СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 18

• 22 258
  • 746
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за новата тема. Надявам се на добри новини днес.

# 16
  • София
Благодаря за новата тема!
Във връзка с исканията ни за втора дата, ми изкочи днес точно това от брифинга :
"6 нови случая на заразени деца"
"6 нови случая на деца, 3 от които - едно на 13 и две на 15 години - са в София.  В Пловдив заразените деца са 2 - на 9 и 17 години. Децата не са хоспитализирани, защото нямат клинични оплаквания или те са леки "
Eдното е точно на 13 години, какво правим ако сега е НВО? Очевидно децата си го карат , просто обикновено го карат леко. Вариантите са или да не могат да отидат ако са диагностицирани или да отидат болни дори без да го знаят.

# 17
Благодаря и аз за новата тема! Гледам само 7 непрочетени мнения, викам нещо сте се кротнали, а то имало нова тема.
За протокола - по български са на сложни съставни изречения, по литература предстои тест на Неразделни. По математика последно упражняваха медиана. Още не са чували за неравенства.
Получаваме огромни планове по разказвателните предмети. Голямо писане пада. Домашни по бел и математика, почти не остава време за нищо допълнително. Курсът по бел си върви, но по математика се опитвам аз да помагам. И, както вече споделих във фейса, където момичетата са така добри да ми помагат, не съм особено добра, хуманитарна паралелка завърших и не съм учила математика след гимназията повече.
Надявам се добрите новини за явяване само на НВО физически да бъдат потвърдени официално! И по-скоро да кажат какво ще включват изпитите.
Изказах се и аз на страницата на асоциацията.

# 18
  • София
Аз освен това се надявам да фиксират едни дати и да не се налагат повече промени.

# 19
Мерси за темата! Стискам палци да има добри новини.
Големи емоции. Вместо да обсъждаме задачи и тези, се борим за елементарни неща и справедливост...

# 20
  • София
Току що на ЛС получих ценен съвет за моя херпес, но понеже потребителят е забранил получаване на съобщения, благодаря много тук. 😊

# 21
"Учениците от 7 и 12 клас ще се върнат в училище само за провеждането на еднократни изпити.

Това съобщи в предаването "Здравей, България" по NOVA лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Въпросът е бил обсъден на политически съвет, в края на който с премиера Борисов е решено, че учениците ще се върнат в клас само два пъти - за двете матури".

https://nova.bg/news/view/2020/04/29/286454/%D1%83%D1%87%D0%B5%D … 0%B8%D1%82%D0%B5/

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 10:26 от desidani

# 22
Чета за втората дата и ....... мисля,че ако обявят такава всеки трябва да има право да се яви на двете дати или само на едната /по желание/ и да се вземе по-високия резултат.Защо мисля така - два аналогични варианта на изпитните задачи - на първата детето не отива,но за втората има информация какво точно е изтеглено.Е,преразказът няма  да е на един и същ разказ,но.....трябва да е преразказ,а не отговор на ЛВ напр.В противен случай тестовете не са аналогични и няма равнопоставеност.Не ме убеждавайте,че втората дата ще бъде само за деца,"които са карантинирани или болни".Толкова лесно се взима всякакъв медицински документ,че идеята за тази причина за втора дата направо се обезсмисля.Такъв вариант имаше в университетите с пробния изпит и ти решаваш дали оставаш с първата оценка или се явяваш втори път.Струва ми се,че доста от децата ще "изчакат" втора дата , ако има такава и за това пледирам за възможност за явяване и на двете дати по желание.

# 23
  • Бургас
Току що на ЛС получих ценен съвет за моя херпес, но понеже потребителят е забранил получаване на съобщения, благодаря много тук. 😊
Извинявай Red. Не си бях погледнала настройките. Успех с решаването на проблема.
При нас положението е следното :по БЕ- сложно смесено изречение, литература- Неразделни, математика- линейни уравнения и като чета коментарите, май не изоставаме.
Надявам се, че думите на Симеонов са наистина след взето решение, а не само единично мнение на политик.

# 24
  • София
Мерси, momosho Simple Smile
И на Didia за още един съвет по темата.

Прегледах текущата дискусия във ФБ относно срещата с МОН, но понеже не следя от началото, не ми се иска да нахлувам с въпрос директно там. Да попитам: обърнали ли сте специално внимание на дамата, че ние изрично не искаме онлайн изпити? За всеки случай просто.

# 25
Дидиа, най-малкото финансово няма как да излезе сметката. После и времево. После болните ще кажат, че са дискриминирани само с 1 дата. Изобщо ще стане ад. Нека се фокусираме върху по-постижимия вариант, другият дори не биха коментирали.
Медицинско е излишно да се иска. Всеки неявил се на първа дата да има право да се яви на втора дата.

Ред, дамата има горните точки, където изрично пише присъствено нво.

# 26
  • София
Благодаря за темата. Мария, Антония я е поканила Диана Иванова. Но кой ник стои зад това име идея си нямам. Пък може даже и да не пише тук. Така или иначе благодарности. Само да кажа, че бъркате Дарик радио и Дарик нюз, което е на Нова ТВ. Журналистката, която пише в Дарик нюз е майка на седмокласник и е твърдо против връщане на децата в училище и за втора дата.
Моят синковец тотално се е отпуснал. Никакво време не му остава от многобройните домашни и презентации по разказвателните предмети да направи нещо допълнително по БЕЛ и мат. за съжаление. Добре, че е школата, че там поне пише домашни. Въобще подготовката за НВО е в регрес.
И стискам палци за днешната среща в МОН. Ако сега не успеем за втори дати в тази ситуация, никога няма да се случи.

# 27
  • София
Мария, имах предвид специално да се обърне внимание.

Мама Мони, тази Диана Иванова има дете в седми клас, така ли?
Никак ли не беше възможно например Мария също да участва?

Като се замисля, от МОН организират среща, получили са ни писмото, и няма поканен от наша страна.
Не бих казала, че това е добре.

# 28
Жената отказа, беше попитана. Но пък пита, информира се. Стоя на линия и внимавам ако се появи въпрос. Дано стане.
Пък и тя е име в тези среди, а аз съм бгмама Simple Smile)), няма как да ме възприемат сериозно.

# 29
Хвърлям по едно око на дискусията във фейсбук и се възхищавам на дамата, която се разправя с РУО. Толкова са ми противни, ама имало проблем с квесторите...ама сега ли се сетихте, ама родителите ли да го решават...старите номера...
Огромно благодаря на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт