Парфюмни размисли и страсти - 241

• 43 463
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
Честит рожден ден, SUPERGIRL! Бъди обичана и парфюмно вдъхновена! Gift Heart Cocktail

Парфюм за деня Flowerbomb Viktor&Rolf – преди половин година го бях пробвала и възмутено прибрала, защото ми залепна за небцето от барби сладост. Днес напръсках обилно и цял ден ми дава уют – сладък, секси, сиропиран, меден. Като пчеличка на цвят се чувствам с него. Амброзия за сетивата.
Някой да познава случайно Viktor & Rolf Flowerbomb Midnight? Звучи ми примамливо по пирамида.

# 436
Честит рожден ден на всички празнуващи! Объркана съм относно избора на аромат за топло време. Оказа се, че всичко, което имам е много хард за топло време. Дайте предложения. Предпочитам флорални аромати и не толкова цитрусови.

# 437
  • Sofia
L'Eau d'Issey Miyake Absolue - подсладен с лек мед флорал, усещам доста момини сълзи /не знам защо, може би е комбо от лотуса и фреезията..?/. Трайността е много хубава. Simple Smile))
Фенка съм му, в топло време го усещам свеж.

Ама аз нося зъбокъртачи, така че за мен е логично да е свеж.😄

# 438
L'Eau d'Issey Miyake Absolue - подсладен с лек мед флорал, усещам доста момини сълзи /не знам защо, може би е комбо от лотуса и фреезията..?/. Трайността е много хубава. Simple Smile))
Фенка съм му, в топло време го усещам свеж.

Ама аз нося зъбокъртачи, така че за мен е логично да е свеж.😄
Стана ми любопитно за парфюма, аз се чудя кой е най-свеж, пролетен и траен на  Issey Miyake? Мнения, препоръки?

# 439
..Стана ми любопитно за парфюма, аз се чудя кой е най-свеж, пролетен и траен на  Issey Miyake? Мнения, препоръки?
От ученическите си години та чааак до сега не оставам без L'Eau d'Issey Pour Homme и тъй като ми остана половин бутилка днес тръгнах да гледам за поръчка и с ужас прочетох,че и той е пипан и вече трайността му е 1 час Sad Някой потъчвал ли е скоро? Дали навсякъде са толкова нетрайни? Моят трае много,цял ден...

# 440
  • Germany
SUPERGIRL, честит рожден ден! Да си влюбена и усмихната, все така парфюмно вдъхновена! Хубав празник и наздраве!

Валери Кирилов, tuali, Зимна фея, честити ви парфюми! Много, много да ви е хубаво с тях! Със здраве и удоволствие да си ги ползвате!

Някой познава ли Casta Diva и Perdizione на  Noble 1942  ?

Аз ги познавам и двата и съм писала за тях. И двата са ми много трудни, специфични, могат да се носят само от големи фенове на белите и жълти цветя. Casta Diva е парфюм за жени, обичащи силно тубероза и иланг, и то от тези, близки до класическите изпълнения от 80-те години, с мазен подтон. Много солиден парфюм, представям си го на жена с високо обществено положение, над средната възраст. Има една меланхолия, прикрита зад високомерие в него, кремести жълти цветя, прикриващи един труден сантал. Определено не е от лесните и секси белоцветни парфюми. Това е парфюм за Дива, за жена, която може да бъде с такъв парфюм, иска се голям характер за него.

Perdizione ми е един от парфюмните кошмари. Безумно траен, обсебващ, всичко, до което се докосне мирише на него. Той пък е портокалови цветчета на макс, все едно, че сте застанали в най-голямата жега под цъфнало портокалово дърво, слънцето така е напекло цветчетата, че излъчват десетократно по-мощно от нормалното. Омайният цвят толкова ви замайва, че ви става зле от него. И много иланг, много. И всичко подсилено с много ванилия и солидна дървесна база.Няма киселина, няма свежест, само бели цветя, маслен иланг, ванилов сладкиш и дъх на шоколад. За мен е непоносим и силно главоболен, но аз съм от големите антифенове на бели и жълти цветя и трудно мога да харесам нещо такова. Не съм срещала нищо сходно, с което да го сравня, много е екзотичен, не е ретро, но си е почти моноаромат на портокалов цвят. От големите фенове на Нобиле 1942 съм, но Perdizione беше голямо разочарование за мен.

