Отговори
# 1 830
  • София
И тук да пожелая на Калоян добре дошъл на този свят! ❤ Много яко как се излюпи на точната дата! Таткото най-вероятно е в космоса човека от кеф.

Аз станах да пишкам и се ококорих. И то с някакви киселини. А аз киселини съм имала преди 14 години и от тогава - ей го на - чак днес. Добре че ММ има редовно и сме заредени с Гавискон. То това много добре действало, бе! Впечатлих се!

Ейми, не знаех, че могат да закрепят положението при прееклампсия. Гледам, че все ги вадят бебоците бързо, бързо в такива ситуации. В коя седмица си? Има ли още много да пече фурната? 😄

Гет, айде ставай! Пишка ти се. Не че някой е родил, ми да не намокриш леглото се грижа 😂😂😂

Енгрусева, то трябва като ги правят гинеколози тия хора, да ги приемат до определен размер на ръцете. Аз съм имала преди години такъв случай в Шейново с една горила. Разкритието ми направо вдигна ръце и се предаде. САмо дето самО не си каза колко см е... 😂😂😂

# 1 831
  • София
Ох, най-важното е, че е добре и си рита и е активен ❤

Мандииии Simple Smile ето ме! Точно станах, хаха. Това ми е второто ставане за нощта и си отворих очите с мисълта за Ейми!

Киселини кмах за първо път през живота си онзи ден, ядох в един ресторант и явно нещо не е нило съвсем ок. Може и някога си да съм имала пак, но рових, ровох в спомените, такова усещане не извиках.

# 1 832
  • Plovdiv, Bulgaria
HoneymamaОще веднъж честит да е Калоян!😇

Amy81 дано всичко и при теб е наред!
На моя позната така й стана, но набързо извадиха бебето. Явно при теб нещата са ги позакрепили, че да си поседи още малко на топло Simple Smile

С тия прегледи за разкритие явно навсякъде е различно. Мен за секциото предният път никой не ме е гледал, до този момент също. Честно казано не би ми било приятно, ама на мен като цяло нищо гинекологично не ми е приятно 😁 Онзи ден като се разбрахме кога да ходя в болницата и доктора вика кога искаш, викам не искам хич, ама няма кой да пратя вместо мен 😁

Ох, аз все имам чувството, че нещо не са ми както трябва усещанията. На моменти леко ме боли и кръста, като при цикъл. Но е леко, сравнение  цикъла ми (припадала съм преди от болка първия ден), та не мога да преценя притеснително ли е, не е ли. Не е и постоянно. Корема се повтвърдява, но не боли. Гледам да лежа предимно (милото ми дете, влиза в положение, но му е много скучно с мен тези дни..). Всъщност притеснението ми е дали бих разбрала, че нещо става изобщо, че да имам време да се реагира за операцията.. Надявам се просто да си внушавам и да си минат останалите няколко дни без проблем, ама нещо много взех да се вглеждам..

И друга глупост мисля, то нали събота/неделя не правят планови операции. Ама ако е изненадващо трябва да няма проблем, нали 😁

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 06:19 от christiana_

# 1 833
Момичета, много благодаря за хубавите пожелания! Прекрасни сте и на всички пожелавам леко раждане Simple Smile

Поствам историята на моето раждане, ако на някой ще му бъде интересно или полезно да я прочете.

Историята на моето раждане!

На 27.05.2020 ММ имаше РД. Аз се чувствах добре и нищо освен силните болки предишната вечер не предвещаваше раждане в този ден.
Тоновете на бебето не бяха много добри предишният ден и нямах търпение да ги измерят пак. Притеснението се беше промъкнало.
След подаряването на подаръка на таткото и пожеланията, той отиде на работа, а аз трескаво прибрах всички неща, които не бях сложила в багажа за родилното. Все едно някакво предчувствие. Simple Smile
Не след дълго започна една поясна
болка в кръста и корема и доста по-болезнени контракции. Повтарях си как ще мине и че трябва да изчакаме Докторът до петък или поне до четвъртък 28.05, за да се върне от почивката си.
Винаги съм се бояла точно това да не ми се случи, Докторът да е заминал в предполагаемата седмица на раждането.Simple Smile
Таткото си дойде по обяд с неговите деца, а аз направих дори баница Simple Smile болките бяха доста силни, но си мълчах, за да не развалям празника 😁🍰
Таткото ме видя, че не мога грам да вървя и видимо болките са по-силни от друг път
В 14.00ч. ме накара да се обадя на Доктор Попмарков и да му споделя поне какви са болките  
 и да го питам къде да отида да ми измерят пак тоновете.
Обадих му се, обясних и той каза взимай багажа, отивай към болницата и ме чакай. Почти съм сигурен, че започва родова дейност Simple Smile
Ох, така се притесних си спомням, а не е като да не съм го очаквала след 2 дни.😄
Влязох в банята да се изкъпя, бях си го наумила и тръгнахме след 15 мин.
В болницата се оказа, че съм с разкритие от 2см, доста забавени тонове и силни контракции.
В 18.40 се роди бебето ни!
След като го извадиха, той проплака и се снимахме, най-незабравимият момент в моя живот 💙 Докторът реши, че ще успее да ми махне миомата, с която се сдобих, след като забременях. Отделно видя и някакъв фибром на един от яйчниците 🧐😏 и си станаха три операции. Сега предстои чакане на две хистологични изследвания, но вярвам в добрият изход и непритеснителни резултати.🍀
Операцията протече по следният начин:
Първо се поставя упойка в гръбнака. Неприятната част е да се сгънеш в поза новородено с този голям корем, което за мен се оказа непосилно, пък и да не мърдам. Една от сестрите ми помогна и легна върху мен, което ми даде упора и се почувствах по-спокойно. Упойката подейства доста бързо, но пък ми падна кръвното и усещането е, че потъваш...това продължи, докато не извадиха бебе Калоян. В момента, в който го видях и ми просветна. Другият гаден момент е, че започваш да се тресеш от студ.
След като операцията свърши до 2 часа усещах краката и болката в корема Simple Smile
Смея да кажа, че доста по-силни болки съм изпитвала, пък и те обезболяват и дори поспах малко.
Днес ще видя малкият си принц Калоян и нямам грам търпение 💙💖

