Онлайн консултации с д-р Милена Янкова – специалист по педиатрия и детска пулмология

• 281 233
  • 4 333
  •   2
Отговори
# 3 795
Здравейте, Д-р Янкова! Детето ми е на 2.5г. От миналия петък е със сополи, започна да кашля и два дни имаше лека температура 37.6. В понеделник го водихме на лекар и естествено изписаха Антибиотик Панцеф, без да са пуснати изследвания. Сироп Бронхобимби и капки Виброцил. Но от вчера детето вдига температура 38.5, днес пуснахме изследвания. Прикачвам резултати. Пуснахме за грип и ковид - отрицателни са. Може ли да ми кажете какво да давам и вирусна инфекция ли е?
Здравейте, вирусна инфекция е. Повторете теста за грип утре, може много рано да е направен. Започнете Изопринозин. Колко кг е детето?

# 3 796
Здравейте доктор Янкова! Дъщеря ми е да година и единадесет месата и преди малко забелязах това петно на небцето и какво може да бъде ?

# 3 797
Здравейте, Д-р Янкова! Детето ми е на 2.5г. От миналия петък е със сополи, започна да кашля и два дни имаше лека температура 37.6. В понеделник го водихме на лекар и естествено изписаха Антибиотик Панцеф, без да са пуснати изследвания. Сироп Бронхобимби и капки Виброцил. Но от вчера детето вдига температура 38.5, днес пуснахме изследвания. Прикачвам резултати. Пуснахме за грип и ковид - отрицателни са. Може ли да ми кажете какво да давам и вирусна инфекция ли е?
Здравейте, вирусна инфекция е. Повторете теста за грип утре, може много рано да е направен. Започнете Изопринозин. Колко кг е детето?
12.500 кг е. А ако не поддържа температура да пускаме ли пак изследвания за грип?

# 3 798
12.500 кг е. А ако температурата не поддържа температура да пускаме ли пак изследвания за грип?
Не, само ако е висока температурата. Давайте Изопринозин 3х 4мл.

# 3 799
12.500 кг е. А ако температурата не поддържа температура да пускаме ли пак изследвания за грип?
Не, само ако е висока температурата. Давайте Изопринозин 3х 4мл.

Благодаря Ви!

# 3 800
Детето ми не е на градина,с никой не се събираме само до магазина ходим,поправя си гласа и на ден има два три пъти суха кашлица.Давам какви ли не витамини и ш.с.
Тази седмица давам и синупрет сироп.Хрема няма или поне не се вижда,диша добре....
Какво друго мога да давам да го стопирам.

# 3 801
Здравейте,
Преди 2 дни пуснахме тези излвдвания на дъщеря ми, защото казваше че не се чувства добре, на 4 г е, лошо и било, без видимо да има проблем. И днес я боли гърлото и вдигна температура.  Прикачам изследванията от преди 2 дни, какви да и пусна сега? Нужни ли са нови излдваняи, преди 2 седмици пак беше с температура и болка в гърлото 4 дни.

# 3 802
Здравейте,
Преди 2 дни пуснахме тези излвдвания на дъщеря ми, защото казваше че не се чувства добре, на 4 г е, лошо и било, без видимо да има проблем. И днес я боли гърлото и вдигна температура.  Прикачам изследванията от преди 2 дни, какви да и пусна сега? Нужни ли са нови излдваняи, преди 2 седмици пак беше с температура и болка в гърлото 4 дни.
Здравейте, нормални са изследванията, вирусна инфекция е, ако е много висока температура, направете тест за грип.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 10:44 от Рaдост

# 3 803
Детето ми не е на градина,с никой не се събираме само до магазина ходим,поправя си гласа и на ден има два три пъти суха кашлица.Давам какви ли не витамини и ш.с.
Тази седмица давам и синупрет сироп.Хрема няма или поне не се вижда,диша добре....
Какво друго мога да давам да го стопирам.

