Пролетно слънчице пече, а моето ДЕКЕМВРИйче вече има сърчице ! {тема 2/2020}

• 25 883
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Фифи - да, с вагинален.
Това ми е четвърти преглед и досега никога не са ме гледали с коремен ехограф.
Днес съм 9г.с.+3 и всичко се видя отчетливо.
Явно на това се дължи рязкото ми влошаване в последната седмица - не е лесно оформянето на крачета и ръчички и т.н. важни работи. Grinning
БХС ще правя в болница Надежда.

По темата с храните - вегетарианка съм от 13 г., така че с меса и колбаси проблем нямам. Grinning
Рибата и морските дарове не смятам да ги спирам, ако са пресни и добре приготвени, не виждам защо да не ги консумирам.

При кой док ще ти е БХС в Надежда?
Аз четох много добри мнения за Чавеева и Стратиева в Щерев и мисля дали да не си запиша час при една от двете.
И е най добре да се направи в 12та седмица нали?

# 151
Здравейте, да се представя, казвам се Магдалена на 29г, след две седмица ставам на 30г. , първа бременност ми е бебето ми е тооооолкова желано, че като се роди ще го изям с картофи Grinning
имам няколко въпроса:
Имам предписан утрогестен 3х2, вечерните две са ми вагинални, изцяло ли се абсорбират от организма или се отделя, някаква час от хапчето?
 Днес ходих на лекар, имам леко отлепяне, освен с  почивка с какво друго може да се спомогне на  "залепването"?
Кога се правят първите рутинни тестове, след като се направи майчинския картон ли?
Гел лака го обсъдихме, а за боядисването на косата, как ще процедираме? Simple Smile)))

# 152
Здравейте, да се представя, казвам се Магдалена на 29г, след две седмица ставам на 30г. , първа бременност ми е бебето ми е тооооолкова желано, че като се роди ще го изям с картофи Grinning
имам няколко въпроса:
Имам предписан утрогестен 3х2, вечерните две са ми вагинални, изцяло ли се абсорбират от организма или се отделя, някаква час от хапчето?
 Днес ходих на лекар, имам леко отлепяне, освен с  почивка с какво друго може да се спомогне на  "залепването"?
Кога се правят първите рутинни тестове, след като се направи майчинския картон ли?
Гел лака го обсъдихме, а за боядисването на косата, как ще процедираме? Simple Smile)))

И аз след две седмици ставам на 30г 😂 В коя г.с си?
Иначе утрогестан вагинално не се абсорбира изцяло, слагай си ежедневна превръзка,мщче аз няколко любими бикини си прецакаха от тези глобули

# 153
За боядисването, вчера се боядисах, но не го мисля толкова, тъй като ползвам само 100% растителна боя за коса. За какво не трябва да ядем си казахме доста, но я аз да повдигна по забавна тема 🙂,  имате ли вече необичайни прищявки за храна. Аз онази вечер, когато всичко вече беше затворило така полудях за фъстъчено масло, което принципно не ям често. За щастие ММ извади късмет като го намери бързо в един близък плод зеленчук и не му се наложи да обикаля по никое време София 😂.
Скрит текст:
Фифи - да, с вагинален.
Това ми е четвърти преглед и досега никога не са ме гледали с коремен ехограф.
Днес съм 9г.с.+3 и всичко се видя отчетливо.
Явно на това се дължи рязкото ми влошаване в последната седмица - не е лесно оформянето на крачета и ръчички и т.н. важни работи. Grinning
БХС ще правя в болница Надежда.

По темата с храните - вегетарианка съм от 13 г., така че с меса и колбаси проблем нямам. Grinning
Рибата и морските дарове не смятам да ги спирам, ако са пресни и добре приготвени, не виждам защо да не ги консумирам.

При кой док ще ти е БХС в Надежда?
Аз четох много добри мнения за Чавеева и Стратиева в Щерев и мисля дали да не си запиша час при една от двете.
И е най добре да се направи в 12та седмица нали?
Аз категорично ще ида при д-р Чавеева. При първата ми бременност бях при Марков на едната и при Чавеева, която тепърва започваше тогава на втората ФМ и между двамата нямаше нищо общо. Той ме претупа набързо и леко арогантно въпреки, че имах сериозни опасения тогава, докато тя беше толкова внимателна, задълбочена и отговори съвсем последователно на всичките ми тревоги.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 13:03 от AnMary

# 154
Момичета, аз се изрусявам и също питам за за това - има ли риск, какво смятате да правите вие сега, ако се изрусявате? Animal Baby Chick

За придърпването ниско долу в коремната област - и аз го имам в 7г.с.. Моята гинеколожка каза, че е нормално да боли, и то много. Изписа ми Но-Шпа за когато това се случва. Избягвам да го пия, но понякога не се издържа.

За храните - прочетох, че е добре да се избягват суровите и алергените. Салатите - много добре измити. Без суши, сурови меса (филе Елена), без риба с много живак (акула например). Да се избягват фъстъци, миди и т.н. и т.н... Препоръчваха прием на сьомга и пъстърва за сметка на това.
Има много статии по въпроса в Интернет какво да си похапваме и какво - не.

