СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 18

• 22 257
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
  • у дома...
Извинявам се за нахлуването, но тъй като ми е болна темата, дали няма вариант за матури по желание. Да се явят тези които искат. А примерно деца които имат отлични оценки през годините да не се явяват. т.е да се даде право на избор. Отново с цел да не се струпват много деца и всеки родител да може да реши. Като оценката се формира от средната за предмета за 3-те години. Пети, шести и седми клас. Примерно детето има 30 шестици и 8 петици по Бг и литература и се получава средно 5,78. Моите притеснения са да не решат да местят изпитите за септември или да ги направят он-лайн и двата варианта биха били безумни според мен.
Ей това предложение до момента най-много ми харесва!

Шегата на страна - хора, нека гледаме малко по-сериозно и малко по-реално на нещата. Вече се чудим какво да измислим, че наш`то гардже да е в най-изгодна позиция.

# 61
Извинявам се за нахлуването, но тъй като ми е болна темата, дали няма вариант за матури по желание. Да се явят тези които искат. А примерно деца които имат отлични оценки през годините да не се явяват. т.е да се даде право на избор. Отново с цел да не се струпват много деца и всеки родител да може да реши. Като оценката се формира от средната за предмета за 3-те години. Пети, шести и седми клас. Примерно детето има 30 шестици и 8 петици по Бг и литература и се получава средно 5,78. Моите притеснения са да не решат да местят изпитите за септември или да ги направят он-лайн и двата варианта биха били безумни според мен.
Категорично против съм! Ако днес започваше 5-ти клас и го знам това - може би, но днес да ми кажат, че ще смятат във формиране на бал някоя четворка примерно в 6-ти клас, която е получил на контролно след болест, е смехотворно!

За това казах, възможност за избор от родител.

# 62
Дидева, на твоето търпение разчитаме. Предполагам и препратка към Наредба 10 Simple Smile
Не вярвам друг да има сили за това обяснение.

# 63
Въпросът е да важат за прием в гимназия, а не дали ми се ходи или не

Може, може, кандидатствате с тези 100 точки 😁

# 64
  • София
Е някак няма как на който каквото му хрумне месец и нещо преди НВО, да важи. Оценките в различните училища не са съпоставими. Няма как да бъдат отсети децата по тях за най-желаните училища, а и не само за тях.

# 65
Елито, ти искаш вместо НВО да се взимат оценките от 3-те години ли?

# 66

Многократно е обсъждано, не само в тази тема. Оценките на децата в различните училища не са еквивалентни. Дете с 6 по математика от Н-ско училище е възможно да има 3-ка /при добро стечение на обстоятелствата/ ако е ученик в СМГ. Не само в СМГ, в ред други училища оценки се изкарват трудно и децата са в условията на силно натоварване. На това основание текущите оценки имат значение единствено при съвсем равни други предпоставки за прием.

# 67
Разбирам много добре
 Искате шестицата от селското училище в Сусурлево да е равна тази в СМГ. Е, няма как да стане. Моята дъщеря е 6 пълно, за трите години и пак не съм съгласна, категорично.

# 68
  • София
Не се обиждай, но предложението ти е абсурдно. Остава малко повече от месец до НВО, няма как да се правят подобни промени. Не мисля и че ще има много съгласни с теб.

# 69
  • София
Просто си представих след този пост за оценките как няколко човека припадат пред мониторите си Joy .

# 70
  • София
Боже, чак ви се учудвам на търпението да отговаряте!

# 71
Просто си представих след този пост за оценките как няколко човека припадат пред мониторите си Joy .

А, аз се размечтах за момент. Уви няма да ни огрее 😂😂😂

# 72
Не съм казала, че искам. И изобщо не е ясно дали е добре и не е за моето дете. Но познавам достатъчно майки с деца отличници през трите години, които биха били доволни на този вариант. Ако някой е учил 3 години и е полагал усилия и има оценки, обаче не срочни , а текущи, не е ли показател, това за системно учене и знания. А не ученето в последната година, само 7-ми клас, примерно?

# 73
  • Някъде в Европа...
Елито, ти искаш да кажеш, че дете от училище на село с 20 шестици, ще е по-напред от моето, защото моето учи в училище с високи критерии и затова ще пратиш моето на матура, на която шанса да изкара пълни 500 точки е нулев, и "селското" дете пак ще го изпревари!
Е, изби рибата, честно!
Вече даже нямам сили да пиша културно след всички малоумщини, на които се начетох днес!!!

# 74
  • София
Направо се задавих със следобедното кафе.

Общи условия

Активация на акаунт