На море в България 2020 г.! - 2

• 33 905
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Признавам си, че не съм гледала статистиките, но много хора от гурбетчиите се прибраха. Говоря, за тези които отиват за няколко месеца или години просто само за да работят навън, а не за онези които са се изучили и устроили в странство. Тези хора за които говоря се прибират защото като нямат приходи не виждат смисъл да плащат скъпи квартири и да покриват по-високите разходи в чужбина. В ЕС отдавна масово се работи на светло, легално е, няма защо да работиш на черно.
П.П. Според мен най-гоелмия проблем е че не затвориха границите и не спряха всички полети. От там тръгна всичко в България.

# 256
https://m.dir.bg/dnes/ikonomika/britanskite-turisti-idvat-prez-y … -v-slanchev-bryag
Много бързо ще стигнем 100-те бройки на ден. 😀
Вече ми става снешно.
Да..., ама не.
Оригиналът
Като заглавието в превод е: Българският слънчак се надява да посреща туристи през Юли...
Текста под първата снимка:
Цитат
Brits could (биха могли) return to Sunny Beach as soon as July as the Bulgaria lowers lockdown restrictions
ако се премахнат ограниченията.
Само, че ограничението за британците (и други) е със заповед, която е във връзка с извънредното положение, но не се ограничава за периода на неговото времетраене и въобще няма краен срок, т.е. трябва нова заповед, която да измени или изцяло да премахне ограниченията. А и не сме само ние - Only 9 countries are allowing Brits to enter as the rest of the  … ue to coronavirus
В един от линковете, които постнах по-назад в темата е европейската пътна карта за разхлабване на мерките. В нея думата "туризъм" липсва.

# 257
  • ВАРНА
6 май 2020  ЗДФ - ТУИ Германия -  около 11 000 туристи не са си отказали резервацията  по българското черноморие и те са за периода 15 - 24 юни! 
 Туристите ни искат да почиват в България - знаят че малката балканска държава е в топ 5 на най-добре справилите се със заразата и затова дори искат още средата на юни да дойдат! 
 В очакване сме какво ще реши правителството. 
   В процес на изчакване сме.  Само едно нещо е сигурно доста от клиентите ни желаят вместо в Египет - Тунис - Мароко  това лято да почиват в България.

# 258
Привет, да се включа - тридневна резервация, платена за Златните в края на май, - презаписаха ми дати за началото на септември, не връщат пари, за ваучер с година отсрочка не ме посъветваха, не било сигурно. Комуникацията ми е директно с хотела, въпреки че съм купила ваучерите през Грабо още януари.

# 259
  • ВАРНА
Охх - май месец тази година е мъртвило на Зл.пясъци! 
  За капак и края на май го дават отново застудяване и пороен дъжд по северното черноморие! 

„обикновенно от 24 май се оживява малко заради абитуриентските - но тази година няма да има никой на 24 май на златни пясъци!   
даже и хотелите с казина заради които се пълнеше малко май месец сега не работят  и е паднала ядрена бомба този май месец на златните! 
  Те повечето хотели едвам от 11-12 май отварят за почистване и зареждане със стоки.   При нормална ситуация това се случва 11-12 ама февруари!

# 260
Според мен най-гоелмия проблем е че не затвориха границите и не спряха всички полети. От там тръгна всичко в България.
Общата позиция на ЕС е да се пропускат хора, които се прибират в родната страна или страната на постоянно пребиваване. А и не може да се спре изцяло движението на хора.
Това, което не се направи и продължава да не се прави е:
1. Всички пристигнали да се транспортират под здравен котрол и полицейски ескорт до местата, където ще спазват карантината.
2. Строг контро на хората под карантина и на контактните с тях лица.
3. Строги мерки за предпазване на медицинските лица от заразяване.
Вместо това направиха КПП-та, от които се оказа, че няма файда.

# 261
  • Варна
Не са само златните, и при останалите комплекси в района е същото положение. То няма и как да е по друг начин с текущите мерки. Оставили са само офисите си и основния персонал, но преди малко от познати чух че са започнали да набират по-масово персонал за сезона, ще видим. Явно 15 Юни ще е началото на сезона, вкл. и за чуждите туристи, е освен ако не започне на 1 Юни, защото и такива приказки има.

