Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 28

• 32 438
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Някой може ли да ми обясни какво значи "балансирано хранене", защото за мен този термин няма никакъв смисъл.

И за тези с окапалите коси, забелязала ли сте намалявана не окосмяването и по други части на тялото?

# 286
  • София
Значи да ядеш нормално количество и от трите групи храни. Не познавам човек с изразена инсулинова резистентност, който да не е бухал много захар под една или друга форма. Повечето хора си ядат и ориз, и картофи, и си спортуват и нямат проблеми.

# 287
  • София
Аз - да. Поне 50%, пък на всичкото отгоре и русите ми вежди  са оредяли сериозно. Но пък на главата  продължава да ми е гъста (а, де?).

Мисля, че има много общо с Хашимотото.

# 288
  • София
Или от възрастта. С годините намалява окосмяването по тялото.

# 289
Значи да ядеш нормално количество и от трите групи храни. Не познавам човек с изразена инсулинова резистентност, който да не е бухал много захар под една или друга форма. Повечето хора си ядат и ориз, и картофи, и си спортуват и нямат проблеми.
А какво е "нормално количество"? Колко от кое е "нормално", кой и как определя колко е това количество, на базата на какво?

Повечето хора са с проблеми с КЗ и инсулин, дори да нямат наднормено тегло. Всичките съвременни, неинфекциозни заболявания, са резултат от съвременното ни хранене, та не знам кои са тези които ядат ориз и картофи и нямат проблеми. Хората без проблеми са едно много малко малцинство. Както установихме наскоро от дискусия тук, външният вид не е гаранция за здраве.

Sharky* аз нямам Хашимото и веждите ми са добре, като изключим че там където съм ги скубала с години, вече растат единични косъмчета, но нямам скъсяване на опашките. За това пък по тялото особено ръце и крака има сериозно редуциране. Поне на главата се възстановява, но по тялото за сега не забелязвам промяна.
Може и възрастта да има връзка, но нещо не ми се вярва.

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 23:09 от Миоки

# 290
Някой може ли да ми обясни какво значи "балансирано хранене", защото за мен този термин няма никакъв смисъл.

И за тези с окапалите коси, забелязала ли сте намалявана не окосмяването и по други части на тялото?

Проблемът с косата ми е много преди да почна режима. На моменти се оправя, на моменти се влошава.
Но преди като бях дебела, бях окосмена на други части много. Мустаци, гърди, между гърдите, корем, крака.
Сега на доста места са намалели космите. Мустаците почти не ми се налага да махам. Даже с пинсета махам 3-4 косъм веднъж месечно.
На брадата ми изкачат 2 от 15 години и си ги махам.
На корема почти са изчезнали. По краката и бедрата доста са оредели.
На гърдите /около ореолите/ все още има. М/у гърдите също.

# 291
  • Paris, France
Или от възрастта. С годините намалява окосмяването по тялото.

Зависи. Имам познати, при които с възрастта се повиши окосмяването.

Баба ми ми беше казала, че ако се скубя редовно и никога не почна да се бръсна, на 30-40 няма да има косми под мишниците и сещате се къде. Така и стана. Познавам, обаче жени, които се скубят и имат гъсти косми до преклонна възраст.

Бабите ми, дядо, майка ми и баща ми нямат косми по ръце и по крака, а аз като млада имах. Баща ми, сестра му и майка му са със светли коси, но майка ми с баба ми си имат тъмни коси.

В пубертета ми пораснаха косми по краката, но не чак до глезена. Имах и мъх по бедра и ръце. Скубех от глезен до горна част на бедро и цели ръце и усещах къде няма и къде има. След тийн годините спряха да растат, но забелязах, че ако ходя без клин или чорапогащник почват пак.

Имам нисък прегненолон и затова вече не ми растат космарлаци по тялото.

Интересното е, че като млада имах тестостерон около горна граница и понякога над нея, а приятелки с по-нисък имаха косми. Имах приятелка със среден тестостерон, косми по гръб, пръсти на крака и ръце и линия косми до пъпа. Ръце и крака ставаха плати в кръв като я скубех. Търпеше, горката. После си направи лазер и няма по лице, гръб, ръце и крака.

