Деца от всички страни, добре сте дошли-9!

• 28 125
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Бибитче, с мъжа ми сме от един град. Свекито си живее там, нашите също.
Якамоз, опитай се да отказваш да носиш малечко. Не може да ти е все на гърба. Възползвай се от това че сте в къща в момента и че ще може да реве и крещи колкото си пойска.

Къти, въпреки мерките пак ли ще командироват ТМ.

Две в едно, ако си имате рождениче, да ви е честито. Живо и здраво да расте детенце.

Ирка, направо ме уби с твойте задължения.... Голяма любов трябва да ти е преподаването. Аз изобщо не съм такава. При мен ако го разбирам, значи и другите трябва да ги разбират. Ужасна съм в това отношение и изобщо нямам търпение.

Щях да пиша още нещо, но забравих какво..

# 181
  • на брега на морето
2 в 1, ЧРД на Лео! Да е здрав и много щастлив!:hugs:
Моите момчета са все с билтемски колелета( от м- н Билтема). Харесват си ги. Според мен съотношението качество/цена е добро.

# 182
Честит Рожден Ден на Л! Пожелавам много здраве, щастливо детство, много усмивки , а на вас прекрасен и запомнящ се ден!  Flowers TulipFlowers TulipFlowers Tulip

И при нас започват да разпускат мерките. Първо отварят (от днес) голф  клубовете, марината и почти всички спортове, без плуване и фитнес зали. Малките магазинчета също, но  без молове. За училищата щели да съобщят във вторник. На мен не ми се вярва да ги отворят, най- вероятно ще завършим дистанционно, но да видим какво са измислили. Също така вчера съобщиха, че отменят всички фестивали, които са през лятото, а те не са никак малко и всички летни лагери за децата, които са всекидневни. Те бяха в голяма помощ на всички работещи родители, сега връщайки се на работа нямам идея кой ще им гледа децата за цяло лято.
Аз пък започнах да се оглеждам за места, бунгала, котиджи, като ги отворят да си запазим една почивка за седмица. Може би така като ви слушам съм единствената тук, на която изобщо не и се ходи в БГ. Никак не ме дърпа, въпреки че родителите ми са там.

Мелина, нашите деца са наборчета. И тя  живот и здраве на есен ще е 1- ви клас.

# 183
  • Rennes, France
Две в едно, да ви е жив и здрав Л.! Много да ви радва и дано всички подаръци го зарадват.
После ще се включа по-подробно, че съм в градината...

# 184
Две в едно, честит празник още веднъж! Heart

Ние днес излезнахме за първи път. Повървяхме два километра. Не е много, но като за първи път става. Малкия последния път като излизахме можеше да върви стотина метра, а днес вървя доста, сигурно един километър е ходил. Децата бяха много въодушевени, сочеха всичко което виждаха, малкия пипна един фас на земята. Добре че си носех дезинфектант.

Сега слушах по новините, че сигурно ще махнат карантината в България за пристигащи българи. Остава притеснението да не се разболеем там или да не останем блокирани там.

# 185
  • USA
Две в едно здрав,щастлив и усмихнат да е Лео! Весел празник!
Аз и преди съм писала,че Лекси на 1г. беше 12кг.,а проходи на 10 месеца. Та размерите не винаги са от значение.На моя приятелка и двете и деца бяха много слабички като ги сравнявам с моите гиганти,а и двамата доста след годинката проходиха. Ася и моята малката така ме дърпаше и отказваше ядене.Аз драма с дневното ядене нямах,даже ми беше по-лесно вместо и нея да я мисля,но нощем ме побъркваше от безсъние и аз не издържах на безсънието и на 15м. я отбих директно.Не ставаше постепенно.Първо я оставях да яде с баща и,без да ме вижда.Тя друго мляко така и не пожела.Все още не пие никакво.Педи мисли,че е проблем,аз не.
Две в едно вече сте взели колело ама да си кажа.Аз не давам много пари за детско колело.Даже купувам втора ръка.Ползват ги 2г. и вече са малки.Предпочитам хубава скъпа марка втора ръка ,вместо ново пък некачествено.Козметичните косури за мен не са проблем.Захвърлят ги падат,драма няма.
Брюксел голяма реколта имаш! Момчетата си мие зъбите и очите,но сега са се тръшнали за дълги коси и са вечно рошави.
Къти няма да ти е лесна!
Тити и вашата не е лесна!
Ир дано не съкратят тм!
Мелина права си! Мамите повече се разчувстваме на такива поводи,аа децата се оказва,че нищо не помнят след година две.
После ще дописвам,че ни се е отворило хубаво време и ще му се радваме.

