СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 18

• 22 099
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
Сещам се, че не повдигнах въпроса за НВО ЧЕ (дали ще се провежда). Има ли някое училище, за което да влиза в бала? За София няма, но за другите градове?

# 46
Понеже сме коментирали въпроса и преди, личното ми мнение е, че НВО по желание на ученика не би трябвало да участва в балообразуването. По-скоро става дума за НВО по чл. 51, ал. 5 от Наредба 11 - Преди началото на всяка учебна година министърът на образованието и науката със заповед може да определи и други учебни предмети извън посочените в ал. 3 и 4, по които да се проведе национално външно оценяване по ал. 1. В заповедта се определя и форматът на теста. - т. е. тези НВО няма да са по желание.
Посочените в ал. 3 и 4 са НВО по БЕЛ, МАТ и чужд език.
В наредба 10, в частта за балообразуването пише - резултатите от един или повече допълнителни учебни предмета, за които се провежда национално външно оценяване в съответната учебна година.

# 47
Хвърлете един линк за тази тема във ФБ, МОН дискусията.

# 48
Мерси за новата тема,връщам се да чета, не мога да смогна Sweat SmileSweat Smile

# 49
  • София
Започвам леко да се изнервям.
В два часа ли трябваше да приключи срещата?
Сигурно няма никаква обратна информация до момента?

# 50
И аз. Отворила съм едни колони, но някак не ми върви чертането. Да бяха пуснали ДПП поне нещо да ме разсейваше, за да мине време.

# 51
  • София
Претупах набързо едни неща, защото място не мога да си намеря като знам, че тече срещата и бързам да вляза, но явно още нищо не се знае.

# 52
Тези 2 часа ми бяха мъка. Не ми се мисля какви ли са 3-те часа докато излезе от нво. За резултатите вече със сигурност ще съм изперкала.

# 53
  • близо до планината,почти в гората
Тези 2 часа ми бяха мъка. Не ми се мисля какви ли са 3-те часа докато излезе от нво. За резултатите вече със сигурност ще съм изперкала.
Ааа не, остави си го за първо класиране. Преди това са просто два пъти по три часа, чакане на резултати, чакане на статистика:grinning:
Минава и заминава. До следващата година, ха ха, поне при мен.

# 54
Извинявам се за нахлуването, но тъй като ми е болна темата, дали няма вариант за матури по желание. Да се явят тези които искат. А примерно деца които имат отлични оценки през годините да не се явяват. т.е да се даде право на избор. Отново с цел да не се струпват много деца и всеки родител да може да реши. Като оценката се формира от средната за предмета за 3-те години. Пети, шести и седми клас. Примерно детето има 30 шестици и 8 петици по Бг и литература и се получава средно 5,78. Моите притеснения са да не решат да местят изпитите за септември или да ги направят он-лайн и двата варианта биха били безумни според мен.

# 55
  • софия
Ооооо, не мога!
Матурите и сега са по желание.

# 56
  • София
То и сега НВО са по желание. Получава 0 точки детето, ако не се яви и участва с оценките от 7 клас по БЕЛ и математика, трансформирани в точки. При 6 по двата предмета ще участва със 100 точки бал от 500 максимално възможен.

# 57
Въпросът е да важат за прием в гимназия, а не дали ми се ходи или не

# 58
  • Някъде в Европа...
Извинявам се за нахлуването, но тъй като ми е болна темата, дали няма вариант за матури по желание. Да се явят тези които искат. А примерно деца които имат отлични оценки през годините да не се явяват. т.е да се даде право на избор. Отново с цел да не се струпват много деца и всеки родител да може да реши. Като оценката се формира от средната за предмета за 3-те години. Пети, шести и седми клас. Примерно детето има 30 шестици и 8 петици по Бг и литература и се получава средно 5,78. Моите притеснения са да не решат да местят изпитите за септември или да ги направят он-лайн и двата варианта биха били безумни според мен.
Категорично против съм! Ако днес започваше 5-ти клас и го знам това - може би, но днес да ми кажат, че ще смятат във формиране на бал някоя четворка примерно в 6-ти клас, която е получил на контролно след болест, е смехотворно!
Или пък детето ми да се яви на матура, защото е оценявано, както трябва, и пак е почти нулева вероятността да изкара 500 т. и да е с по-нисък бал от дете, което е получавало все шестици защото е в "по-слабо" училище..Е, няма как да стане!

# 59
Мисля, че добре разбирате, какво искам да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт