Парфюмни размисли и страсти - 241

• 43 535
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Момичета, препоръчайте ми траен ванилов парфюм Heart
Хипноз на Ланком?

# 256
Скрит текст:
Възможно ли е да са просто напечени от лампите в магазина и пластмасата да мирише?
Иначе доста парфюми имат нотки на тамян, дим, тютюн... Но няма как да го усещаш от всички. Дай пример с аромати, в които усещаш това.

Не е от магазина, даже тези, които ми подаряват усещам по същия начин... Мисля си да не е от мускус, повечето имат базова нота мускус... Не е съвсем мъжко, но го има и в мъжките парфюми много по-тежко и силно...
Ето моите пролетни парфюми, във всеки без Бос го усещам много ясно:

Много от парфюмите, подарени или купени на сляпо, подарявам именно заради тази специфична нотка, която ме дразни...Grinning
Аз малко не ги виждам добре, но някои имат мускус, други бензоин и подобни смоли. Та може би от тях.
Мускуса на мен ми предизвиква асоциация с потна кожа, нищо общо с дим и цигари. Затова пък карамелени аромати като ЛВЕБ ми миришат направо на прегорена захар.

# 257
Хипноз на Ланком?
Даа, той е един от любимите ми Heart Както и най-старото Армани код, усещам ги сходни, може и да греша.Много благодаря и на BBeLLa за предложението, това е ново предложение за мен и звучи много вкусна ванилия.Heart

# 258
Никога не съм обръщала внимание на тези парфюми. Не знам защо, може би нещо в бутилките ми идва в повече. Но ме заинтригува виолетката в синия. А като трайност как са? 🤗
При мен синьото Feerie е трайно и шлейфово, бих казала не от парфюмите чудовища – има го, присъства, но не по шумен начин като girl of now примерно. Извинявам се, че се повтарям, но е точно като прекрасно изработено бижу, което няма как да не забележиш, но не е кич или натрапчиво. Rubis е сладурче, плодово момиче с елегантна червена рокля – при мен трайност средна до ниска и по-прибран. Но и двата парфюма са обединени от прилагателното "фин". Wear Ring Nature Snowflake

# 259
  • София
Имам мостра на Feerie - да това е парфюм за феи. Базила много хубаво го е казала, не е нахален, но се усеща.
Новият скандал звучи интригуващо. Ще чакаме да споделите още впечатления.
AlisV, https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Nuit-Tr-sor-la-Folie-48019.html  и
https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/La-Belle-55786.html . Разкошни са Heart Eyes Също
https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Sweet-Vanilla-39411.html
Ellinor, нямам този, но имам Miu Miu L’Eau Bleue, на който прилича. L’Eau Bleue е много освежаващ през лятото, но не е остър или сапунест. Той е като като росна пролетна градина. За мен е фин и натуралистичен парфюм, също и релаксиращ, харесвам го много. Като гледам коментарите във fragrantica от двато L’Eau Bleue е по-харесван, по-младежки и по-свеж.
Tuali, прекрасни снимки на Girl of Now.
Открих това мини на Signorina Eleganza, купено и забравено, днес бе негов ден. Като аромат си отговаря на името. Кутията е сладурска, разтваря се като цвете.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 21:06 от Vesika

# 260
В Епик има кимион, който на топло е доста осезаем при мен и не бих го носила, защото се усеща подправков и ориенталски. В студено време кимионът усещам смесен с нещо борово - терпентиново, като аромат на шишарки. След него се появява роза, но е някак прозрачна, чаена, мушкато, дървесни нотки, малко от сладкия омански тамян и накрая се затопля от ванилия и кехлибар. Това е съвсем кратко от мен. Кoмпозицията е сложна, помпозна и задължителна за проба на кожа. На мен много ми харесва, намирам го някак мистичен. Преди няколко дни го пръснах за проба, но кимионът ме подразни и го прибрах за есента. Ще го пробвам и лятото да видя как ще се държи.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 23:17 от silver pearl

# 261
Хипноз на Ланком?
Даа, той е един от любимите ми Heart Както и най-старото Армани код, усещам ги сходни, може и да греша.Много благодаря и на BBeLLa за предложението, това е ново предложение за мен и звучи много вкусна ванилия.Heart
Вечният Адикт

# 262
Подкрепям densi за Addict. За мен е безупречна ванилова женственост. Класа!

# 263
  • Бургас
Дами, някой да има впечатления за Christian Dior Joy Intense - описват го като доста далечен от оригинала, а пък мисля да го отстрелям на сляпо.... Всъщност се чудя между него и Mon Guerlain Florale - дайте съвет.
Благодаря на всички включили се за Аура.Deetron, и аз така мисля, че ще стане и ще го приютя.Чакам с нетърпение да отворят моловете да го тествам и върху кожата си.Bowtie Много е красив Christian Dior Joy Intense  лично за мен е една идея по- флорален от само Джой, по-плътен, ярък и като цяло по- завършен.С невероятно цветно сърце със засилена роза, мммм, мечта! Аз съм и за Джой Интенз и за Мон Флорал, защото те всъщност нямат нищо общо, така че и двата.Съншайн и Епик за мен се носят много трудно, теста е задължителен.Епик ми харесва много в драйдауна и това съм го споделяла, но кой ще го чака до тогава, пронизва ме този Амуажки тамянец и ми вади душата, не мога да го нося.

# 264
Един от сравнително малкото аромати, почти моно ванилия който имам и харесвам е Vanilla Orchid
https://www.fragrantica.com/perfume/The-Merchant-of-Venice/Vanil … Orchid-24847.html
Подобен е на този на Ван Клииф, но някак по свеж. На "Съборна" в Rituals има цялата серия и е доста намалена. Излиза малко над 70 лв, ако не се лъжа. При мен е много траен, но съм го носила само през зимата.

# 265
Това бижу дали ще го видим скоро в България?

# 266

Alien Essence Absolue Heart
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Alien-Essence-Absolue-15452.html

# 267
Скрит текст:

4 427 бройки в световен мащаб. Thinking

# 268

Никога не сме го виждали, няма да го видим и сега.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 21:56 от densi

# 269
  • София
След мнението тук, че очаквания от мен (чака ме на работа) Prada La femme edt за нищо не става и в пълно отчаяние от липсва на нови парфюми, взех си Narciso Rodriguez for Her edt и Montale Dark Purple(за първи път се сблъскам с марката) Притеснявах се, че нещо с Нарсисото не ми е наред, защото след Дарк пърпрл не го усещах въобще. Добре, че на следващия ден се пръснах „на чисто” и нещата си дойдоха на място. Dark purple ме изненада, първо ме отблъсна, малко на някакво лекарство ми замириса, после ме изненада, непривичен и не масов аромат, но взе да ми харесва. Пуснах търсачката с някакво описание от вас, но не намерих нищо, издирвам мнение от densi, но не го намерих. Малко мазен ми се видя парфюмът, така че вероятно ще трябва да се пазя дрехите..А трайност...е това е трайност, на другата сутрин ръката ми още миришеше, въпреки честите измивания със сапун. Все още се двоумя дали да го задържа, ще се радвам да чуя вашите впечатления от него.

Общи условия

Активация на акаунт