Деца от всички страни, добре сте дошли-9!

• 28 121
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Сух босилек ползвам също както пресен(без песто) - на доматена супа, пица, днес правих капоната, също слагам в билков чай или смесвам с риган - за печено месо.

# 166
Две в едно, много са хубави колелата, особено последното.
Ние решихме, като цена, да не е повече от 1500кр. Малка е още, на баланс колелото още първата седмица обелихме седалката. Тя кара, слиза в движение, пуска го на земята. А и не знам, колко време ще кара с него, докато го сменим с по-голямо, така че сме решили да не влагаме голяма сума. Но, разбира се, всеки си преценя. Което и да вземете съм сигурна, че детето ще се радва.
Сега разбирам, защо босилекът ми е увехнал. Тук е топло, но съвсем не достатъчно, а и тези дни беше ветровито.
Утре в градината ще празнуват Националният празник на Норвегия. Ще манифистират и ще пеят на хората по терасите. Днес ходихме да купим флаг.
После ще грилят и хапват сладолед. Очертава се вълнуващ ден за децата. Дано времето е хубаво.

# 167
  • На остров
Маманорие много ще е вълнуващо днес в градината Simple Smile !

Мелина вие вече приключвате днес е последен ден за вас в градината нали ?

Бибит избрахме колело ММ отиде да го вземе сега. По принцип е хубаво да се пробва съгласна съм, но в тази обстановка няма как. Според всички характеристики би трябвало да му е точно, ще видим утре като го сглоби ММ.

Аз босилек също като Тити много ползвам а и обичам, на салата или супа, отделено в разни азиатски манджи.

Много ми е уморено днес и леко съм с хрема, но се надявам да ми мине бързо.

А тита хич не помислих, че е затворено при вас. Да покажеш после като успеете да вземете.

Ирка доста ти е натоварена програмата, браво ! Аз не знам дали бих издържала Simple Smile) .

# 168
  • на брега на морето
Да, 2 в 1, Hugмило, че помниш- днес беше последен ден за Бобо в градината. Беше в приповдигнато настроение като го взех- усмихнат. Учителката му го гушна. Каза, че ще получи покана за летния празник за приключване на ДГ, който щял да бъде един малко по- различен празник от обикновено ( заради вируса). И също, че може да идва някой път в ДГ да поиграе. Б е доволен, че приключи, не се е жалвал. За пореден път се убедих, че майките преживяваме по- емоционално тези моменти, повече се вълнуваме. Радвам се, че сега ще съм си с него, а и повече време с Кирил, който пък от пон- к няма да е на занималня вече. На Кирил започва футболът от другия вторник. Те и без това играят само децата, които са си заедно в един и същи клас, а треньорът им е доброволец (таткото на едно от децата).

# 169
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Привет дами!

Мелина, Бобо на училище ли тръгва? При вас строги ли са мерките?

При нас разхлабват, на 2 юни в два дена от седмицата за 4 учебни часа тръгват най-накрая на училище.
Дзвер не е въодушевен. Поне ще са без маски. 8 деца в клас.

Бях с А на преглед: 12200гр 🤪
След три месеца контрола заради не пълзенето 😒
Да съм била намалявала кърменията 😧, незнам как ще стане, тя не иска да яде, само суче. Ако не й дам и почва да ме дърпа за деколтето, после и да ме блъска с юмруци 😡

За колелетата не мога да се включа, получаваме от зълва ми. Външен вид не ме интересува, на детето също му е все тая.

Днес работих в градината, засадих последните домати, боб и червено цвекло.
Остана бамята и две тикви.

# 170
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ася тя на колко стана, голяма мома:) София я теглих вчера 15 кг с дрехите 😅.

Аз днес карах колата на сервиз и преглед, поне това отметнах за този година по ния Simple Smile
Чакам да се постопли пак тези дни, че да изкараме разсада навън вече..