# 186
Две в едно, честит рожденик! Да е жив и здрав, безгрижен, усмихнат, щастлив. 😊

# 187
  • Rennes, France
Да си допиша...

Брюкселче, на теб не ти е лесна. Твоята работа не спира, само защото има вирус Rolling Eyes . При Йоан, може би е фаза. Моите пък покрай тази ситуация свикнаха да мият по няколко пъти ръцете. Обаче Луи се пипа по лицето непрекъснато, та вечно викам след него. При нас пъпеши трудно виреят, дини също. От плодовете засадихме малини, касис, имаме слива -жълта. Но какво ще оцелее, не се знае. И да, за лимас говоря. Иначе ММ сам се командирова, сам си е шеф и няма кой да изпълни, това което той прави. Да си независим в работата има и предимства, но има е недостатъци. 
Тити, и твоята не е лесна. Хубаво е че имате връзка с ТМ. Децата как го въприемат? Тук дават право на родителите да избиратдали да пуснат децата на у-ще или да продължат с дом. училище. Според мен септември няма да е по различно, дано не се окажа права.
Ир, програмата ти е супер натоварена, направо незнам как издържаш. Дано нещата са ОК с ТМ и работата.
Мелина, възползвай се на макс от времето с децата и дано се постопли, да излизате на разходки.
Якамоз, браво! Честито ви първо излизане...Онзи ден като качих децата в колата, за първи път от два месеца, толкова се радваха...
Ася, голяма мома си имате. Ако е основно на кърма, не бих се притеснявала. И за прохождането...важното е да е подвижно детето. Оставяй я на земята, нали обича да е на тревата. Спомням си Емма не искаше да пълзи и ММ реши че ще я тренира. Сложи пред нея една нейна любима играчка. Тя цикаше, пърхаше с ръце но ММ твърд не я дава и най накрая се придвижи като войник, плъзгайки се. Това беше нейното пълзене. За ходене - проходи на 13мес.
У.щето почва понеделник. Чакам го вече с нетърпение. Нямам угризения, нормално е да се притеснявам, но децата имат нужда да се върнат в средата си. У.щето е на много малки групи - Емма са 4 деца, Луи- 10. И още два класа по 6 и 10 деца съответно. Така че се оказа предимство да сме в частно у.ще, защото те по принцип са с по-малко деца. В класа на Емма ще разпределят 2 деца от друг клас и така. Ще видим как ще потръгнат нещата. Надявам се да няма проблеми. Най.малките деца няма да почват до септември месец.
Бибит, ММ като пътува, спи при приятел. Той е голям маниак на тема чистота, та не се притеснявам. Хубавото е че контактите ще му са ограничени. Надявам се да няма проблеми. Дано при ТМ нещата продължат безстресово за вас.
А-тита, при вас няма ли ограничения за ваканциите? Тук за момента можеш да се придвижваш спокойно в радиус от 100км. Очаква се това да се адаптира скоро, на кок не се знае...

Чакам другата едмица да се постопли повече времето, искам слънце...Днес разсаждахме цветя с ММ в по.големи саксии, че много порастнаха. Много добре ни се отрази, даже дадохме на съседа ни няколко. ММ беше много доволен от това - обича да подарява цветя.
Тази вечер гледахме филм заедно с децата, ако не сте го гледали става за семейно филмче..
Скрит текст:

До скоро дами! Пазете се!

# 188
Гледала съм го този филм, помня че ми хареса.

Аз също не мисля, че нещата ще се променят до септември, всъщност очаквам сега лятото да са по ок защото все пак хората повече са навън, но мисля, че есента ще се почне пак. Надявам се да бъркам де, ето при нас за момента няма драстично увеличение въпреки отпускането на мерките преди две седмици, сега от понеделник падат още ограничения и ще видим.

# 189
  • Немция
Якамоз, честита разходка!
Ако ковид се задържи, есенно-зимният период ще е неприятен, защото ще се активира и сезонния грип. Тук в началото на епидемията се препоръчваше за възрастни ваксината за пневмококи. Не знам колко би било разумно, поне ти спестява вероятно един вид пневмония.

Къти, френски кавалер си имаш, като спомена, че обичал да подарява цветя.
При нас няма ограничения за придвижване. Никакви 100 км. Но и тук нямаше големи екшъни с коронавируса, за щастие!!!

Калалили, права си. Голямото Бибитче беше слабичък, но късно проходи. До мускулатура е. Иначе пълзеше. И малкият не беше стрела, на 14 месеца проходи, но той беше по-едър и с голяма глава, която сякаш му тежеше. Grinning

Днес ММ води малкия на профилактичен преглед. От лекарския праксис са организирали долу на стълбището една кабина със сестра, която те подпитва дали си бил болен напоследък. Тогава се качваш нагоре към кабинета.
Горе се влиза директно в определена стая, няма чакане в чакалнята.

