Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 963
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
Когато съм се родила, майка не е имала думата как да се казвам. От време на време се сеща и ми разказва как двете баби се скарали и колко тежко й е било.
По мое мнение жената трябва да умее да повлияе малко или много на мъжа си и да отстоява пред родителите правото да избере име, без да има сърдити.
Стискам палци на всички, да се спрат на името, което почувстват. Hug

# 151
Когато съм се родила, майка не е имала думата как да се казвам. От време на време се сеща и ми разказва как двете баби се скарали и колко тежко й е било.
По мое мнение жената трябва да умее да повлияе малко или много на мъжа си и да отстоява пред родителите правото да избере име, без да има сърдити.
Стискам палци на всички, да се спрат на името, което почувстват. Hug
В моето семейство винаги е имало разбирателство и така моите родители.са кръстили мен на единия дядо(баща на мама) и сестра ми на другия. При семейството на ММ е имало битка за всичко. Аз харесвам идеята детето да се кръсти на някого, даже бях казала, че за другото дете ще направя аз компромиса просто трябва да се разберем 😐

# 152
Ох, голяма мъка ми е името. Живея в чужбина и ми се иска универсално име, което да не звучи странно нито в Бг , нито в чужбина. За сега само подхвърляме идеи, но нищо не ми е по сърце.
Надявам се също така и родителите да не се месят в избора ни.

# 153
Ние в крайна сметка успяхме да изберем име за нашата принцеса. Много ми е спокойно и приятно така. Бях споделила, че майка искаше да е с буквата на баща ми, но така и не харесах име с нея. И ние сме в чужбина и исках да е универсално. А и мъжа ми един капризен ужас. Накрая от 1000 имена избрах около 100, от които мъжа ми удобри 7 и баща ми избра едно от тях. Накрая всички останаха доволни. Вече свикнах с името и децата и те така че това ще е. Малко тъпо ще стане ако родя на 15ти, че нали е имен ден на Мария. Но Ще го мисля тогава.

# 154
Ние в крайна сметка успяхме да изберем име за нашата принцеса. Много ми е спокойно и приятно така. Бях споделила, че майка искаше да е с буквата на баща ми, но така и не харесах име с нея. И ние сме в чужбина и исках да е универсално. А и мъжа ми един капризен ужас. Накрая от 1000 имена избрах около 100, от които мъжа ми удобри 7 и баща ми избра едно от тях. Накрая всички останаха доволни. Вече свикнах с името и децата и те така че това ще е. Малко тъпо ще стане ако родя на 15ти, че нали е имен ден на Мария. Но Ще го мисля тогава.
И моя термин е за 15.08, но не мисля че всичко ще си остане така Simple Smile

# 155
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
И мен ме притеснява този празник, и точно около 15.08 ми е термина...... Ние имаме две имена и остава да решим кое от двете....но ако родя на този празник, трябва да кръстя детето Мариян, или Марио ?!? Не искам.....

# 156
Вие вярвате ли, че детето трябва да се кръсти по определен начин, в случай че се роди на даден празник?
Аз не съм суеверна и не бих го спазила, но в същото време имам някакъв дълбоко заровен страх, че на детето няма да му върви и какво още беше... 😁

# 157
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Нямам страх , че няма да му върви, просто нали казват, че си идва с името, един вид, светеца го покровителства.
А и е много странно, когато на някой голям имен ден , някой човек черпи с бонбони, защото има....рожден ден Grinning Едно сконфузно...

# 158
  • София
Моят племеник се роди на 26.10., но не го кръстиха с името. Аз също не съм привърженик да се кръсти детето с името от съответния празник ако то не се харесва на родителите. Моят термин е 14.08, но определено няма да е Мариян, Марио или нещо такова Smiley Като цяло май изобщо не харесвам имена с М, нито едно не съм извадила с тази буква.

# 159
  • Sofia
Нямам страх , че няма да му върви, просто нали казват, че си идва с името, един вид, светеца го покровителства.
А и е много странно, когато на някой голям имен ден , някой човек черпи с бонбони, защото има....рожден ден Grinning Едно сконфузно...

Аз също не съм за рожден ден и имен ден в едно. Бих искала детенце да си има и двата празника. Но моят мъж мисли като теб, ама се опитва да пробута името Мартин, хаха. Много е хубаво, но е прекалено модерно напоследък... Половината ми приятелки си кръстиха момчетата така, другите са Александър. Сещате се, че тия двете няма да са в никакъв случай. Grinning
Нашите родители не са казали нищо за имената, едва ли ще  се бъркат.
А пък аз съм Водолей и малко трудно оставям да ми се налагат като цяло... Единствено ми е важно с мъжа ми да се разберем Simple Smile останалите нямат думата.

# 160
То всеки ден е малък празник, и ако погледнем църковния календар все има име за кръщаване по него.
Сестра ми е родена на 17.09, но е кръстена на баба ми, но мама не е знаела, че е празник тогава и от 4 имена е с 5- то.

# 161
Ние все още не сме взели решение за името🙄
Имаме две имена, но като повдигна темата, все чувам, ще видим има време. Аз вече съм се настроила за едното име, даже си го представям, в крайна сметка като се роди живот и здраве, ще решим!

# 162
  • Köln
Ох, голяма мъка ми е името. Живея в чужбина и ми се иска универсално име, което да не звучи странно нито в Бг , нито в чужбина. За сега само подхвърляме идеи, но нищо не ми е по сърце.
Надявам се също така и родителите да не се месят в избора ни.
Аз също живея в чужбина, но съм решила името да е българско. Не ме интересува дали им е удобно за произнасяне на швабите. По важно за мен е да звучи добре спрямо бащиното и фамилното име. А и след време като има деца те ще носят неговото име.
Мисля че всички сме се наслушали на безумни имена като "Леонардо Димитров, Лоренцо Живков и други подобни изгъзици.

Относно имената
Аз нямам имен ден и много исках децата ми да имат, но такива които като се каже името и да не се чудиш кой е деня.
Камелия на Цветница
Никол на Никулден
И сега юнака ще е Йордан
Все хубави празници

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 13:40 от AnMary

# 163
Сестра ми е  родена на 15.08 и не се казва Мария. Тогава не е бил известен този ден като празник. Наскоро стана ясно,че и родителите ми имат имен ден и като им честитя се смеят, че вече всеки е имал имен ден. Името ,което съм харесала някъде четох че има, на други места че няма имен ден ( Даная). Има имена с няколко именни дни.Като цяло  все може да се намери кога някой има имен ден, като за мен по-тържествени с традиции са само Гергьовден  и Никулден 😁

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 10:23 от Daisy1123

# 164
  • Sofia
Харесвам традициите и бих кръстила момчето си на дядо му-бъдещият ми свекър, обаче, моят мъж не му харесвал името... Представяте ли си какво нахалство хахахха.
Почвам да си мисля, че със женските имена щеше да е по лесно Grinning

Общи условия

Активация на акаунт