# 1 834

И аз току що се връщам от проверка на разкритие... направи ми го най-големият мъж, с най-големите ръце, който можаха да намерят в ОБ. 🤣🤣🤣 Да ви кажа това беше “най-приятният” преглед, просто забравих всички други болежки.... 🤣
Знам точно за кои ръце говориш Joy И аз няма никога да ги забравя! Joy Joy

# 1 835
  • София
Хънимама, да е жив и здрав, Калоян с безгрижно детство, а на теб бързо възстановяване Heart

Ейми, успех с кръвното, дано да го нормализират, малко остана Flowers Hibiscus

Криси, дори и да подрани девойката, ще съберат екип и ще те срежат Hug без значение от деня и часа.

И аз усещам вече, че не остава и гледам да обръщам повече внимание на баткото като за последно. Поне в това време не се чувствам като тулуп Joy

# 1 836
  • Варна
Добро утро!

Този преглед за разкритие явно наистина различно го правят навсякъде, на мен Аг ми обясни, че е само при нужда. 🤔 Но пък и като се замисля вие сте в по-напреднали седмици, може би тогава се прави превантивно за да се знае дали има разкритие. Както знаем, Амели вече няколко дни се разхожда с такова и какво чака нейната бебка не знам 😂
Бях заложила за вчера аз, ама.... греда! До тука съм само назаде в залозите. Никой не съм познала 😂

Енгрусева, ама какви болки, какви разкрития?! Ти си за 26.06... Няма да ме оставяте сама накрая на месеца ей!
Има няколко момичета да знаете ще ви следя изкъсо! 😐 Стискайте!
Да раждат тези дето са до 10-15 юни сега, ние сме после!
То близнаците верно сме бързаци, ама не ги пускайте толкоз рано! Ай малко родителски контрол от сега, а! 😂

Хънимама, дано бързо се възстановиш и ти дадът бебчето!
Amy81 дано и при теб всичко се развие по максимално добрия начин за теб и бебето. Simple Smile

Открих разковничето на добрия сън и то е умората през деня. От два дена такава енергия ме е обзела и прекарвам доста време навън по задачи, после спя като пън 😂 А от това лежене и “почиване” вече 2 месеца толкова съм се обездвижила, че имам мускулна треска в момента от ходене 😂 Бях на гости в една приятелка, която живее на 5 етаж и за мой късмет не и работеше асансьора. Отне ми 12 минути да се кача и резултата е мускулна треска 😂

# 1 837
  • София
Добро утро, честито бебче Калоян! Жив и здрав да е, мама да го гушка днес Simple Smile

Amy81 - дано се нормализират нещата и щом лекарите са решили, че трябва да стои повече бебето на топло, да постои и да понапълнее Simple Smile

При мен няма нищо ново, преглед за разкритие нямах, не знам дали ще имам.
Остава още малко до датата ми, имам и някои неща да свърша още.
Е ако др седмица по някое време бебето реши да се появи само, няма грам да му се разсърдя Simple Smile

# 1 838
Момичета, много благодаря за хубавите пожелания! Прекрасни сте и на всички пожелавам леко раждане Simple Smile

Поствам историята на моето раждане, ако на някой ще му бъде интересно или полезно да я прочете.

