Деца от всички страни, добре сте дошли-9!

• 28 132
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • Немция
Аз си направих час за фризьор за след 2 седмици. Искам да освежа кичурите си, имам изрусени такива. Покрай тях и косата да оформя.
Днес бях и на зъболекар. Правя профилактика на венците, имам парондотоза в лека форма и не искам да отлагам следващото почистване на зъбите след месеци. В момента има известно успокояване на ситуацията с короната и реших да не отказвам зъболекарския час. Дано да не съм прихванала нещо оттам!
В коридора на кабинета беше възможно най-опаковано, а персоналът ми приличаше на космонавтски екипаж. Grinning
В чакалнята не се чака, отвън има голям балкон и там се изчаква да ти дойде реда.

Калалили, дано се успокои времето при вас и да отшумят бурните ветрове. Да идва лятото!

Малкият днес имаше за втори път училище и беше в пъти по-спокоен. Взех го в много добро настроение, свиква човека.
Големият тръгва от другата седмица на училище, пак веднъж на седмица, но повече часове накуп.

Онзи ден ходихме да покоряваме една закрита мина в края на града. Дотам не бяхме се качвали, хареса ни лунния пейзаж и изчистените форми. Голям Бибитко напира скоро да се качваме на нова съседна мина. Обхвана го планинарска треска.
Малко кадри оттам.

# 196
  • На остров
Бибит чудесно снимки както винаги !
Браво за зъболекаря. На ММ му се наложи миналата седмица за пръв път да отиде при зъболекар ( имам предвид не майка му) и мина добре.

Нашият рд мина добре, като изключим че аз много се уморих и ядосах леко на жената на брата на ММ, но Лео беше щастлив. Батута е инсталиран, подаръците отворени и веселбата е пълна. Доволно е детето Simple Smile .
В неделя пробва колелото за пръв път и днес вече кара. Но голямо тичане пада за нас, много бързо кара и не е съвсем усвоил спирането с контра, вдига крака като на баланс колелото.
Още веднъж благодаря за пожеланията Simple Smile!

# 197
Току що ни съобщиха, че училищата няма да се отварят и ще завършим учебната година дистанционно. Не им се рискувало, затова сме щели да се видим на есен. Ами такова е положението при нас.
Иначе дъжд и вятър, Кала и при нас дойде. Първо минава през вас и после при нас. Обаче към петък вече дават рязко затопляне към 25 градуса. Ура!

Бибит, нтересни снимки даваш наистина!
Две в едно, не си го слагай толкова с жената на...ох как се казва етърва ли, балдъза ли и аз не знам. Важното е детето да е щастливо!

# 198
  • Немция
Две в едно, супер, че детето е подкарало колелото! Ще тичате, движението е здраве. Stuck Out Tongue Winking Eye

А_тита, не знам добре ли е или не без нормални учебни часове до лятната ваканция... Откъм социализацията на децата има смисъл, но каквото се реши от горе, това ще се прави.
Дано новата учебна година при вас стартира по-нормално.
Кога започва лятната ви ваканция?

В нашия район затвориха всички въглищни мини и много от тях са превърнати в места за разходка. Намирам го за чудесна идея.

# 199
  • USA
Браво на Лео за колелото! Видях го какъв е бързак. Сега разбираш защо аз тичам тя като кара.Ама вече не де.Разбираме се до къде да кара и да спре да ме изчака Simple Smile Когато съм с раница не мога да тичам.
Бибит,супер за фризьора ти завидях.
Мен лично такъв пейзаж ме потиска ,но е добре ,че сте разнообразили.
А-тита живея с прогнозата за четвъртък и петък. Simple Smile И на вас малко ви остана,ей сега ще мине.
Андрей има да пише за какво няма търпение да дойде лятната ваканция. Пита ме ще ходим ли на басейни-за сега остават затворени и му казвам не.Ще ходим ли на БГ- за сега не може заради карантината. Ще можем ли да се виждаме с приятели или да пътуваме до Чикаго.Отговора пак не.не работят хотелите още.  Детето накрая заклюи,че няма за какво да я очаква тая ваканция толкова ,защото всичко ще си е като до сега. Безкрайно съм щастлива,че сме живи и здрави както и близките ни,но положението започва наистина да тежи на всички. Дори децата ще ги налегне апатия.
Ако на някой му е домъчняло за дъжд Simple Smile
https://photos.app.goo.gl/eKMjScZVDf4C88CX9