Днес съм с

Обичам го този парфюм, чувствам се, сякаш съм се поляла с швепс Мандарина Yellow Heart Явно и той си търси точното време, днес е просто идеален на ветровитото лошо време. А в главата ми звучи цял ден Ооооооранжево небето, оранжево морето, оранжева тревата .... Laughing

# 441

Парфюм за деня Flowerbomb Viktor&Rolf – преди половин година го бях пробвала и възмутено прибрала, защото ми залепна за небцето от барби сладост. Днес напръсках обилно и цял ден ми дава уют – сладък, секси, сиропиран, меден. Като пчеличка на цвят се чувствам с него. Амброзия за сетивата.
Някой да познава случайно Viktor & Rolf Flowerbomb Midnight? Звучи ми примамливо по пирамида.

Имам само мъжкия Spice Bomb и страшно го харесвам. Много необичаен аромат, за мен абсолютно унисекс, хем сладък, хем билков, хем не е тежък. Страхотна проекция също така.

# 442
..Стана ми любопитно за парфюма, аз се чудя кой е най-свеж, пролетен и траен на  Issey Miyake? Мнения, препоръки?
От ученическите си години та чааак до сега не оставам без L'Eau d'Issey Pour Homme и тъй като ми остана половин бутилка днес тръгнах да гледам за поръчка и с ужас прочетох,че и той е пипан и вече трайността му е 1 час Sad Някой потъчвал ли е скоро? Дали навсякъде са толкова нетрайни? Моят трае много,цял ден...

Не е ли мъжки точно този аромат?

# 443
Да,това е класическия мъжки  L'Eau d'Issey.
Някой познава ли AIGNER DEBUT BY NIGHT ?

# 444
Ковачева, винаги ще съм ти благодарна за Каста Дива!
А и как го описа.......❤❤❤

# 445
Поносих Mancera Aoud Lemon Mint за ден-два, имах миниатюрна отливка, но според мен нито лимонът, нито ментата остават за повече от 15 минути, а са силни в началото. Клони ми повече към дамски парфюм - с преобладаваща ванилия и мускус,  не ми е никак унисекс. Не е лош, но имам много подобни. Не си го купих, макар да е свеж и хладен, какъвто търсих. Избрах другата хладина - този, за който се твърди, че е подобен - Mancera Aoud Blue Notes, истински унисекс е, с уклон към мъжки, но само в началото. По-хубав, но и по-краткотраен. Той има и плодове - силен цитрус в началото (после по- малко, само за фон), хубав бергамонт с пачули (повечко), и кожа, и цветя - теменужка не усещам много като цвете, по-скоро като бонбонки, розата е съвсем деликатна.  Не знам само защо единият се казва Aoud Blue Notes, а другият Aoud Lemon Mint, след като на нито един от двата името не отговаря на съдържанието.

# 446
Оня ден писах за Girl of Now колко ми харесва в началото и как с минаване на времето става един такъв обикновен и леко досаден, е, този е точно обратното: в началото е досадно спиртосан цитрус, но после става пухкава кукличка.
Значи не само на мен се случи с Girl of now, само че forever. Мислех, че с оригинала ще е друго... Когато го купих ми беше поносим, сладък, свеж, плодов и весел, много мейнстрийм обаче. Децата завидяха за него, дадох им го, ама като гледам шишето си е както беше...
Преди малко го подуших в стаята им, ми не, пак не го ща 😁
Подуших обаче и друг, който съм им дала, щот тоалетна вода и не трепе мухи като съм с него - L'air du temps на Нина Ричи. Периодично се връщам към него. Ретро, твърде флорален, но мене ме омагьосва. Мъжа го мрази, защото миришело на сапун от едно време. Ще взема да си го взема на парфюм, пък той ако ще да ме души 😁

Честити да са празнуващите! ❤️

# 447
Supergirl, честит празник!
 Пожелания за приятни изненади и много усмивки!

# 448
Честит Рожден Ден, SUPERGIRL!
Бъди жива и здрава, желая ти много щастие, любов, късмет и безброй поводи за усмивки и добро настроение! Simple Smile

# 449
Аз съм от харесващите Carolina Herrera Good Girl, има ли някой който да ми каже 2-3 думи за новата версия Legere? 😊
Чакам Mancera от Елинор, след 2 отказа поради неналичност, сега пътува към мен! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт