Парфюмни размисли и страсти - 241

• 44 237
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, парфюмни! Не мога да не се похваля с 2 (от 5 ) нови придобивки........Много съм щастлива!
Честито Simple Smile От къде взе Есенс на НР Heartpulse

# 646
  • Germany
Много ми харесват парфюмите на Пиер Гийом, и утре очаквам с нетърпение да пристигне La Nuit de L'Orchidee, голямо вълнение е, по пирамида е много мой, но да видим.
kovatcheva, на сляпо ли го купи? Smiley

О, не, смея ли при тази цена Laughing Чакам оригинална проба от позната немска съфорумка, но иначе може да се поръча пробичка от тук: https://shop.sensuniqueparis.com/ru/konfidencialnaya/600-la-nuit … uery=La+Nuit+de+l’Orchidee&results=7#/2-contenance-100_ml, засега май само там се предлага, но се надявам, ако полудея по него да го заредят скоро и тук Laughing Да не си го пробвала вече случайно? Какво да очаквам, хареса ли ти?

Бях обещала на приятелка да споделя впечатленията си от Narciso Eau de Parfum Ambrée, надявам се, че и на други може да е полезно. Според мен има всички шансове да стане новият летен хит на марката. Много съм изненадана от това издание. Едновременно е много характерен за марката парфюм, но и много различен и не приличащ на нищо, издавано от тях досега. От една страна си го има характерното за всички кубчета на НР женствено цветно-мускусно усещане, има и от бялото кубче, и от пудрето, че даже и от нежния пролетен букет на Pure musc, но паралелно с това върви съвсем различна и изненадваща линия. Сякаш е добавено море, слънце и лятно настроение и се е получило съвсем различно нещо. В Narciso Ambree аз усещам много тубероза, хубава, зелена, свежа, хрупкава, точно като цвете, няма нищо тежко и маслено, няма индолови оттенъци, не е жилава, студена или хищна, просто свежа и росна тубероза. И живи и красиви екзотични цветове на тиаре, без натегнатото жълто усещане. Много хубаво са съчетани с типичния жасмин на Нарцисо. Усещам и скъп лосион за тяло, който чудесно се прелива с типичната база на кубчетата, и се е получил един плажен и коктейлен ефект. Мускусът е изключително добре и различно направен, и страшно ми харесва. Сякаш цялата композиция е прелята с морска вода, получило се е усещане за  влажно, мокро и парфюмирано тяло, излизащо от студеното море. А след това завито в огромна бяла пухкава хавлия, блестяща от чистота. В базата си парфюмът се затопля, усеща се топъл, цветен, слънчев, свеж, чист и небрежно-елегантен едновременно, няма нищо задушливо или в повече. Изключителна трайност и проекция. Парфюмът не е точно мой,  усещам много туберозата и тиарето, но пък оценявам много високо как е направен, и съм много приятно изненадана от НР, че излизат с точно такова лятно предложение. Мисля, че феновете на белите цветя и кубчетата на НР ще го оценят много високо. Има потенциал за летен хит.

Парфюм за деня:

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 18:10 от kovatcheva

# 647
  • София

Честито Simple Smile От къде взе Есенс на НР Heartpulse

Ре, Писах ти на лични
[/quote]

Може ли и на мен? Wink

Есънс ми е голяма любов, и се бях запасила (сериозно) и с тази версия, и с интенз муск, но свършиха в един момент всичките запаси :'(

# 648
Може ли направо тук, защото и аз се интересувам или на лични.

Купих си Vele Tiziana Terenzi, влюбена съм в този екзотичен зелено- плодово- цветен парфюм. Колкото повече го нося толкова повече усещам млечни смокини с листата и млякото в зелената тревна част.

# 649
Здравейте, феички!
Не знам дали мога да пусна линк към сайта ( да не ме порицаят модераторите), затова пишете ми на лични.
ИЗ за да не е спам
За всички розолюбци, това е една наистина пролетна роза - деликатна,  ненатрапчива, прибрана

# 650
  • София
Подуших цветчетата на цъфналия ми лайм , много нежен аромат, различен от плода. Замислих се за парфюмна комозиция с цвят от лайм, но фрагрантика вади все непознати за мен аромати.
Meрнах на нечия снимка Versace Vanitas , пробвала съм го бегло като излезе, може ли някой да каже дума за него. Имам спомен за лек цитрусово цветен , не помня фрезията дали се усеща. На един клик съм от поръчка ..

Скрит текст:
Този реве за поръчване според мен Simple Smile А и е щадящ за бюджета. Наскоро си го поднових за 3-ти път, сред любимците ми е. Усещат се леко и фрезията, и лаймът, нищо сладникаво и натрапчиво няма. Поразява най-вече с излъчване на лукс и изисканост, има много класа в него, за мен точното описание е "интелигентен". В моето съзнание го свързвам с много красива жена, умна и леко дистанцирана. Според мен няма да съжаляваш, ако решиш да го вземеш и ще се радвам да споделиш впечатления. Поздрави!