За вас не знам - всеки си решава. Аз няма да рискувам, колкото и да обичам мидите и сушито. И кофеина спрях засега. Та така. RelaxedHeart

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 18:50 от HappyRSmile

# 155
Аз умирам за сладко и кафе. Гледам да се огранича поне с кофеина...... със сладкото ми стана много трудно. Лошото е, че аз съм с ИР и съм с наднормено тегло. Всеки път си казвам, че не трябва да се отпускам, но пустататА лакомия...

# 156
  • Варна
Аз с предните две бременности се изрусявах. Според мен няма проблем. Те боите вече не са толкова агресивни.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 18:43 от kami2004

# 157
Аз така се изкушавам на броколи със синьо сирене, но ще търпя - сирена с плесен също не може. Може да пробвам да направя с обикновено сирене.
Кафето спрях след като питах и АГ-то ми отговори, че по-добре да не пия. А и вече не ми се пие. Освен вино. Simple Smile Но щом без вино издържам, и за други неща ще изтърпя. Simple Smile Преминах на чай, айрян и разтворимо вит. Ц.
Косата я къносвам, мисля, че не е проблем да продължа веднъж на 2 месеца. Аз за подстригването обмислям какво да правя предвид бабините деветини, а уж не съм суеверна.

# 158
Здравейте мили бъдещи майчици и от мен!
С трепет се включват в тази прекрасна темичка.. Надявам се всичко да е наред при всички вас и да гушкаме пухавки бебчета 🤲
Аз тъй като съм в чужбина(Англия) и по календар съм в 8г.с , но не съм била още на преглед, не знам какво ми е състоянието, надявам се да няма усложнение... Тук нещата са малко объркани- първо трябва да те заводи акушерка, която просто ти издава картон( при мен ще е на 13 май)😳 и пуска ПКК и урина, а вече истинския преглед ми е чак на 08.06( и за първи път ще видя малката човече живот и здраве всичко да е наред..

# 159
  • Варна
С трепет се включват в тази прекрасна темичка.. Надявам се всичко да е наред при всички вас и да гушкаме пухавки бебчета 🤲
Аз тъй като съм в чужбина(Англия) и по календар съм в 8г.с , но не съм била още на преглед, не знам какво ми е състоянието, надявам се да няма усложнение... Тук нещата са малко объркани- първо трябва да те заводи акушерка, която просто ти издава картон( при мен ще е на 13 май)😳 и пуска ПКК и урина, а вече истинския преглед ми е чак на 08.06( и за първи път ще видя малката човече живот и здраве всичко да е наред..

Здравей и добре дошла Simple Smile
Аз също съм в Англия, 6г.с, но съм си записала ехографски преглед на частно в 7г.с, не мога да ги чакам толкова време за първи преглед Grinning надявам се всичко да е наред

# 160

Аз също съм в Англия, 6г.с, но съм си записала ехографски преглед на частно в 7г.с, не мога да ги чакам толкова време за първи преглед Grinning надявам се всичко да е наред

Аз търсех частни клиники, но са много скъпи... ти къде си записа час и за каква сума( ако не е неудобна да питам)

# 161
Нинка и Мариса, аз също съм в Англия. В 6г.с съм. Вие как си уговорихме прегледите? В болница ли ще са? Аз звънях на поликлиниката и от там ми казаха да се запиша онлайн в болницата, а от болницата ми дадоха час чак за 28.05, като той ще се проведе по телефона....Реално кога ще имам първи преглед все още не знам.
Сложни ми се струват тук нещата. Как беше при вас?

# 162
  • София
Симона, при д-р Патрикова ще съм. Честно казано, исках да съм при друг лекар, но вече нямаше часове.
Така че, записвайте от рано, предполагам, че и по другите клиники бързо свършват часовете.
БХС се прави в периода 11г.с.+0 - 13г.с.+6.
Най-добре е да си завършила 12г.с., за да е по-голямо човечето и по-добре да се види и измери всичко. Hands V

Иначе, аз съм с черна коса. Ще се боядисвам и подстригвам, не съм суеверна. People Haircut

# 163
Скрит текст:

Аз търсех частни клиники, но са много скъпи... ти къде си записа час и за каква сума( ако не е неудобна да питам)
Аз съм ходила в българската клиника. Цената е около 130£. Аз също съм Англия(Лондон), но за момента съм в Бг и не съм званяла да кажа,че съм бременна. Чакам да видя как ще се развият нещата и като решим да се връщаме ще звъня.
Нинка и Мариса, аз също съм в Англия. В 6г.с съм. Вие как си уговорихме прегледите? В болница ли ще са? Аз звънях на поликлиниката и от там ми казаха да се запиша онлайн в болницата, а от болницата ми дадоха час чак за 28.05, като той ще се проведе по телефона....Реално кога ще имам първи преглед все още не знам.
Сложни ми се струват тук нещата. Как беше при вас?
Как се записа онлайн?

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 13:06 от AnMary

# 164

Здравей , и аз съм в Англия и ходих в 6 г.с. на частен преглед - 50 паунда с 3 снимки
Целта ми беше да видя че е на мястото си и че не е куха бременност

Общи условия

Активация на акаунт