НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 2

• 43 531
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
И аз знам,че няма сол.

Момичета, ще си имам момиченце. Flowers Chestnut Много се радвах, това исках.
На някоя от вас в изследванията пускали ли са хепатит-с и б, сифилис и спин ?

# 436
  • София
Алис, серологията (хепатит, сифилис, спин) ако можеш я пусни след 16гс, за да ти важи за раждането. Давността й е 6м, ако изтече, ще трябва да я повтаряш после.

# 437
И аз знам,че няма сол.

Момичета, ще си имам момиченце. Flowers Chestnut Много се радвах, това исках.
На някоя от вас в изследванията пускали ли са хепатит-с и б, сифилис и спин ?

На мен. Опитах се, както Дели беше казала да убедя лекарката да ги направим по-късно, но не беше навита. И сега сигурно пак ще трябва да ги пускам по-късно.

Опасявам се, че Щерев май си правят собствен БХС. Не знам дали изобщо пращат кръв в Майчин дом. Някой друг правил ли е БХС в Щерев (аз днес бях там, вчер дадох кръв), за да ме светне.

Иначе по показатели и NT бебето е супер, подскачаше като лудо милото, явно си му е много комфортно за сега.

Аз се оказа с малко по-високо кръвно и ще приемам медикамент, който да го държи в норма. Усетих се със сърцебиене, докладвах на следящото ме АГ, мерих всеки ден сутрин и вечер кръвно и накрая ме прати на кардиолог. Според кардиолога Хашимотото и приемът на л-тироксин също донякъде вдигат кръвното, така че следете се, девойки, да не стане мяу накрая.

По предположение е на 80% госпожица, но докато не ми кажат на 100% не мисля да се настройвам за мадама.

# 438
  • София
Щерев правят КБХС, доколкото знам, тоест по-добрият и по-нов вариант, със скрининг за прееклампсия.
Аз правих такъв в Оскар Клиник.
Обикновен БХС с изследвания в Майчин дом правих в Малинов.

# 439
Аз сега съм в 15г.с , ще ги пусна преди прегледа -т.е 17, за да ми важат. Добре,че ви попитах Heart

# 440
Щерев правят КБХС, доколкото знам, тоест по-добрият и по-нов вариант, със скрининг за прееклампсия.
Аз правих такъв в Оскар Клиник.
Обикновен БХС с изследвания в Майчин дом правих в Малинов.

Успокои ме малко, че имам намерение да се следя само в Щерев и си помислих, че нещо не е наред. Много благодаря за инфото!

# 441
Оооо момичета и при мен онзи ден мина нааай-после страшния БХС и преглед при Чавеева 🥳 И Слава Богу този път бебето ми няма Даун, резултатите от БХС са ми 1 към 3000 предвид предишна бременност с Даун това е супер, но това не ме интересува толкова колкото видяното от докторката на  ехографа и според нея всичко е супер и няма нужда от допълнителни тестове 🥳 Не бях спала два дни преди прегледа и като излезнах от кабинета ревнах от радост и после вкъщи заспах като труп та чак до обяд на другия ден... 😃 Каза “най-вероятно ще е момче” иии най-после и аз имам термин - 20.11.2020 🥳
Misery БХСто в Щерев си я тяхно и на мен резултатите от кръвта ми излязоха на същия ден следобяд ✌🏻 и те в комбинация с УЗ прегледа дават риска. На мен bHCG ми беше 1.0,28 МоМ а PAPP-A 0,988 МоМ...

# 442
И аз имам планиран БХС при д-р Чавеева в 11+5 г.с. като ще дам кръв в 08 ч, а прегледът е в 09:30 ч. Явно няма да са готови резултатите до прегледа. Може ли да ми опишете как протече прегледът и с каква продължителност е. Ако е удобно, бих искала да видя и как изглеждат резултатите (може на лично съобщение). Благодаря!

# 443
И аз имам планиран БХС при д-р Чавеева в 11+5 г.с. като ще дам кръв в 08 ч, а прегледът е в 09:30 ч. Явно няма да са готови резултатите до прегледа. Може ли да ми опишете как протече прегледът и с каква продължителност е. Ако е удобно, бих искала да видя и как изглеждат резултатите (може на лично съобщение). Благодаря!

Относно прегледа ще пиша тук, в случай че на някого му свърши работа инфото.
Аз също бях със записан час при Чавеева, но реално не ме гледа тя, а Д-р Константиниду. Малко се зарочаровах, защото не бяхме много жени, не ми беше проблем да изчакам нея, но както и да е. Останах с впечатление, че явно Чавеева се занимава лично с много малко случаи, може да не съм права разбира се, не ща да я клеветя, защото накрая дойде, разгледа констатациите на Констатиниду и снимките на бебчо и заключи същото като Константиниду.