# 200
Кала, като при нас с Еид(празника след рамадан). Пита ме Деян - а ще имаме ли почивни дни 😂 казвам, да, поне три. Само че не знам какво ще правим, няма къде да ходим. Даже уроци няма!
Апатията се усеща от време на време у много от познатите ми. Много по- различно реагират на обичайни ситуации като цяло.
Тук още се увеличават случаите, защото хората почнаха много да се събират след залез... заради това от днес пак вечерен час 20, нови яки глоби, и тъй. Е, не ми липсва компания вкъщи, като не се дразнят, могат да са много забавни. Подготвяме празника 24 май за бг училище.
Почват да отварят границите от 1 юни за влизащи. Има около 30 000 резиденти с валидни визи, заседнали извън страната и разделени от семействата си вече три месеца. Индия пък започна да си приема техните хора - около 350 000 само индийци чакат в списъци да бъдат извозени, отделно пакистанци, египтяни(най-големите групи. Има и други многобройни, ама не са се юрнали да се прибират).

# 201
Дамии, здравейте 😀.

Сериозно се загубих по пътя. Наистина много сте изписали и то все интересни неща. Да се разпиша и аз с малко информация. От миналата седмица моите почнаха на училище. Класовете са разделени на 2. Двете групи ходят по 2 дена. Големите са вторник и петък от 8.30 до 14.00,а малкото е от 9.00 до 13.30. Доволни са децата, защото са по-малки групи и се работи по-ефективно. Всяка група влиза от различен вход на училището. Родители не се допускат в училище и двора. Останалите 3 дена учат в къщи. Малкото за първи път остава толкова дълго, до сега беше пи 2,3 часа. Но добре е каза госпожата, не е плакал, хапвал, пийвал и така.
Отпускат и при нас мерките. От 8 юни децата ще започват нормално по 5 дена на училище. От 1 юни в градския транспорт стават задължителни маските.

Ейй, значи не успях да довърша. Пак ще пиша, трябва да спра сега.

Хайде дописвам.

Две в едно, Честит ти рожденик 🎁🎂 със закъснение.

Така ми стана приятно като ви прочетох какво сте си засадили, какви градинки си имате. За сега сме ограничени в апартамент, надяваме се да дойде моментът, в който и ние ще си имаме градинка. Гледам, че и колелета сте обсъдили. Ние също взехме ново колело на каката. До сега тя караше на баткото 18 инчовото, но ѝ е малко и направо взехме 22 инча.
В последно време големи разходки правим с колелетата, по 15,16 километра. Карат децата, не се оплакват. Болят ме после малко краката, но така ще е. Иска се тренинг 😀.

И нашите деца питат за България, много им се иска да ходим. Но все още не можем нищо да кажем. Със самолет не ми се пътува тази година. Страх имам, не искам да се заразяваме. То не, че иначе не можем, но нещо ми е влязло в главата и край. Ако купим кола, по съм склонна така да пътуваме.
Имаме още 2 седмици българско училище и приключваме. Спортовете си продължават по 2 пъти седмично.

Бибит, много хубави снимки качваш. При нас само равно, леки баирчета и това е.
В събота баткото на 23 има рожден ден,ставс на 10 години. Ехх, как минаха бързо тези години. Като, че ли не ми се иска да пораства☺️.Тази година може да се разминем от празнуване с приятелчета 😏. Телефон му купихме за подарък. Започна да се налага да остава често сам в къщи, пускаме го и на тренировка понякога сам да отива. Трябвя да се учи да бъде самостоятелен. 

Та това май се сещам за сега. Ще се опитвам по-често да се включвам на време в актуалните теми.

Лека вечер 🍷.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 18:32 от Plami Angelova

# 202
Кали, майтап, майтап, ама ми се иска един такъв дъжд да се изсипе.
Зад нашата къща, където ни е двора, започнаха строежите на нови къщи и в понеделник копаха дупка за да сложат резервоарите за дъждовна вода. Тревата ни беше кафява, батута е с два пръста прахолях и пръст. Не можеш да излезеш в градината заради прах. Ако беше заваляло, нямаше да го има този прах.

