари повече да слагам и нормално ли е в тия месеци да търси пак нощно хранене сега на 30 ноември става на 11 месеца

# 3 625
ще отговорите ли
Здравейте, в колко часа вечеря и кога си ляга? Да не би да не и стига  яденето и за това  да търси още през нощта?
в девет вечеря някой път и по рано и шяга като на вечеря изяжда 300 грама ядене тая нощ беше кошмар от рев яде после страшен рев едвам и дадох панадола какво да и давам за да се наяжда добре гледам с яденето и сухари повече да слагам и нормално ли е в тия месеци да търси пак нощно хранене сега на 30 ноември става на 11 месеца
Консултирайте се с детски гастроентеролог.
А защо мислите, че е гладна. Може да се стряска и събужда с рев от нещо друго. Да и никне зъбче ?

# 3 626
Здравейте, Д-р Янкова!

Дъщеря ми е на 4.5г  и от три седмици почти вече само отхрачва и все я дразни храчка.
Водена е при педиатър, когато беше и със сополи, капани са Грип стоп капки, но си остана това подкашляне. Какъв сироп да й взема за този случай? Само еднократно се изкашля заради храчката…
Ако не е честа кашлицата, не е необходимо да ѝ давате сироп.

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 11:17 от Рaдост

# 3 627
Здравейте, дъщеря ми на 4г от 3 дена има температура, като от днес я свали. Има сополки, но не много, гърлото я боли. Пръскам с тантум верде, но и кашлица се появи, не мога да преценя дали е суха, вечер се засилва кашля и като спи, по-скоро подкашляне, не е постоянно. Какъв сироп мога да и давам? За нослето и правя промивки и капки, но не е значително много секрета. И дали има нужда да правя инхалации? Благодаря!
Правете инхалации с физиологичен р-р и промивки, слагайте капки и включете Булзин сироп 3х 5мл.

# 3 628
Здравейте, Д-р Янкова!

Дъщеря ми е на 4.5г  и от три седмици почти вече само отхрачва и все я дразни храчка.
Ако не е честа кашлицата не е необходимо да и давате сироп.

Закашля се при повече физическо натоварване. И днес като че ли повече пъти се изкашля по този начин.

# 3 629
Колко седмици може да продължи остатъчна кашлица?
Май ме проспуснахте ?
И още един въпрос синупрет сироп знам че е билков,колко дни може да се дава

Общи условия

Активация на акаунт