Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 28

• 32 355
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Момичета,според вас дали ще е удачно ако хапвам сезонни плодове -примерно с цедено мляко и ядки,един вид да зонирам яденето за да не се  вдига драстично КЗ и от там и инсулина ....В двора имаме плодни дървета ,като гледам черешите ще са отново в изобилие,имаме и праскова,сини сливи.....Не говоря за тъпчене,но все пак знам че ще съм изкушена ,та си мислех за този вариант за да не са големи пораженията.

# 361
Не е желателно, ако не си вкарала показателите в норма, но и зависи ти как точно реагираш на тези плодове и количества, които планираш да консумираш.

# 362
  • Пловдив
Миоки ,благодаря!Аз хич и нямам намерение да се  тъпча,идеята ми беше ако хапна примерно 5-6 череши да  комбинирам с някакъв протеин и мазнина,да не е чист плод.

# 363
Не ми изглеждат добре резултатите на щерката,  която е бременна в 10г.с. На вас как ви се струват тези резултати? Струва ми се,  че нещо не е спазила,  въпреки че тя твърди обратното.

Скрит текст:

# 364
Чела съм (не знам колко и до колко е вярно), че бременните и тинейджърите са естествено леко инсулиново резистентни. На мен ми изглеждат прилични резултатите, но нека и по-опитните със стойностите да се изкажат.

# 365
На 60 мин инсулинът е под референтата стойност и това ме обърква и безпокои. Иначе няма оплаквания засега,  да чукам на дърво.

# 366
  • Пловдив
Майка ми качваше пикочната киселина, когато ядеше листни зеленчуци. Освен това пикочната е антиоксидант, който тялото произвежда при повишен оксидативен стрес. Сама си прави изводите.

Гледам, че триглицеридите ти са се повишили, общия холестерол е паднал малко, но HDL не е мръднал нагоре. Инсулин и глюкоза са добре - нормално когато гладуваш. Гладуване съчетано с активна спортна дейност ще те доведе до спад в метаболизма и качване на кг в крайна сметка.

Няма проблем, ако се прегрешава от време на време, щом не става навик и тенденция да стане редовно.

Миоки да, триглицеридите са се повишили наистина, но е съвсем малко, а  HDL холестерола наистина не мърда, за съжаление. Може и да си права за зеленолистните, вероятно е от тях, защото не виждам от какво друго, но и такива не ям много, освен по връзка копър или магданоз в салатата. Е, хапвам и спанак и лапад, но не често. Но ще  направя експеримент да ги махна и да видя как ще ми се отрази. Благодаря ти много!

# 367
На 60 мин инсулинът е под референтата стойност и това ме обърква и безпокои. Иначе няма оплаквания засега,  да чукам на дърво.
Да, но захарта ѝ е добре и не е скочила много, за това и няма висок инсулин, така че не виждам причина за притеснение, особено ако се чувства добре.

# 368
Елседи, точно спанака е проблема. И зрял боб спри за известно време, ако ядеш

# 369
Освен спанак имам някакъв спомен и за бадемите, че не са ок в това отношение.

# 370
Елсефи, нищо изненадващо не виждам в изследванията ти. Само пикочната която е завишена, казали са ти. Ако аз мина на суровоядство за това време вероятно и моите стойности няма да се влошат (с разликата, че при мен пикочната никога не е била завишена независимо какво ям). При ниски калории и предимно от зеленчуци и ядки просто няма какво чак толкова да ти повиши инсулин и КЗ. Blush Има голяма разлика между суровоядството което си практикувала и вегетарианство със зърнени, бобови, растително олио, ориз, картофи, хляб, плодове от всякакъв вид и др. Че и дори сладкиши, мед, захар, шоколад, хидригенирани мазнини или пържено/панирано- доста вегетарианци всъщност не практикуват чак толкова изчистен откъм джънк режим. Аз също се чувствах добре преди години при разтоварващи дни (и нищо изненадващо не намирах в тива- зелени смутита+ ядки и варени яйца като снак бяха позволени). При такъв режим с много сурова, растителна храна е нормално тялото да реагира добре (в случай, че няма стомашни проблеми). В този ред на мисли, няма смисъл да се сравняваш с голяма част от вегетарианците, най-малкото понеже в критериите може да има голяма разлика. Вероятно ти и преди не си практикувала "джънк" вегетарианство (ох, чак се учудвам какъв израз измислих, но предполагам, става ясно какво искам да кажа) Wink И очевидно в това е разковничето. Simple Smile