Плами, каката изглежда много доволна за колелото.
Весело изкарване на рождения ден на баткото.

Аз трябва да пътувам на 1-ви юли от Айдховен за да заведа Йоан в БГ. Ще видим дали, или... До тогава се надявам да решат дали ще падне карантината в БГ. Ако стане, ще си ходим с колата. Ако ли не, ще видим къде ще ходим. Аз имам нужда да сменя обстановката. Миналата година раждах, тази година вече искам отпуск.

Ася, нямате ли си рожденичка? Ако е така, да ви е жива и здрава, милата А.

# 203
  • USA
Честит рожден ден на Алиса! Да ви е здрава,много щастлива и палава! Весел празник Ася!
Плами щастлива кака си имате.Много интересно колело.Тук такива колела тип градско не се продават по мрежата.Моите момчета искаха колела за трикове. При нас се кара колело само за спорт,не за да стигнем до някъде и често големи деца не могат да карат. Добре,че е карантината ,та нашите съседчета момчета на 8 и на 10 се научиха да карат колело и не само те де,но те ми бяха пред очите тези дни.
Брюксел да ви навали хубаво! Много неприятно с тая прах. Ние вариант кола нямаме по обясними причини,но ако бяхме из Европа,щяхме да тръгнем без да се замисляме. СЕга хем ми е притеснено да не хванем нещо и да занесем в БГ,хем и карантината не ми понася.
Да ви покажа реколтата от единия аквариум

И да питам някой знае ли как се казва това растение.Предишния собственик го е садил.Събира много пчели,а днес видях и едно колибри.Много беше бързо и не успях да фокусирам на него. Леко се вижда зад стръкчето на преден план.

# 204
Кала, прилича малко на лавандула.  Що не го разтъркаш да го помиришеш? А салатките са супер! Добра реколта вадите!
Ася, честита малка рожденичка! Да е много здрава, весела и добричка!
Плами, и при нас няма такива колелета. Браво на децата, че карат толкова! И нашата кака тъкмо отива да кара с приятели. Отиват чак до плажа и обратно към 25 км. Тренират добре децата.

# 205
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
В понеделник, дами, А става на годинка!!! 🤪

Кала, пуснах цветето в моята арр за разпознаване на диви растения.
Виж в нета дали не е някой вид nepata, ако не е - снимай листата, както и цялото растение. Отделни снимки.

# 206
  • Немция
Аа, ясно, понеделникът е специалния ден.

Плами, честито колело, щерката да си го кара с кеф и безаварийно! Blush
За другите, които не им е известно, това е холандски модел колело. При нас е също често срещано, много се кара от големи момичета, жени. Кормилото е високо и няма прегърбване, кара се с изправен гръб.
Уау, бързо разпускат мерките в Холандия, юни вече по 5 дни на училище!!! Не си поплюват.
При моите ученици не се споменава такова нещо, само 1 път седмично се очертава да ходят . И това е някакво разнообразие за децата.
Днес малък Бибитко ми разказваше как през първия час на учебния му ден във вторник си мечтаел да си е вкъщи. А аз си мислех, че е доволен, че е на училище. Grin
Домошари си отглеждам.

Калалили, бих искала тук да повали повече, че е суша. Но да не са дни наред дъждове, нещо средно да е като количество.   Wink Лилавото цвете не ми прилича на лавандула.
Изуми ме с колибрито! Не знаех, че се среща при вас.
Честита аквариумна реколта, да ви е вкусна!
Калалили, интересно ми стана, че ако беше в Европа не би се замисляла над пътуване с кола в днешно коронясало време.
Аз определено се замислям и съм скептична. Много държави бяха силно засегнати в Европа. Вирусът още е тук и тлее.
В България се правят малко тестове, бързо разхлабиха положението, народът щъка и се среща. Мерките на дистанция и дезинфекция, които взеха тук, там не се спазват стриктно.
Като знам колко е пълно по детски площадки, не бих си представила да сме там с децата. А това им са любими места за забавление в България - батути, надуваеми замъци, колички...
Ще имаме много контакти там...
Отделно предчувствам препълнени магистрали из Европа , поради избягване на полет със самолет.
Има още време до юли, но за първи път май не съм навита да се прибираме до България.
Видях как през март за 1 седмица се взеха бързи мерки за карантина. Ако падне карантината в България, може до броени седмици да се върне отново. Ситуацията е динамична.
Голям процент в Германия засега смятали да не правят почивка или да е на територията на Германия, според статистиката . Не се знае след месец обаче каква ще е нагласата, зависи от положението.