# 171
Най-после ви изчетох.
Радвам се на градинарските ви премеждия. И аз се включвам тази година.
Расада за домати и чубрица ще го разсея другата седмица. Лука е вече за салата. Видях че пъпешите са тръгнали, ореха се е хванал, ревена също. Къпината е супер утрупана, смокинята е около 80 см но има около 20 смокини по нея...
Хайде да видим докъде ще я докарам.
Къти, при мен голите охлюви ми изядоха ягоди те. Доматите не са ги пипали. Нали за лимас говорим?

Набързо ще дам отчет и ще ходя да лягам, че съм на резервни батерии и процента наближава 0,00 преди изгаряне.
Йоан започва училище 2 дни в седмицата от понеделник. Разделен е класа на 2 групи и около 1/3 от децата няма да ги пускат.
Миа е на ясла от три седмици вече.
Аз се сбърквам от работа и все съм до под кривата круша.. Тези месец и половина карантина с двете деца ме дръпнаха толкова назад в планинга и клиентите не си дават сметка че и ние бяхме в карантина.

Отменихме наетата вила в БГ и ни върнаха капарото. За първи път попадам на толкова коректни БГ собственици.
Тайно се надявам да можем да си отидем и да не се налага да стойм 2 седмици карантина. Ще решаваме с времето.

Лека нощ момичета и до много скоро

# 172
  • Немция
Брюксел, голяма градинска продукция! Кога намираш време и за това???
Аз нямам представа колко деца от класа на малкия не са пуснати на училище.

Мама Норге, как мина празника?

Перла, чух по новините, че в Катар за неносене на маска заплашвали с глоба от порядъка на 50 000 евро??? FlushedFlushedFlushed

Ася, как се намаляват кърмения, щом детето напира? А и чак толкова калорични не са. В един момент ще почне да наддава по-малко, когато започне да се движи повече.
Браво за търпението с кърменето. На мен след годинката кърменето ми беше досадно, с големия заради алергията едва го избутах до 16-ия месец. Нямах търпение да го спирам.
А. е тежичка и това играе голяма роля при развитието на моториката.

Малък Бибитко значи ходи най-малко на училище от всички тук, които да са тръгнали на училище . Веднъж седмично по 3 часа. Колкото да не забрави що е учебен час. Stuck Out Tongue Winking Eye

Мелина, приключихте с детската градина и вие... Пораства Бобо. Hug

При нас футболът не е позволен още.
Големият Бибитко не иска да тренира футбол вече, мина му мерака окончателно. Вчера пуснах писмото, с което прекратяваме членството му в отбора. Нямам сантименти- и без това е един много ангажиращ спорт за цялото семейство с постоянните им турнири през уикендите, а и през седмицата.

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 23:51 от Бибит

# 173
Чубрица, пъпеши, краставици, боб, цвекло...
Браво, момичета!
Аз ще се огранича до подправките, поне за сега.
Бибит, празника е минал добре, ама моята щерка е ревала за кутията си с храна и беше много кисела, като я взех. Днес храната беше осигурна от градината и съотверно аз не ѝ пратих, и е имало революция за кутията. Къде е?! Защо я няма?! Ама и аз не се сетих да я предупредя. От къде да знам, че ще е направи такъв проблем.
Мелина, май наистина ние повече ги преживяваме нещата. Съдейки по себе си. Тази есен дъщеря ми ще я местят в друга група и от сега мисля, как ще се случи. Адаптация, нови възпитатели, други деца и тн.
Ася, много ми стана мило, като прочетох, че малката идва и те дърпа. 😊 Сетих се за дъщеря ми. А, това с намалянето на кърменето и аз не знам, как се случва. Аз моята госпожица я кърмих до 3 години, като след втората кърменията бяха предимно за заспиване, но не можех да седна. Видеше ли, че сядам моментално идваше и ме дърпаше. Не ми се е налагало да ограничавам, но ми се вижда сложно, особено кърмено дете.