# 371
Елсефи, не знам колко са показателни изследванията в лабораториите. Но мъжът ми на 25.04 си пусна общ холестерол 8.09, HDL 1.35, LDL 6.20, пик.киселина 217.79
След 1 ден, т.е на 27.04 пусна пак
Общ холестерол 6.69, HDL 1.05, LDL 5.06, пик.киселина 283.45
Незнам как стават тия разлики с 1 ден.
За протокола, той е месояден на всяко хранене, и хляб задължително.
Каква марка омега 3 пиеш? И в срок на годност ли е?

# 372
  • Пловдив
Момичета, действително хапвам зелен фасул, брей за него пък не се бях сетила, ще го спра известно време, както и спанака и лапада, а последно време ям и мангол, не знам дали сте го опитвали, той е подобен на спанака и лапада и също е много вкусен.
Долче, аз и преди не съм яла зърнени никакви, от време навреме картофи и бобови, но виж последните две годинки си хапвах шоколад сериозно и много, ама много обичам кока - кола, с която не съм прекалявала, ама няма да отричам, като почнех да си я пийвам и си я пийвам сериозно, после дълго време не накусвам и така докато скъсам пак синджира Simple Smile Никога не съм пила алкохол, ако съм на маса в компания, хубаво бяло вино с много лед и да отпия две-три глъдки максимум и чашата на финал е по-пълна от началото, защото ледът се е разтопил. Иначе съм била 10 години барманка, как ли не ме мъчиха, не можах да се пропия Simple Smile Написах ти часовете за взимане на кръв, за да отчета, че всъщност това няма значение за стойностите на инсулина, според мен, нали разви някаква такава теория, че трябва да се  дава кръв до 8 сутринта.

VV права си, че понякога дават отклонения, но и няма как всеки ден да са едни и същи стойностите, важното е да не са големи отклоненията и да са в норма, пък при мен тази пикочна киселина си е доста завишена, никога не ми е била толкова. Даже, понеже някъде бях чела, че ако си само на плодова диета също може да се повиши, миналата година бях 30 дни само на плодове (това на моя глава, не го препоръчвам на никой тук) и  след това я изследвах, беше 228 - никога не ми е била толкова ниска, винаги ми е била на горна граница или малко над горна. Та допускам, че може би наистина е от зеленолистните, ще ги махна и ще видим какво ще се получи. Иначе, ще те разочаровам с Омега 3 Simple Smile Пия масло от крил, в срок е до октомври 2020 година пускам линк кое точно
https://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%BE%D1%82- … %D0%BC%D0%B3.5877

# 373
Вв , каква е връзката.Аз пия на Нау фуудс, но им изтече срока на годност преди месец. Дали ме си вредя, като си ги допивам?

# 374
Вв , каква е връзката.Аз пия на Нау фуудс, но им изтече срока на годност преди месец. Дали ме си вредя, като си ги допивам?
Рибеното масло може да бъде замърсено с тежки метали и други замърсители на морската вода. Затова е добре се интересувате от произхода му, а също можете да поискате от вносителя или производителя да ви представи сертификат за анализ, който трябва да съпътства всяка партида според европейското законодателство.
Рибеното масло търпи окисление под действие на светлината и топлината, което нарушава неговите качества. Правилното съхранение на рибеното масло е на тъмно и до 25 С. Ако течното рибено масло е вече отворено, то се съхранява задължително в хладилник дори стайната температура да не надвишава 25 С. Същото е препоръчително и за отворената опаковка с капсули рибено масло. Ако някой твърди, че отворено течно рибено масло може да се съхранява извън хладилник бъдете сигурни, че това е просто маркетингов трик, който да ви накара да купите продукта. Ако, обаче последвате съветите и го държите извън хладилника рибеното масло ще се окислява все повече във времето.

Общи условия

Активация на акаунт