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 00:22 от Бибит

# 207
  • На остров
Ася да ти е жива и здрава Алиса много весело и щастливо дете да расте !
Кала чудесен дъжд много ми хареса имаш чудесен глас ! За колелетата и аз исках нещо втора употреба но като разгледахме ме намерихме около нас нищо подходящо и отпадна като вариант.

Цветото се казва на шведски Кантпетта аз го имам и много го харесвам, ако имате дълго лято може два пъти да цъфти ако го подстрижеш. Моите ги стрижа на пролет. Тези растения са са от така наречените полинари, тук много приветстват отглеждането на такива за да се подпомогне полинирснето.
Лео наистина е  много бърз а още не е много наясно със опасностите, вчера точно пред ММ се изплюска със огромна скорост и той щеше да получи инфаркт.
Прекрасна реколта !
http://perenner.se/vaxt/nepeta-faassenii-walkers-low-kantnepeta/

Плами чудно градско розово колело и доволна кака !

Мелина и ние взехме от билтема, доволна съм от качеството спрямо цената.
Как изкарахте 17 май и вие и мамаНорие Simple Smile .

Брюксел много неприятно с този строеж дано попиват лятото.

Аз съм от групата на А тита, не ми е мъчно и не ме влече да ходя често или за дълго в България.

Утре ще ходим в Скансен много обичам, това е етнографски парк на открито със малъл зоопарк на локални животни.

# 208
  • USA
Не е лавандула. Оказа се някакъв вид мента която е отровна за котките. Колибрита има много по тукашните ширини да.Често ми навестяват мушкатото на верандата също. Това беше момче.Те са от най-малките пчелно колибри в буквален превод. Мъжките са зелени на гърба.
За път не се страхувам.Обучени се на дълги разстояния. НИе сме от типа хора които не се тъпчем в навалицата.От както имаме деца страним от такива места. В бг бих отишла на планински курорт,да се видя с близките ми и найблизки приятели. Събираме се в техни къщи или в нас,на басейни(ако отворят) комбинираме с Гърция отново не се тъпчем в големи хотели,а си наемаме апартамент. Батути,площадки и колички не могат да ги впечатлят. Със случайни хора нямаме време да се срещаме. Сега са и по-големи,съвсем. Моите имат колела там и обичат да ходим на една писта да ги карат. С храната винаги сме процедирали да си купуваме готова кухня и да се храним в къщи и не по заведения.Моите деца така и не се научиха там да седнат и да ядат.1000 неща ги разконцетрират.Тръгваме си гладни и след 5 мин. реват ще искат да ядат... Ако отидем в БГ със сигурност ще спазваме дистанция както до сега сме го правили тук,но съвсем да не изизам от къщата е друга бира.

# 209
  • Немция
Всеки си преценява. Зависи как ще се развие ситуацията с вируса.
Ако е такава, каквато е в момента, това означава, че целият ни престой ще е по-различен в отрицателен смисъл в сравнение с друг път. Повече ограничения за нас и несигурност.

Докато сме там, може и да стане изостряне на ситуацията, да не е възможно връщане с кола, както се случи през март, април.

Очаква се и по-засилено движение на коли в Европа във ваканционния период в сравнение с други лета,тоест повече задръствания.

Две в едно, приятно изкарване!
При нас утре е Деня на бащата. Всъщност се отбелязва 40 дена след Великден, Възнесение Господно, но неофициално е Деня на бащата. Празничен, неработен ден е.
И двете деца са подготвили по нещо нарисувано.

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 09:48 от Бибит

Общи условия

Активация на акаунт