# 262
# 263
Да, мене ме притеснява абсолютно същото. Един заразен се качва в самолет и заразява целия самолет. Нищо, че ден преди това са си мерили температурата и са дали отрицателен резултат на ПСР тестовете.
Не схващам логиката. Единствено разбирам хората, които това работят и не могат да се преквалифицират за предстоящия сезон.

Един болен в хотела и 14 дни карантина за твоя сметка , защото си подписал декларация . Нищо чудно да има затворени хотели или курорти заради болни , както стана в Банско . Каквото и да говорят сега, филмът тепърва започва Simple Smile

НЕ си измисляйте, декларацията е само и единствено, за това, че НЯМА да имаш претенции към хотела !!!

# 264
  • ВАРНА
Не са само златните, и при останалите комплекси в района е същото положение. То няма и как да е по друг начин с текущите мерки. Оставили са само офисите си и основния персонал, но преди малко от познати чух че са започнали да набират по-масово персонал за сезона, ще видим. Явно 15 Юни ще е началото на сезона, вкл. и за чуждите туристи, е освен ако не започне на 1 Юни, защото и такива приказки има.

Да 15 юни масово ще отворят на Зл.пясъци.  
Интересно ми е с Кранево какво се случва -   курортното село на руските деца на 99%....там така или иначе почват средата на юни....ттази година обаче руснаците са в карантина до 15 юни и полети нямат до 30 юни.

Балчик пък е ориентиран към румънците....
от БНТ2 разбрах че благодарение на съвместен проект между община Балчик и Констанца -

вече е готов напълно нов път:   Балчик - Тузлата - Шабла/ Дуранкулак -  Мангалия - Констанца!

# 265
aiwabg, не е точно така. Думите на министър Ангелкова относно декларациите бяха: " Почиващите трябва да декларират, че са наясно с епидемиологичната обстановка в България, че знаят за чия сметка ще е евентуалното лечение, ако нещо се случи, както и ако бъдат принудени да стоят под карантина, ако съответният хотел бъде карантиниран". Може това да има различни тълкувания, но така казано за мен значи, че евентуалната карантина на почиващите в хотела ще е за тяхна сметка. Всъщност не знам дали тази декларация е вече окончателно оформена и дали някъде може да се види точният текст.

# 266
# 267
  • Варна
Добре де, а според Вас кой трябва да плаща престоя в хотела при карантина? Вариантите са: държавата, хотела, или туриста. Според мен е нормално туриста да си плаща престоя, нито държавата, нито хотела са го карали да се вре на почивка. Затова е и декларацията, туриста да си декларира че разбира положението и сам ще се оправя. Ако си от България нямаш проблем, ще те пуснат да си пътуваш към вкъщи и няма да плащаш нищо на хотела, така както си пътуват идващите през столичното летище например, пишеш декларация къде ще си под карантина и те пускат да си ходиш където искаш.
Проблемът ще е за чужденците, че ще останат по хотелите при карантина, освен ако не се измисли някакъв друг начин, с тестове например.

# 268
Да, мене ме притеснява абсолютно същото. Един заразен се качва в самолет и заразява целия самолет. Нищо, че ден преди това са си мерили температурата и са дали отрицателен резултат на ПСР тестовете.
Не схващам логиката. Единствено разбирам хората, които това работят и не могат да се преквалифицират за предстоящия сезон.

Един болен в хотела и 14 дни карантина за твоя сметка , защото си подписал декларация . Нищо чудно да има затворени хотели или курорти заради болни , както стана в Банско . Каквото и да говорят сега, филмът тепърва започва Simple Smile

НЕ си измисляйте, декларацията е само и единствено, за това, че НЯМА да имаш претенции към хотела !!!

НЕ , не е само за това . Коментирано е вече доста .(!!!)
Никъде няма образец все още , явно и те не знаят какво ще пишат още в нея.

# 269
  • София
Ще дойдат тулупите бе, ще се застраховат и пак ще дойдат!
За ничия сметка не трябва да е карантината в хотела. Просто не трябва да има такава.
Всеки, който иска да си тръгва-тръгва си и има 2 варианта: или се тества за своя сметка или се изолира за 14 дни. Хотелът вече ще е подал данни към съответното РЗИ да следят.

Общи условия

Активация на акаунт