Доктор Иван Сигридов # 3

• 54 889
  • 847
  •   1
Отговори
# 675
Ще се радвам да споделя, дано да е полезно и за други. Препоръча ми поне 3 литра вода на ден. Антиоксиданти - Ресвератрол, SOD, Omega 3 мастни киселини (с акцент върху ЕРА). Подчерта, че добавките трябва да са от висок клас, иначе нямало смисъл от тях. Като съвети за хранителния режим ми каза да избирам алкални храни, да избягвам наситени мазнини и захари. Конкретно като желателни за включване в менюто изброи студенопресовани масла - ленено, авокадово, орехово, сусамово, зехтин; сурови ядки - бадеми, орехи, лешници, предварително накиснати във вода; зеленчукови салати, берита, канела, куркума, джинджифил. За спорта спомена, че е добре да е ежедневен, с висока продължителност, но не твърде голяма интензивност (тъй като съм бременна),  със следене на пулса до около 130.
Разбира се, насърчи и редовното проследяване на кръвните показатели за коагулация и кръвотока.

Hatred, благодаря за инфото!

При ОМЕГА 3 акцентът не е ли върху DHA, а не върху EPA!
Да не ги обърка?

Не, той изрично го подчерта - че масово акцентът се поставял върху DHA, но аз трябва да следя и за подобаващо количество ЕРА в състава.

Важно беше това уточнение! Много са ценни тези опитности! 👏🙇♀

# 676
има ли някой друг, на който на регистратура след прегледа да са му казали да звъни за нов преглед и да откажат да го запишат директно за следващия? Притеснявам се дали ще се добера до час по телефона Rolling Eyes

# 677
  • София
има ли някой друг, на който на регистратура след прегледа да са му казали да звъни за нов преглед и да откажат да го запишат директно за следващия? Притеснявам се дали ще се добера до час по телефона Rolling Eyes

Аз съм така, защото следващият ми преглед, живот и здраве, трябва да е след около 10 седмици и все още нямат график за този период. Казаха ми да не звъня на първия ден на записването, а след това и да уточня, че съм за вторичен преглед - пазели достатъчно часове и нямало да има проблем.
В интерес на истината, аз и за първичния преглед през декември запазих час няколко дни след 23.11 (когато стартира записването).

# 678
аз се колебая кога да пусна всички изследвания, които ми назначи, като нямам записан час. Моят преглед би трябвало да е след 5-6 седмици, а изследванията ми каза да пусна 3 седмици преди да се видим. Чудя се дали да не ги пусна сега и да запиша само час за коментар. Не зададох достатъчно въпроси на място и сега съм в големи размисли Rolling Eyes

# 679
Момичета, пускате си назначените изследвания, излизат ви резултатите ( най-добре всички), обаждате се на регистратура, казвате за вторичен, разглеждане на резултати, те ви питат кога са ви излезнали изследванията и според това записват час, в зависимост колко време има, няма да чакате 2,3 седмици, защото се обезсмислят направените изследвания.
Мен първо ме записаха от понеделник за петък, после ми звъннаха да отида на следващия ден.
Информативно: бях за ФМ 3ти триместър- платих 170 лв + вторичен 100 лв

# 680
От фейсбук
📣 Утре, вторник 15.12.2020г. от 18:00ч. ще се състои LIVE Уебинар "Диагностика и хирургично лечение на ендометриоза"" с участието на доктор Калчев.

🗯 Очакваме вашите въпроси както по време на уебинара, така и предварително тук - на страницата, и в самото събитие LIVE Уебинар "Диагностика и хирургично лечение на ендометриоза"".

👉 Събитието ще се излъчва на живо във Facebook на страницата на Фондация Ендометриоза и репродуктивно здраве, както и в платформата Zoom с настоящия линк, за който не е нужна предварителна регистрация - https://zoom.us/j/95681224813.

🩺Днес ви представяме и едно видео на тема оперативна гинекология, с участието на д-р Калчев : https://www.youtube.com/watch?v=VLNIFEXrylc

За да не пропуснете, отбележете се в събитието тук ⏩https://fb.me/e/3oKe15fkt

# 681
Здравейте дами,
Може ли да споделите какви имунологични изследвания сте правили?

# 682
Здравейте дами,
Може ли да споделите какви имунологични изследвания сте правили?

Тромбофилия разширен пакет, Антифосфолипиден синдром, НК клетки.
Протромбин, Протеин C и S, Lupus Anticoagulant. ( тези последните ми бяха назначени от Калев преди година).

# 683
Здравейте момичета, някой скоро да е бил на преглед при д-р Калчев и да има препоръка за хистероскопия? Тъй като в момента не се правят подобни процедури, какво е неговото мнение за това как да се процедира? И има ли в кабинета на д-р Сигридов офис хистероскоп и някой минал ли е през такава процедура? Благодаря ви предварително за отговорите Simple Smile

# 684
  • София
Здравейте. Предстои ми първа среща с д-р Сигридо за ФМ, т.к. съм в 18 г.с. Чета, че продължителността на прегледа е около час. Та се чудя дава ли подробно описание на хартия какво е видял, какви препоръки дава и какви изследвания назначава. Притесняваме факта да не забравя нещо. От както съм бременна забелязвам ми изневерява памета Blush

# 685
Моя приятелка е правила хистеро за премахване на полип днес.

# 686
Дава ви описание на това как е преминал прегледа на хартия, изпраща снимките по имейл.
Назначава изследвания според ситуацията ви.
Носете си всичко, което имате като изследвания.
Не се притеснявайте!

Здравейте. Предстои ми първа среща с д-р Сигридо за ФМ, т.к. съм в 18 г.с. Чета, че продължителността на прегледа е около час. Та се чудя дава ли подробно описание на хартия какво е видял, какви препоръки дава и какви изследвания назначава. Притесняваме факта да не забравя нещо. От както съм бременна забелязвам ми изневерява памета Blush

# 687
Моя приятелка е правила хистеро за премахване на полип днес.

При д-р Калчев ли е правила хистеро?

На мен също ми предстои, но отлагам процедурата заради обстановката!

# 688
Той друг лекар там не знам да прави.
При Калчев,  набързо е махнал полипа, била е будна, предполагам се води офис хистеро.  Тя е мн доволна.

Да не те разочаровам,  но тази обстановка може бая време да се задържи.

# 689
Той друг лекар там не знам да прави.
При Калчев,  набързо е махнал полипа, била е будна, предполагам се води офис хистеро.  Тя е мн доволна.

Да не те разочаровам,  но тази обстановка може бая време да се задържи.

За обстановката - така е, но навсякъде тръбят, че тези манипулации са прекратени, а пък те явно си “вървят”!

Значи трябва да звънна, сигурно и при Калчев е навалица, дано да успея да запиша час!

Благодаря Ви!

Общи условия

Активация на акаунт