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 20:35 от Не се сърди, човече

# 651
Някой Амуажен фен познава ли Overture Man Amouage Scream Звучи уникално и мнооооого мой Satisfied Ще ми е интересно да чуя нещо за него.

# 652
Искам обаче все пак да се зарадвам с нов аромат и преглеждайки едно много стари предложения попаднах на DUPONT PASSENGER според вас подходящ ли е за сезона ? Покупката мисля да е "на сляпо"
О, да, много е подходящ, даже и за по-топло време. Аз го имам и смятам, че е много хубав и "безопасен" за покупка. Като сравнявам ароматите, които изброявате, ще го харесате.
При мен е траен.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 22:10 от elitanik

# 653
  • Пловдив
Харесвах Passenger преди време.. скоро го взех отново, защото се спомена в темата. Огромна разлика във възприятията ми от преди. Сега ми се струва много безличен. Освен това след 8 минути и половина трябва да го подновявам.

# 654
Харесвах Passenger преди време.. скоро го взех отново, защото се спомена в темата. Огромна разлика във възприятията ми от преди. Сега ми се струва много безличен. Освен това след 8 минути и половина трябва да го подновявам.
Странно, при мен и преди и сега (купих нов преди 2 месеца) държи цял ден Thinking

# 655
Kovatcheva бива ли така:grinning:
След това описание,  с тройно по-голямо нетърпение чакам новото Нарцизо!

# 656
Здравейте,
Едп или Едт имате предвид на Versace VANITAS 🙂
Скрит текст:
Подуших цветчетата на цъфналия ми лайм , много нежен аромат, различен от плода. Замислих се за парфюмна комозиция с цвят от лайм, но фрагрантика вади все непознати за мен аромати.
Meрнах на нечия снимка Versace Vanitas , пробвала съм го бегло като излезе, може ли някой да каже дума за него. Имам спомен за лек цитрусово цветен , не помня фрезията дали се усеща. На един клик съм от поръчка ..

Скрит текст:
Този реве за поръчване според мен Simple Smile А и е щадящ за бюджета. Наскоро си го поднових за 3-ти път, сред любимците ми е. Усещат се леко и фрезията, и лаймът, нищо сладникаво и натрапчиво няма. Поразява най-вече с излъчване на лукс и изисканост, има много класа в него, за мен точното описание е "интелигентен". В моето съзнание го свързвам с много красива жена, умна и леко дистанцирана. Според мен няма да съжаляваш, ако решиш да го вземеш и ще се радвам да споделиш впечатления. Поздрави!

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 21:50 от bubanka

# 657
  • Франция
Много ми харесват парфюмите на Пиер Гийом, и утре очаквам с нетърпение да пристигне La Nuit de L'Orchidee, голямо вълнение е, по пирамида е много мой, но да видим.
kovatcheva, на сляпо ли го купи? Smiley
О, не, смея ли при тази цена Laughing
Според мен правилно си постъпила Wink
Получих пробичка от La Nuit de L’Orchidee като подарък към поръчка от Sens Unique. Тествах го върху носна кърпа. Началото е еуфорично за мен, но трае около 20 минути върху кърпичка, на кожата ще е по-кратко. Усеща се всичкото, ванилията, много фина, орхидеята, мускът и кожата, много хармонично и балансирано смесени. След това обаче акордът се редуцира до едно добре познато съчетание от нежна ванилия и сладък цветен муск. Ванилията е много фина и силно напомня за удовата серия на Atkinsons, възможно е да ти хареса.
Понеже ми беше трудно да реша какво всъщност мисля за този парфюм, отидох и го тикнах под носа на ЛМ. Той се начумери:
- Това нещо ново ли е?
- Кажи, не ти ли харесва.
- Ами тривиално е. Нищо интересно, не е като да не сме го виждали.
- Е, че какво ще е, дето да не сме го виждали?
- Имаме голям проблем - обобщи ситуацията той.

# 658
В Дъглас, който е отворен най-близо до нас на вратата чака един батко с вид на плашещ bouncer (бодигард на дискотека) - със зор ме пусна, бързо ме прогони, Нарцисо Амбре не беше зарвдено 😭
Добре, че Ковачева е успяла да ни разкаже за него, смятам на пук на кризата да го поръчам без да му се чудя вече, на сляпо.
Успях да душна през маската няколко неща. От чудния еликсир на Хермес направо ми се обърна корема, има нещо много злокобно за мен там, вероятно са с молите.
За сметка на това новият Оmbre des merveilles все повече ми допада, на кожата остава прекрасна Тонка на края, много ми напомня на нещо познато. След два часа се сетих- kenzo world power (жълтото око). Но не е така лепкаво и душливо, което ме отказа от покупката на кензо, добавих го на първа линия в списъка с желания.
Споменатия вече в темата Jour d'Hermes също много ми хареса, въпреки че твърдя че мразя белоцветни творения-това е точно една ода за женствеността и елегантността.
И така в шеги и закачки съм събрала около 20ина парфюма последната година само тук, а в България отлежават още... Нямам идея да колекционирам,искам да ги употребя и мисълта, че за това са нужни години вече ме потиска, а все идват нови и нови желани. Но пък радостта е голяма 😍