Първо мерят кръвно. После вече влизаш в кабинета и те почват. Ехографът е коремен и изглежда като ултра модерна техника. Моята кръв беше дадена предния ден и беше важно да имаш няколко показатели готови - свободен бета чхг, PAPP-A и PIGF. Разпитват те разни неща за семейна обремененост и после почва прегледът. Д-р Константиниду беше много сладка и приятна, всичко огледа много внимателно, мозък, гръбнак, крайници, сърце, кръвопоток, моето сърцв, неговото сърце, съдовете около матката, абе всичко. Предупреждавам, че мойто шушулче не беше особено кооперативно и леко ми натискаше корема, не е нетърпимо и в никакъв случай не боли, просто на мен в един момент така ми се доходи до тоалетната, че едва издържах. Даже по едно време трябваше да подскачам, че да се обърне това бебе. Много обстоятелствена Д-р Константиноду и всичко си обясняваше. Сега като гледам прегледът в бил около 40 минути някъде. Всичко се въвежда в някакъв софтуер и на минутата ти изкарва резултат, в това число и горните изследвания. Д-р Чавеева влезе накрая, прегледа всички снимки и констатации на Константиниду и потвърди, че всичко изглежда окей и няма нищо притеснително.

Честно казано не ме притеснява вече, че не ме прегледа Чавеева лично, просто преглеждащата ме лекарка беше такава сладурана и с такова желание всичко ми показваше, опита дори лицето да ми покаже, ма то милото бебе прилича на пришълеца направо. 😀 Много хубаво впечатление ми направи и мисля направо при нея за втората ФМ, живот и здраве да стигнем до там.

Ей сега ще ти метна и изследванията на лично как изглеждат и какви са цифрите.

Ако има някакви въпроси, казвайте, макар и първескиня, ще отговарям.

# 444
Оооо момичета и при мен онзи ден мина нааай-после страшния БХС и преглед при Чавеева 🥳 И Слава Богу този път бебето ми няма Даун, резултатите от БХС са ми 1 към 3000 предвид предишна бременност с Даун това е супер, но това не ме интересува толкова колкото видяното от докторката на  ехографа и според нея всичко е супер и няма нужда от допълнителни тестове 🥳 Не бях спала два дни преди прегледа и като излезнах от кабинета ревнах от радост и после вкъщи заспах като труп та чак до обяд на другия ден... 😃 Каза “най-вероятно ще е момче” иии най-после и аз имам термин - 20.11.2020 🥳
Misery БХСто в Щерев си я тяхно и на мен резултатите от кръвта ми излязоха на същия ден следобяд ✌🏻 и те в комбинация с УЗ прегледа дават риска. На мен bHCG ми беше 1.0,28 МоМ а PAPP-A 0,988 МоМ...

И аз съм с такъв термин😊Първо беше за 22.11 но след последния преглед се измести за 20.11 но със сигурност още ще се променя.В коя седмица си ?

# 445
звездичк@ 13+1г.с. съм днес, БХС ми беше в 12+5г.с.
Малага моят преглед пък беше точно 15 минути ... (самият преглед, без въпросите ми и разясненията след това😁) Както при Misery кръвно, НТ, крачета, ръчички, нос, плацента, кръвоток, мозък, бъбреци, размери и т.н... обясняваше ми всяко нещо което гледа и много ме успокои. Каза че предвид възрастта ми и кръвните ми резултати БХСто трябва да ми е 1 към 20000, но заради предишната бременност е 1 към 3000, което било супер, а и заради това мисля че ме прегледа тя... Защото миналия път и мен ме гледа първо д-р Константиниду и след като тя измери НТ 4,6 и аз настоях за Чавеева тя я извика и потвърди всичко което беше измерила Константиниду. А щом си на преглед от 09:30ч. моят съвет е да дадеш кръв предния ден (аз направих така), първо за да е сигурно че ще са ти излязли резултатите и второ защото сутрин опашката за лабораторията започва отвън преди да е отворила болницата... или трябва 07:30ч. да си там или ако закъснееш няма да се доредиш до 09:30ч. 100% !
Аз във вторник закъснях и отидох в 08:30ч да дам кръв за БХС, е... излязох от болницата в 11:00ч... 🍀💐🧿 Късмет!

# 446
Между другото и аз потвърждавам за лабораторията. Доста чаках, бях там в 8 без нещо и вече имаше 20 жени преди мен и приключих около 9. Наистина по-добре да се даде кръв предния ден.

# 447
Привет дами!
Да се похваля с първа фетална морфология, всичко е наред с малкия господин, доктора каза 100% мъж Simple Smile, Дадоха ни видеозапис на прегледа, мързеливичък е Simple Smile, но поне се беше позиционирал правилно.
Резултатите от БХС също са пушка, заради възрастта бях леко притеснена да не излязат някакви проблеми, но док Жорес (това е следящият ме лекар - така му викаме с мъжът ми, защото се оказаха стари познайници) ме беше подготвил, че до голяма степен това е статистика и да не се шашкам много.
В лаборатория не съм ходила, в Свети Лазар ми правят всички изследвания.
Желая добри новини на всички!

# 448
Момичета, през нощта и сега също имам болка ниско в кръста- в лявата част? Имате ли идея какво може да е ?

# 449
Може да е от разтягане на ставите, или бъбреци, ама казвате ниско. Обадете се на следящия ви лекар, ако болката не спира.

Общи условия

Активация на акаунт