СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 18

• 22 252
  • 746
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Ред, точно така. Диана Иванова има дете в седми клас е член на групата във ФБ "Седмокласници". А иначе аз директно предложих да участва Мария на срещата, защото е най-добре запозната за какво иде реч, но явно няма как. Но жената каза, че ще ни пита за всичко. така че стойте на линия във ФБ. Аз ако успея, че съм на работа и замествам и директорката, също ще следя.

# 31
  • София
Доколкото познавам хъса на Антонина да се бори за по-добро образование, няма да имаме по-добър защитник от нея на позициите ни.

# 32
........
Медицинско е излишно да се иска. Всеки неявил се на първа дата да има право да се яви на втора дата.

Нещо не си представям как точно ще облекчите финансовото положение ,ако "Всеки неявил се на първа дата да има право да се яви на втора дата." Първа дата - подготвена и финансово и материално за всички и изведнъж повече от половината решават,че няма да отидат за да се ориентират за следващата дата! Втора дата - по презумция подготвена за по-малък брой деца,ноооо....се изсипват повече от предвиденото.КО прАЙм тогИ? Нещо не ми излизат нито финансите,нито квесторите!Как точно се получава информация за тези,които няма да дойдат на първа дата? Сега чух ,че има 1 дете на 13 /не коментирам факта,че най-малкия у нас е на навършени 13 и е в 6 клас/ и въпрос - как се организира изпит втора дата за 1 дете ?
               Мисля,че ако има втора дата вариантите са САМО ДВА и те изискват ПРЕДВАРИТЕЛНА заявка за участие в изпитите.
1.Дава се възможност за явяване на двете дати ПО ЖЕЛАНИЕ и се взима по-високия резултат.
2.Дава се заявка за участие по първа или втора дата,или на двете.
               Така,всеки преценява,кога детето му да отиде на изпит и колко пъти.Надявам се,че карантинираните и болни деца ще са изключително минимален брой.Даже се замислих да търся информация КОЛКО деца в страната не са успели да се явят миналата година на НВО.Ако някой има идея къде мога да направя тази справка без да пускам официално искане да ме уведоми.Не се страхувам от вируса и мога да отида и на място за проверка.

# 33
Няма луди, които са здрави и във възможност да се явят на първата дата и да си отложат агонията за втора дата, както и да рискуват, че може да се разболеят на втора дата. По-подготвени за 2 седмици няма да станат.

# 34
  • в джунглата
Доста встрани от темата, но да попитам майките дали са получили резултати от ПИ по БЕЛ на Междучасие от 9.04.20.   А иначе аз искрено се надявам в нашето училище да се завърши с оценки от 1вия срок.   .
ДО е много зле, директен контакт /очи в очи/ нямат с никой преподавател, карат на преписване на планове и гледане на клипчета, общо взето самообучение. Никакви оценки по БЕЛ и МАТ.  Много е зле всичко.

# 35
Оффф, как предварителна заявка? Ами ако нощта преди изпита стане нещо: абсцес, смърт в семейството, апендицит...
Всички тези неща са изговорени преди да е написано писмото. Писмото е изпратено и е подкрепено в онзи му вид. Няма нужда от излишни разединения точно днес.

# 36
Вероятно това са аргументите на администрацията?

# 37
  • София
Доста встрани от темата, но да попитам майките дали са получили резултати от ПИ по БЕЛ на Междучасие от 9.04.20.   А иначе аз искрено се надявам в нашето училище да се завърши с оценки от 1вия срок.   .
ДО е много зле, директен контакт /очи в очи/ нямат с никой преподавател, карат на преписване на планове и гледане на клипчета, общо взето самообучение. Никакви оценки по БЕЛ и МАТ.  Много е зле всичко.
И аз нямам още резултати от последния ПИ по БЕЛ в Междучасие.

# 38
  • у дома...
Мисля, че вече нещо много се разводниха нещата и почва да ни избива на капризи и глезотии. Втора дата се иска, заради обективна невъзможност на децата да се явят на НВО-то, а не заради възможност да си повишат оценките.

# 39
Вчера питахме нашата учителка по БЕЛ в Междучасие и каза, че до седмица ще се опита да провери ПИ. Скоро са й ги дали и освен това е по-труднично, сканирани работи и т.н.

# 40
  • близо до планината,почти в гората
Мисля, че вече нещо много се разводниха нещата и почва да ни избива на капризи и глезотии. Втора дата се иска, заради обективна невъзможност на децата да се явят на НВО-то, а не заради възможност да си повишат оценките.
Съгласна съм! Втората дата ще е огромен напредък, нека караме едно по едно, голям слон се яде на малки хапки. Голям оптимист съм!
Нещата се подреждат много добре, присъствено НВО, онлайн завършване и дай Боже  втора дата.

# 41
Затова си седим без втори дати и никога няма да ги приемат.
Две явявания, избор на резултат, предварителни заявки. Като не мога да отговорят на постоянно увеличаващите се искания, нормално приемат че ще има косвени жертви и това е.

# 42
Имам усещането, че няма да дадат втора дата.

# 43
  • София
И аз имам такова усещане, но да изчакаме.
За щастие имаме изискване за втори дати САМО в случай на разболяване или друг форс мажор. Което звучи напълно разумно.

# 44
  • sofia
Втора дата - по презумция подготвена за по-малък брой деца,ноооо....се изсипват повече от предвиденото.КО прАЙм тогИ?
Няма презумпция, въпрос на елементарна организация... след като минат първите дати, тези които не са успели да се явят на първата подават заявления, че желаят да се явят на втората дата.
Отстоянието между двете дати ще е поне 2 седмици, така че може да се организира и да се види бройката на децата за втора дата.

Общи условия

Активация на акаунт