# 659
Ето го бързия разбор на десетте от Fiilit. Слагам и пирамидите, за ориентир.

SURYA BALI , очертава ми се като фаворит май, поръчах го...Спокоен, ведър аромат, усещане за безкрайно синьо море, усеща се ясно свежестта на бергамота в началото, но със сладко-цветна подложка от франджипани и тонка. Обажда се и един нежен свеж жасмин- силен и наситен ми е трудно да нося в повечето случаи.
Top notes : Bergamot, Lime, Elemi, Baie Rose
Heart notes : Frangipani flower, Ylang Ylang, Jasmine, Tuberose
Base notes :  Incense, Benzoin, Patchouli, Cumin, Vanilla, Sandalwood, Tonka Bean

IRIDA - CYCLADES - бергамотено начало и после бързо влизат тамяна и пачулито + далечен повей от роза. По-скоро прохладен, като средиземноморски бриз, който ти роши косата, докато плаваш с лодка. Но пък си напечен от слънцето, хванал си тен и ти е кеееф.
Top notes : Bergamot, Petit-Grain                      Heart notes : Cashmeran, Rose, Mastiha         Base notes : Papyrus, Myrrh, Patchouli

TUMBAO CUBA - 100% името си! Тютюн, ром и щипка кардамон. Тъмен, нощен, страстен. 100% мъжки аромат, почти всички останали могат да минат за унисекс към женски, при този няма грешка.
Top notes : Lime, Blue ginger
Heart notes : Pink Bay, Cardamom
Base notes : Tobacco, Rum, Piri-Piri, Vetiver

SAUDADE AMAZONIA - плодово-дървесен коктейл. Напомня ми влажна гора, доста е зелен, но и пиперест
Top notes: citrus fruits, Brazilian Orange, Paraguayan Petitgrain, green notes, hot pepper, spices
Heart notes :Flower and fruit of Piri-Piri d’Amour, Brazilian Cabreuva, Passion Flower
Base notes :Venezuelan Tonka Beans, Paraguayan Guaiac Wood, Balsam of Peru

MAZHAR ATLAS - супер семпла пирамида, но много необичаен резултат. Липсва ми нещо такова в колекцията от настроения(парфюми) и го поръчах. Бих го определила като ориенталски, същевременно е свеж. Нероли и кедър, много плътно звучене, излъчване страхотно! Не е лекото колонено нероли на Ферари, това е нагрято от слънцето, силно излъчващ цвят.
Top notes :Mandora, Neroli
Heart notes : Orange Blossom
Base notes : Cedar

WAKA MADAGASKAR - унисекс към мъжки за мен. Силно се усещат здравец и джинджифил. Невена е като цветна закачка в цялата работа и смекчава зеленилката на здравеца. Свеж и летен като усещане, но и има едно подправчено, сигурно от джинджифил идва, освен ако не е от топ нотката, която ми е напълно непозната.
Top notes : Ravintsara
Heart notes : Geranium, Palmarosa
Base notes : Marigold, Chypre accord

KADO JAPON - този ме впечатли най-силно още на първа проба и го поръчах. Не знам как мирише юзу-то, но черешовия цвят е като пухкав розов облак. Въздушен и пудрен. Абсолютен дзен.
Top notes : Yuzu, Tea, Sweet Orange
Heart notes : Cherry Blossom, Jasmine, Maté
Base notes : Incense, Vetiver

CAMINA PROVENCE - разходка из лавандулови поля и кошница току що набрани смокини, малко пресен босилек и горчива роза, все едно я мириша заедно с листата. Унисекс към женски.
Top notes : Fig, Lavander, Basil, Blackcurrant Bud
Heart notes : Rose de Mai from Grasse, Iris, Mimosa
Base notes : Pine & Cypress, Oak, Cedar

MUSHUSSU - BABYLONIA - обмислям го за есента и зимата.  Почва силно ментово и после се трансформира към чудесни плътни смоли от лабданума, пушеци, топло сандалово дърво. Все едно съм облякла ново кожено яке, обичам този аромат на кожа!
Pepper Elemi Incense
Pepper Mint
Incense, Labdamum, Sandal, Oud
Base notes : Pine & Cypress, Oak, Cedar

TEHANI - POLYNESIE - екзотика, екзотика! Слънчеви тропически цветя, кокоси и тръпчива ванилия. Също обмислям...
Coco Citrus
Ylang Ylang, Tiare
Sandalwood, Vanilla

И да знаете, има едни изпросени 15% отстъпка с код, ако някой се интересува 🤗.

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 15:09 от tuali

Общи условия

Активация на акаунт