За съжаление с нищо не можем да стопираме, давайте витамини.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 10:44 от Рaдост

# 3 804
Здравейте, 1.3г., към момента няма оплаквания. Здрава и от седмица и половина. Днес се изненадах, че педиатърката видя афти , отидохме, защото ми се стори, че има налеп по езика, но тя не видя такъв

Да си конкретизирам въпроса - възможно ли е пак да се зарази със същия вирус, не се ли създава поне временнен имунитет? Възможно ли е да не сме я излекували и 15, дена по-късно отново да си появят афти или да се е заразила отново, тъй като не и смених бибероните, може би трябва.
Не сме я водили кой знае къде , за да си зарази от други хора.

Здравейте, д-р Янкова,
Детето ми беше болно преди седмица и половина, на  03.01 беше с афти в гърлото имаше и някакъв вирус, беше с кашлица, сополи и температура. На 05.01 като бяхме на преглед вече афти нямаше и спряхме да ги третираме по препоръка на лекар.
Днес я водихме при педиатърката и й тя каза, , че си има афти. Не разбрах нови ли са, старите афти ли са... Детето за сега няма температура или каквото и да било друго.
Възможно ли е отново да е с този вирус, можем ли да направим нещо, за да я предпазим явно е податлива.
 Веднага започнахме пак да пръскаме Грануфорин, но не разбрах да очаквам ли температура или нещо друго да се появи в следствие на тези афти.
Благодаря предварително.
Колко е голямо детето и какви оплаквания има?
[/quote]

# 3 805
Здравейте при положителен домашен тест за Ковид на дете на 3г какво може да се даде?Има температура и малко кашли.Нещо противовирусно?

# 3 806
Здравейте,
Преди 2 дни пуснахме тези излвдвания на дъщеря ми, защото казваше че не се чувства добре, на 4 г е, лошо и било, без видимо да има проблем. И днес я боли гърлото и вдигна температура.  Прикачам изследванията от преди 2 дни, какви да и пусна сега? Нужни ли са нови излдваняи, преди 2 седмици пак беше с температура и болка в гърлото 4 дни.
Здравейте, нормални са изследванията, вирусна инфекция е , ако е много висока температура направете тест за грип.

Температурата е до 38, правихме тест за ковид и грип, но не излезе нищо. Просто боледува буквално пред 2 седмици с температура,  без да има кой знае какви контакти. Бихте ли препоръчали какво можем да направим, защото наистина не знаем, вече какво мерки да предприемем.

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 18:56 от Stanislava89

# 3 807
Здравейте при положителен домашен тест за Ковид на дете на 3г какво може да се даде?Има температура и малко кашли.Нещо противовирусно?
Здравейте, само симптоматични средства  и витамини .

# 3 808
Здравейте!
Дете на 2г. с ларингит от 17.01 (вирусен вероятно според личния му лекар),лечението беше-Изопринозин(даван 5 дни),Калций ампули (даван 3 дни),Фенистил (даван 5 дни) ,капки Грип стоп (слагани до вчера) ...Доста бързо се повлия от лечението,като температура вдигна на 3 пъти,но се повлия веднага от Нурофен.Но,ето че днес пак е с температура( 37,6 за момента) и секретите от носа (които така и не се излекуваха,има и храчки,който го карат да кашля) леко са се увеличили,като снощи отново не спа добре,а првдходните две вечери всичко беше наред.Дали е възможно да става дума за бактериална инфекция още в началото и направо трябва да започне антибиотик или по-добре да се пуснат едни кръвни изследвания?
Благодаря!

# 3 809
Здравейте, др. Янкова!
Преглеждали сте дъщеря ми на 2,4 години няколко пъти и сме изключително доволни от вас. От няколко дни е със запушен нос и нищо не се стича нито напред, нито назад. Имаше висока температура няколко дни и след преглед от нашия педиатър беше диагностицирана с гнойна ангина с назначено лечение: Антибиотик Клацид, Тантум верде, антибиотични капки за нос. Носа обаче не се отпушва и тя едвам диша с уголемени сливици и запушен нос. Няма кашлица, но чувам носа да хърка и тя диша само през устата.
Вие обикновено ни изписвате инхалации с физ разтвор и капки приготвени в аптеката. Дали да започна инхалации в този случай и да заменя изписаните антибиотични капки Levoflaxan които са за очи но ни ги изписаха за нос с вашите капки

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 18:22 от Stay positive

Общи условия

Активация на акаунт