После с детето са минали през центъра на града. Видели са , че техните фризьори нямали клиенти и моите хора са се решили спонтанно да се подстрижат. Фризьорите с престилки, маски, дезинфекционни. Косата задължително се мие първо, по новите правила за хигиена. На тръгване задължително се вземат име, адрес , телефон- ако има заразени, да се проследи веригата.
Фризьорската услуга покрай всичките необходими мерки е била по-скъпа.

# 190
  • На остров
Много много благодаря на всички за прекрасните пожелания ! Стана нашето съкровище на 4 г. За него деня беше много весел, което е най важното !

Утре ще пиша повече Simple Smile

# 191
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ася значи скоро ще си имате рожденничка Simple Smile София почти не е пълзяла, обикаляше хваната за мебелите, проходи на година и два месеца и А ще проходи, нищо че не пълзи сега, може да не и харесва Simple Smile.
Тити много неприятно че се налага така да се изолира ТМ, важното е да сте здрави.
Ир дано се разминат а съкращенията.
Две в едно, порасна и моят любимец, чакам снимки ❤
Аз съм се размесили посред нощите, но така става като не си таймирам правилно времето, когато работя с квас 😂

# 192
Влизам набързо.
Четох, четох... много сте писали.

Бибит, права си за глобите при неносене на маска. От утре влизат в сила, а може и/или затвор дори.   Ние имаме много заболели,но за щастие ниска  смъртност. 

Две в едно, поздрави за рожденика.

Преди няколко дни излязохме с дъщеря ми за малко. Каза, че е имала усещането, че карам много бързо. Над 2 месеца не се е качвала в колата.
Илейн, сигурно  е много вкусен хляба с квас. Аз нямам търпението да си приготвя квас. Когато реша да меся, просто започвам. Ако го планирам за по-късно, все нещо друго ще ми се наложи да правя или желанието ми няма да го има.

Тити, дано всичко е наред и по-бързо да отмине нуждата от изолация на мъжа ти.
Къти, безпроблемно да премине командировката.
Ир,  и при нас се очакват съкращения. Освен всеобщия проблем с вируса, ниската цена на петрола влияе директно върху БВП и от там върху цялата икономика.

Бъдете здрави всички!

# 193
  • Калифорния, САЩ
Две в едно, честито ти пораснало съкровище - здраве и късмет желая на детенце от все сърце!!!
   Излизаме на разходка - ще пиша пак. Добре сме, края на семестъра се вижда, а надявам се оттам и малко свободно време за тук.
   Чета ви веднъж на 2-3 дни, но ви чета. Пишете. И се пазете. 🤗🤗🤗

# 194
  • USA
Ние пак сме в дъждовен период.На моменти такива страшни бури има,че се чудя как не е паднало още някое дърво. Иначе температурите са покачиха и вече дъжда не ми е такава драма.Излизаме в промеждутъците. За в градината не може да се работи,че е супер кално и го ударихме на колоездене на кратки разстояния.
Обадиха ми се от докторския кабинет,че са отворили и записах час за момчетата,който ми отложиха от март месец. От зъболекаря също ми се обадиха,че са отворили и записах час и за тримата. Все още всичко останало е затворено. Следващата седмица ще ходим да си прибираме нещата на децата от училище. Пратиха ни подробен план. В петък е последния ни учебен ден и учителите от нашето училище писаха,че ще правят парад с колите по случай завършването и да благодарят на всики родители за усилията. Гледах маршрута, ще минат точно покрай нашата къща.
За учеето на буквите аз си имам своя теория.Няма рано или късно.Има деца които имат желание и интерес от рано и други които си им идва времето като си навършат годините.Имам и от двата вида. Две в едно не бих се притеснявала за Лео като няма интерес да пише.Моят най-големия докато не тръгна на предучилищна не искаше да пише изобщо.Буквите научи на игра,но не и да пише. Сега за поредна година му дават грамота за краснопис. Малкия пък много обичаше да пише от много малък,но по-късно научи азбуките и то с целенасочена работа,защото играта не свъши работа.Той обаче си има страст към математиката.Не съм виждала друго дете дето така да му светват очите когато говорим за цифри,а е само на 6г. Малката много научава от него,но когато момчетата са заети с училището ме кара мен да я уча също. Нямам болни амбиции,водя се по детето.
Бибит,много специален фризьор сте имали. Не знам кога и моите ще им заврат главите да ги подстрижа. Аз също плача за фризьор ама още не са отворили при нас.

Общи условия

Активация на акаунт