# 174
При нас обсъждат онлайн старт на следващата учебна година поне за първия срок. Много е вероятно, предвид че децата тук много ги пазят, а и трудно ще се организира постепенно реално влизане в училищата. Учителите не са достатъчно, родителите са изплашени и тн. Реакциите са всякакви, все повече експати обмислят да си приберат семейстата, защото не могат да свържат сегашните училищни такси с онлайн обучение, а и на практика на повечето майки не им се удава да работят нормално отвкъщи заради децата. А тук и хоумскулингът не е легален и ако си хоумскулваш детето за една година, после трябва да повтаря класа(ако ще го връщаш в училище. Иначе има колония хоумскулъри, но те изобщо не си пращат децата в училище тук) Преди август няма да се реши.
Скрит текст:
ММ започна работа, но това означава изолация от нас, сега живее в company acomodation наблизо и работи без други опции освен пазаруване на 3 дни. Ако е здрав, ще е така до края на юни. Зум-ваме и се надяваме, че всичко ще е ок.

# 175
  • Калифорния, САЩ
Ох, тити, заради теб се включих. ММ не е спирал с работата, като немормална съм след влизането му вкъщи - санитайзвам и мрънкам. Но няма начин, до края на юни юниънът го пази, после ще следват съкращения.  Не искам дори и да си помислям.
  Следващата седмица ще видя какво мога да направя с вече закупените билети за Бг. И аз не искам да си ходим и да сме под карантина. Оф.
   Изчезевам. Ще пиша пак.
Прегръщам ви и се пазете.

# 176
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Тити, за всички ли важат тези условия или мъжът ти е с високорискова професия?

Хоумскулинг колония звучи много хипи 🤣

Брюксел, как са организирани при вас яслите с дистанцията?
При нас не се знае още кога и при какви условия ще отварят.

Илейн, А. Ще стане на година след седмица

Колкото до карантината:  в Германия почнаха да я махат полека, а ББ гледа какво решават в Германия , та и той така.
Мен повече ме е страх да летя.

# 177
  • на брега на морето
Ася, Бобо ще почва уч- ще наесен ( т.е . август) - 1 - ви клас. Сега ще си е с мен вкъщи. Аз и без това не ходя на работа сега. Кирил свършва уч- ще на 19 юни. А от уч- ще ще го взимам в 13.10, тъй че с Бобо ще сме самички сутрин.
Да, мерките ги охлабват при нас. Хората изглеждат спокойни. Но както съм казвала и преди- ние сме на село, районът е рядко населен.
Надявам се да се пооправи времето, че миналата седмица валя сняг. Да може да ходим по разходки из гората и по баирите.

# 178
Ася, тук яслите не са затваряли. Бяхме помолени с влизането в карантина, ако имаме възможност, да си гледаме детето в къщи. Така и беше до 21-ви април.
Седмицата на 15 април правителството прие, че моята професия е есеншъл. Това стана след едно изказване на някакъв депутат, който видиш ли ни бил забравил и нашата Камара като надига един вой... Поправиха министерското нареждане и бяхме включени и ние като "незаменими". Това ни костваше сроковете, понеже така и не ги съобразиха с удължаването на карантината. Та, на 22 април върнахме Миа на ясла след дълго мислене и чувство на вина.
От 4-ти май беше задължително да се слага маска при оставяне и взимане на детето. До 8-ми можехме да влезем в яслата на метър от входната врата и идваха да вземат и донесат детето.
От 11-ти май, минаваме през градината и даваме децата на входа от градината и не влизаме вътре. Мерят температурата на децата по 2 пъти на ден и ако има 38, веднага трябва да я вземем.
Първите 2 седмици Миа беше само тя като бебе и толкова им беше липсвала за месец, че си имаше частни детегледачки и всичко беше за нея. Взимаха по едно детенце от по-големите които вървят да си играят заедно. От 11-ти по принцип карантината се поосвободи и децата могат да ходят, та има още 2 бебенца и те са 3 в групата с 2 възпитателки.

Миа е 9,750 кг. Почти проходи вече....Прави крачки но трябва да я държиш. Ходи и пипа навсякъде. Голямо любопитство, дори и към храната. Търси кисело мляко ...съвсем обиковено.
Купих един път един Кефир, но беше много гаден на вкус. Ще взема на друга марка да и давам за имунитет и да заменя нормалното кисело мляко.

