НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 2

• 43 457
  • 727
  •   1
Отговори
# 255
Eva, доколкото аз разбрах, сладващите стъпки са хорионбиопсия и амниоцентеза, а пренатестът също бил един вид прогноза.
Пиши ни как си, стискам ти палци!

# 256
  • София
Ева, стискам палци и аз Flowers Hibiscus

# 257
Ева , стискам палци всичко да е наред 🙏
Ти нямаш ли линк с парола в която да си видиш резултатите? И кога пуснахте Прена теста?
Аз цял ден само рефрешвам тая страница , това чакане ме смазва направо Sad

# 258
Eva, надявам се тревогите да отминат и новините да не са толкова лоши, колкото очакваш. По принцип знам ,че както БХС и УЗ прегледите, така и пренатестовете са скринингови методи, т.е. те дават индикация дали се налага допълнително изследване за поставяне на точна диагноза. Такива дефинитивни изследвания са само хорионбиопсията и амниоцентезата, които са инвазивни изследвания, затова се правят изрично с информирано съгласие на пациента (въпреки че риска от усложнения там е доста малък - някъде около 1% беше). Мисля, че в зависимост от гестационната седмица предписват или едното или другото, но не съм сигурна. Пренатеста го дават 95% категоричен, така че се надявам да попадаш в 5-те процента грешни резултати. Доколкото знам, единствено горните две изследвания дават категорична и 100% вярна диагноза.

# 259
Eva, стискам здраво палци всичко да е наред!

И аз доколкото знам при лош резултат на пренатеста се назначава амниоцентеза.

Ivanamar, и аз рефрешвах по цял ден, ама накрая като излезнаха веднага получих имейл, че са готови.

# 260
Ева 💕, знаеш.

Взеха ми пробата най-после, сега остава да чакам и аз резултатите.

Толкова треперех, че едва ми взеха кръв. Отделно, че все давам дясната ръка и там вената ми е поизтъняла вече. По едно време спря да тече. Замислих се дали терапията ми е ок, ама последно като пусках коагулация, всичко изглеждаше наред. Лаборантката ми каза, че най-вероятно е заради стреса. Аз наистина бях уплашена, ама не заради иглата, просто мисля за резултата.

След 10 дни пак ми се пада да пускам изследвания, но вече ще сменям ръката, че много ѝ дойде на дясната.

Много трудно се ставало майка...Дано децата оценят след време. 💞

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 17:27 от Re-Born

# 261
Ева , стискам палци всичко да е наред 🙏
Ти нямаш ли линк с парола в която да си видиш резултатите? И кога пуснахте Прена теста?
Аз цял ден само рефрешвам тая страница , това чакане ме смазва направо Sad
Пуснахме го в четвъртък, точно преди седмица (4 работни дни при нас е имало). Но все пак сме в Германия, така че може би добави + няколко дни. Тук не ти дават линк, докторът получава резултатите и те вика при проблем.

Много ви благодаря момичета за подкрепата, страхотни сте!

# 262
Благодаря на всички за бързите отговори, не съм на терапия (дори нз какво визирате под АП). Тази сутрин просто се почувствах все едно ми е запушен носа и забелязах малко кръв, като за 2ри път се случва през бременността.
Ева стискаме палци, дано всичко да е наред, не го мисли много

# 263
Cve7i, АП е аспирин протект, някои от нас сме на терапия заради мутации на тромбофилия.

# 264
Здравейте,
Тъй като на много места прочетох, че БХС не е много показателен за близнаци, Прена теста има ли референтни стойности при близнаци?

# 265
  • София
БХС е напълно показателен при близнаци, но по-важен е самия ехографски преглед да е от фетален специалист.
Единственото нещо, което не работи, е скринингът за прееклампсия при комбинирания БХС.

Пренаталните тестове - при тях трябва да видиш кои стават за близнаци, то си пише. В общи линии изследват макс три анеуплодии + пол, като резултатът е на принципа има/няма риск. Ако има риск не е ясно при кой близнак е и трябва да се прави инвазивен тест и на двата.

# 266
Ева, успех и от мен. Стискам палци всичко това да е неоснователно притеснение. Hands Fist

# 267
Ева, успех и от мен.
Моето бебе е голям инат Simple Smile днес три часа се опитахме да го видим както трябва, но не поиска съвсем да се завърти. Беше вирнало дупе на горе, разхождах се, побутвах го, накрая се мръдна, но пак много трудно измерихме нухална гънка. Все тая под 3 ММ е - единия път излезе 1.6 мм, другия 1.22.
Аз съм спокойна. Сега чакам резултати от кръвната проба.
В края на месеца съм на цитонамазка и още нещо.
За сега спортът още ми е забранен, заради болката, която имах. Ще изчакаме до 14-15 седмица, за да се види дали няма случайно разкритие или нещо друго, което да предизвика болка.

# 268
Здравейте,
Тъй като на много места прочетох, че БХС не е много показателен за близнаци, Прена теста има ли референтни стойности при близнаци?
Докторът ни каза, че е много точен и за близнаци.

Ние ще прогресираме с хорионбиопсия, благодаря че ми го споменахте, имах време да разуча. за съжаление имаме поне едно бебе с Даун. Имаше ли едно момиче, която имаше предишна бременност с Даун или е правила този тест? Дали може едно бързо л.с да й пратя?

Пожелавам на всички прекрасни резултати и бебета! Много ви прегръщам!

# 269
Ева , съжалявам за резултата . Дано всичко се развие по-възможно най-добрия начин .

Общи условия

Активация на акаунт