Парфюмни размисли и страсти - 241

• 43 508
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
И аз искам Версайския Бал от колекционерски каприз.
Преди няколко години ми бяха пратили пробичка Ваl a Versailles на Jean Desprez при размяна, а аз без да искам, от пусто нетърпение я излях цялата върху ръката си, от китката до лакътя.😂😭
Майчице мила, жУвотно и иланг за моя нос са си не потна бална зала, а боксьорски клуб. Призля ми.
Виждайки физиономията ми, децата (на 6 и 8 тогава) полюбопитстваха какви ги върша. Казах им, че парфюмът е ужасен. Помирисаха ме, и тук дойде голямата изненада. Кой парфюм, питат. Ами този, на ръката ми, отговарям. Следва недоумяващ поглед, внимателен тест на въпросната ръка...."Ти се шегуваш, нали? Това е страхотен парфюм!". Whaaa?
Питах ги какво усещат- цветя, отговориха. "Много цветя, различни, и много хубави."
Дребния на 10 години ми прибра Jicky, вече е негов. Брат му от втори клас носи Esprit d'Oscar, имат си собствен вкус младежите. 🙂

# 316
Тенкс. Има толкова видеа и статии че дори неотварян се разваля.... и затова.

# 317
  • Балчик
Тиква, точно така си го представям, благодаря.
Deziderata, и аз си мисля, че след първоначалния шок ще е нещо красиво.
Ако не, все пак е рядък и с радост ще го приютя в колекцията си.

# 318
Е, то има и много видеа на летящи чинии, саскуоч и чудовището от Лох Нес, ама... 😁 Откакто няма цедка, в интернет можеш да видиш и прочетеш всякакви мнения, но практиката е доказала, че парфюм при правилно съхранение, не се разваля току така.
Аз даже предпочитам парфюмът, който купувам, да не е "пресен" в твоя смисъл.

# 319
Честит рожден ден, macadamia! Birthday Пролетно настроение и усмивки в този прекрасен ден! Flowers Tulip Nature Sun With Face Flowers Cherry Blossom

Един от пролетните ми избори е това бижу:

Baiser Fou Cartier for women – сладостта на малината е много рафинирана и лека, а орхидеята я усещам под формата по-скоро на далечна братовчедка на момината сълза. Съчетанието на бял шоколад и ванилия дават креместа, млечно-сладка подложка и го правят плътен. Противоречив като името си "луда целувка" – хем сладък, хем те изправя на пръсти. Изработката даже не я коментирам – Cartier си е Cartier.

# 320
Честит Рожден ден, Маcadamia! 🎂🌼🌹🌺🍾
Ще те почерпя с един прекрасен кокос.

Тичах с него днес навън, със солидно напръскване. Обявявам го за моя спортен аромат за месец май. 10 градуса е днес, и в ранна пролет го харесвам най-много. Има една фина, едва уловима нишка на сладка люцерна, която в комбинацията от мед и кокос ме побърква. Кой знае каква нотка реално е това. ❤

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 13:32 от Deziderata

# 321
Сърдечно благодаря за прекрасните пожелания ❤🌹Току що ми птристигна една доставка с такси/шофьора на таксито съзаклятнически ми прошепна на ухо:’’ Вероятно много те обича ! ‘’ ... Хехе , стана ми много весело.Спорелям с вас , заедно с пролетните ми любимци 🌷🌷🌷
#SUPERGIRL, благодаря ти, че в моя чест ще си с този прекрасник, ползвай си го със здраве/и аз си ходя до супера полята с Шанел, но не са ме върнали още....хихи/
#Deziderata, благодаря за кокосчето, задължително ще го пробвам, защото срам, не срам много обичам кокос, а до този още не съм стигала .

# 322
Моля за помощ момичетата, които имат или познават Черната роза на Трусарди. Подариха ми го, но от това, което чета, не съм сигурна дали ще е мой, и не смея да го отворя, за да мога да го подаря евентуално....
Много ще са ми ценни вашите мнения - трайност, шлейф, излъчване, доколко доминира розата?
Мненията във фрагрантика са хубаво нещо, но аз повече бих се доверила на вас, които "познавам" отдавна Simple Smile

# 323
Честит рожден ден, macadamia! Здраве и късмет!

Днес пробвам парфюми на The Merchant of Venice и сбъднах моя голяма парфюмна мечта от много време, като си купих Noble Potion The Merchant of Venice. Парфюмът е ориенталско дървесно великолепие, пудрен и подправков с много силно изразено кедрово дърво и сандалово дърво плюс леки виолетки и бергамот. Има допирни точки с обожаемия Feminite du Bois, който имам от Шисейдо и вече почти не нося, понеже много си го пазя. Страшно щастлива съм. Ще пиша и за другите парфюми, който пробвах. Следващите дни ще пробвам още.
https://www.fragrantica.com/perfume/The-Merchant-of-Venice/Noble … Potion-24825.html

Снимката не е моя.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 13:49 от densi

# 324
  • София
дейзи1 Черната роза на Трусарди съм я загледала заради съставките й. И на мен ще ми е много любопитно да прочета нещо за него.

# 325
  • Sofia
Честит рожден ден, Макадамия! Бъди здрава и винаги прекрасно парфюмирана. 🌼🌼🌼

Засега парфюмът ми е с мирис на - Домашна Веган Нутела, парфюмер - Аз.😄😄

# 326
Честита бъди, Макадамия! Здраве, усмивки, обич и парфюмни радости 🌷
Имам и въпросче, момичета. Днес трябва да реша Chanel Coco или Gabrielle да избера за дама на 37 г., познаваща и носеща хубави парфюми. И понеже това ще е част от общ подарък не ме послушаха за ваучер.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 14:27 от Ellinor*

# 327
Много приятни композиции има при The Merchant of Venice. Попадали са ми за проба - еднократно и бързешком само Arabesque, Rococo и Rosa Moceniga. Лошото е, че ги искам всичките.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 14:22 от silver pearl

# 328
  • София
Момичета, някой познава ли Bal A Versailles by Jean Desprez? Мира не ми дава този винтидж, че ще е ретро, вероятно. Но много ме привлича. Някой по-подробно може ли да го опише? Доколкото разбирам едт е нова версия, пресен с две думи. Simple Smile
Дори и да не го нося, искам го в колекцията си, по необясними причини.
Джемма, аз го имам и го познавам добре. Бих го съотнесла не към Arpege и Shalimar, а по-скоро към Mitsouko. Съвсем изявено цветен, има си и животно в него. Не е парфюм за всеки ден, но е много красив и си заслужава притежанието. Вероятно си наясно, че никога няма да изпръскаш целия флакон, ако решиш да го вземеш, но е masterpiece. Аз си имам такива настроения като за тези парфюми и ми доставя голямо удоволствие.

# 329
Днес съм напръскана с Rococo невероятен е. Много ми харесва.Страхотно какао, хелиотроп, бензоин, смоли. А флаконът?! Той е бижу.

Общи условия

Активация на акаунт