Големият ме ядосва повече от всичко....не иска да си мие зъбите..все с молене, трябва да го буташ нон стоп за ръцете също, лицето...Да си оправи косата....Откачам, не знам дали е период, но това ме побърква да стой немит и неоправен...

Тити, офф, това е гадно с ТМ....Дано всичко мине и отмине по-бързо.

Мелина, завидях ти за безработието...честно, искам и аз...

Относно градината, не е кой знае какво, но ми е за първи път в къщата. Смокинята я бях купила една увехнала, смотана, за 1 €. Аз обичам да купувам така и да спасявам, ако стане. По ми е хубаво отколкото да купя една хубава и да и се радвам. Те след няколкократно садене от моя страна и разсаждане от страна на ММ за да оправя градината, миналата есен я засадихме вече и тя като откачи с този растеж. Направи смокини миналия октомври...нямаше листа, но имаше плодове. Така и не узряха. Сега е откачила пак ,но вече и със листа и плодове и дори си направи издънка.

За чубрицата реших да пробвам след като видях че е широко разпространена  тук ама никой не я ползва за подправка.

Пъпешите ги засях в общинското място което е зад нашата градина. Никой не го стопанисва и си използвам една малка част. Миналата година от изхвърлена динена кора (според мен Йоан я е метнал), намерих засадени случайно дини и имахме 13 динки...Свеки направи трушия която беше супер вкусна. И миналата година бяха пуснали в един магазин тук някакъв вид пъпеш Waikiki който беше божествен. Та сега засях от него, пък да видим.

Малката се събуди...

Последна редакция: сб, 16 май 2020, 11:08 от bruxelles1

# 179
  • Немция
Две в едно, имате ли си рождениче днес? Спомена, че в събота празнувате.
Ако е така наистина, пожелавам на Лео много здраве и детско щастие!!! И да подкара с кеф новото колело!

Брюксел, хич не ти е лесно да съчетаваш срокове и гледане на деца в това объркано време. Hug
Пъргава Миа си имате, скоро с пълна сила ще открива света!
Не си мисли, че моите момчета са пример за чистота и подреденост. Със зъбите нямаме проблем, но добре, че дойде короната, че да станат по-старателни с миенето на ръце. Децата имат други приоритети. Като дете нито с прически ми се занимаваше, нито съм била отличник с хигиената. Искам изградени навици в децата, но не се втелясвам кой знае колко.
Свекито и тя ли е от Североизточния район, щом прави туршия от динчета? Защото в нашия район също е популярна такава туршия, както и туршия със скилидки чесън.

Тити, по това, което описваш при вас, си личи, че хората са изплашени. Мисля, че с времето ще се свикне, дори и училището може да тръгне в реално време, ако  вирусът е под контрол. В Германия има тенденция на нарастване на недоволството от мерките за коронавируса. Икономиката ще пострада много и много хора ще го усетят финансово, задава се рецесия.
Живеенето в дистанция от мъжа ти е изпитание, децата как реагират? Трудно мога да си представя ММ да се отдели с месеци от нас. Още повече, че тенденцията е вирусът да остане да си вирее сред нас во веки веков.
Свикнах да живея с риска, че може да докара нещо от работното си място. Риск е имало и преди, в болнична обстановка имаш постоянен контакт с различни бактерии и вируси. Открай време, прибирайки се вкъщи, му е навик първо да си дезинфекцира ръце и областта на устата. Да чукам на дърво Stuck Out Tongue Winking Eye, на работното му място нямат в момента болни от ковид. Ако има такива, са разпределени в болници с белодробни отделения, при тях нямат специализирано такова. Разбира се, винаги има риск някой пациент да ти го докара, без никой да знае официално за това.

Ир, дано не ви застигнат съкращенията!!!

Последна редакция: сб, 16 май 2020, 14:25 от Бибит

Общи условия

Активация на акаунт