Тези, които се скубеха - намазване с папаин и витамин Ц във вода, веднага след епилация, намалява разрежа. Изпитано.

Миоки, нормално количество означава количество, при което не губим и не качваме мускул, нито мазнини, набавя ни нужните калории и хранителни вещества. За всеки човек и всеки ден това количество е различно. Зависи от изразходваната енергия.

# 292
  • София
Космите по пръстите са генетична предразположеност, не са хормонално зависими. По корем и гърди- естествено са.

Това за скубането е вярно при някои, да. Аз на подбедрици имам места без косми, защото много си ги скубех. За тестостерона е точно това,което визирах. Има си хора, които са с по- голяма чувствителност към хормонални изменения и такива, които са резистентни откъм симптоматика дори при високи нива. Късметлии, какво да кажа Joy

Елора, що не се пуснеш на лазерна, това е малка област. И преди сме го коемнтирали, мисля. Каквото е имало да пада, вече е паднало. Другото с намаляването е много хубаво.

# 293

Миоки, нормално количество означава количество, при което не губим и не качваме мускул, нито мазнини, набавя ни нужните калории и хранителни вещества. За всеки човек и всеки ден това количество е различно. Зависи от изразходваната енергия.
Това количество е невъзможно да се определи, освен може би със специалицирано изследване с оборудване и пак ще е моментна снимка. От което следва, че този израз е абсолютно безсмислен.

# 294
Невена, аз съм в менопауза и нямам грам косми по тялото, това значи ли нисък прегненолон. Кортизола ми е висок, забравям и т.н  Дали мога да пия добавка, пише че намалява и теглото( разбира се няма да чакам на нея)

По принцип изследва ли се?

Просто като спра въглените и такава тревожност ме тресе,че търся нещо за понижаване на кортизола.

# 295
  • Paris, France
елинор, не съм компетентна и не зная дали е само от нисък прегненолон. Не знам какъв става в менопауза. Едва ли само той определя растат ли или не косми. Зная, че на диабетиците им опадват космите от това, че не произвеждат IGF-1. ИР пък почваме да ги имаме в по-голямо количество.

Има го и въпросът с оросяването. Лошо оросяване и спират да растат. Скубането поврежда кръвоносните съдове, които хранят космените фоликули.

Абеееее, нали не растат гадините, свиркай си!

Какви въглени спираш? Не разбрах какво да изследваш. Кортизол ли?

# 296
Невена, при мен има места по краката където нямам косми. Не се дължи само на скубането, защото съм ги бръснала също. Обаче от триенето с панталони по краката на някои места просто не излизат вече. За съжаление, останаха ми по 1 враснал косъм отстрани на всеки прасец  (симетрични са даже Grinning ). От няколко дни започнах да използвам Лумеа, та дано да има ефект. Не съм от най-косматите и на ръце и лице каквото имам не се натрапва- малки, светли косъмчета, дори мъх. На брадата се появяват няколко косъма които махам (скубя), но те не изчезват... И майка ми има такива.Тя обаче по тялото няма никакви косми вече, косата и е ок.

# 297
  • София
За врасналите косми - ние с моето свеки направихме неочаквано откритие: с IPL, с който обработвахме "мустаците", по нейно настояване, светнах върху "пъпката", тя пък взе че изчезна след няколко дена (беше високо на бузата), то така и разбрахме, че нейното "акне" са всъщност враснали косми,

# 298
Шарки, не знам...
Скрит текст:
те като по-тъмни червеникави големи пъпки/капсулки стоят, растат си вътре косъмчетата и не могат да излязат...Мислех си аз да светкам и върху тях с Лумеата, но засега пропуснах, филмирах се нещо Joy Но мисля да пробвам и там, събирам смелост Grinning

# 299
Прегненолон дали се изследва. Може и от годините да нямам косми, на долче майка й как няма вече.Не ми липсват, аз за кортизола искам да пия.

Въглени казват на въглехидратите по фейсгрупите. При мен е нещо страшно, опитвам да ги спра, но чак ме напрягат бъбреците. И растройство нон-стоп.

Общи условия

Активация на акаунт