На 27.05.2020 ММ имаше РД. Аз се чувствах добре и нищо освен силните болки предишната вечер не предвещаваше раждане в този ден.
Тоновете на бебето не бяха много добри предишният ден и нямах търпение да ги измерят пак. Притеснението се беше промъкнало.
След подаряването на подаръка на таткото и пожеланията, той отиде на работа, а аз трескаво прибрах всички неща, които не бях сложила в багажа за родилното. Все едно някакво предчувствие. Simple Smile
болка в кръста и корема и доста по-болезнени контракции. Повтарях си как ще мине и че трябва да изчакаме Докторът до петък или поне до четвъртък 28.05, за да се върне от почивката си.
Винаги съм се бояла точно това да не ми се случи, Докторът да е заминал в предполагаемата седмица на раждането.Simple Smile
Таткото си дойде по обяд с неговите деца, а аз направих дори баница Simple Smile болките бяха доста силни, но си мълчах, за да не развалям празника 😁🍰
Таткото ме видя, че не мога грам да вървя и видимо болките са по-силни от друг път
В 14.00ч. ме накара да се обадя на Доктор Попмарков и да му споделя поне какви са болките  
Обадих му се, обясних и той каза взимай багажа, отивай към болницата и ме чакай. Почти съм сигурен, че започва родова дейност Simple Smile
Ох, така се притесних си спомням, а не е като да не съм го очаквала след 2 дни.😄
В болницата се оказа, че съм с разкритие от 2см, доста забавени тонове и силни контракции.
След като го извадиха, той проплака и се снимахме, най-незабравимият момент в моя живот 💙 Докторът реши, че ще успее да ми махне миомата, с която се сдобих, след като забременях. Отделно видя и някакъв фибром на един от яйчниците 🧐😏 и си станаха три операции. Сега предстои чакане на две хистологични изследвания, но вярвам в добрият изход и непритеснителни резултати.🍀
Първо се поставя упойка в гръбнака. Неприятната част е да се сгънеш в поза новородено с този голям корем, което за мен се оказа непосилно, пък и да не мърдам. Една от сестрите ми помогна и легна върху мен, което ми даде упора и се почувствах по-спокойно. Упойката подейства доста бързо, но пък ми падна кръвното и усещането е, че потъваш...това продължи, докато не извадиха бебе Калоян. В момента, в който го видях и ми просветна. Другият гаден момент е, че започваш да се тресеш от студ.
След като операцията свърши до 2 часа усещах краката и болката в корема Simple Smile
Смея да кажа, че доста по-силни болки съм изпитвала, пък и те обезболяват и дори поспах малко.

Честит да е Калоян! Да е здрав, силен и смел, и много радост да ви носи 🎉💕🎉! А на теб бързо възстановяване и много гушкане на бебе хихи! 😍😍😍

Искам също така да ти благодаря, че сподели историята си! Нямаш представа как ме успокои, след вчера, когато ми беше много скапан и тъжен ден, опитвайки се да приема и аз, че ще трябва да със секцио, още повече, че имам предчувствие, че и моят господин ще подрани.
Бяха ми и казали, че спешното секцио се правило задължително с пълна упойка, което още повече ме притесни, но явно не е точно така. Благодаря ти още веднъж! 😘😘😘

# 1 839

Честит да е Калоян! Да е здрав, силен и смел, и много радост да ви носи 🎉💕🎉! А на теб бързо възстановяване и много гушкане на бебе хихи! 😍😍😍

Искам също така да ти благодаря, че сподели историята си! Нямаш представа как ме успокои, след вчера, когато ми беше много скапан и тъжен ден, опитвайки се да приема и аз, че ще трябва да със секцио, още повече, че имам предчувствие, че и моят господин ще подрани.
Бяха ми и казали, че спешното секцио се правило задължително с пълна упойка, което още повече ме притесни, но явно не е точно така. Благодаря ти още веднъж! 😘😘😘

Радвам се, че съм те успокоила и подействала успокояващо ❤️🥰🥰
Всичко ще е наред! Няма нужда от пълна упойка и се преживява.
Да се похваля дори се изправих и ходих малко. На обяд ще ме преместят и ще видя Кало. Нямам търпение 💙

# 1 840
  • София
Лимонче, стискам аз, ама това моето 💙 е голямо магаре, като баща си. Вчера ми спря яко тока. Цял ден яко ме натиска долу, тая глава място не си намери. После едни яки менструални болки, дето не съм имала такива през живота си. Вече към 19ч имам чувството, че със задник се опита да излезе между ребрата ми и дясната гърда.
И като се наду този корем и не спада. И звъннах само да питам, да пия ли нещо. Изядох едно конско, че цял ден си трая и айде към болницата. Пуснаха ми тонове. И дойде мистър Големите ръце и вика : Ще раждаш, а ? Сваляй гащите! 🤣🤣🤣 Та тази проверка явно при мен беше неизбежна... После вика : Няма да е днес! Прибирай се и стискай още! Така, че стискам и не смея даже да си помисля да го срещам този друг път 🤣🤣🤣

Мистик, ако след срещата си с този си родила толкова бързо, разбирам причината 🤣 🤣🤣

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 09:27 от engruseva

# 1 841
Engruseva, да не е един млад доктор?Миналата седмица видях само един мъж в отделението. Днес и аз съм на тонове и ще се оглеждам сериозно за "заплахата" 😁.

# 1 842
  • София
Адриа, ако снощи е бил там, днес няма как да е - та спокойно 🤣 И аз ще ходя към 13:30...

# 1 843
Я някой да проучи кога е този с големите ръце там, че ми се изчака чакането!

Вчера ме провери един друг мъж, ама беше слабичък, мъничък, нежен... И ето, никакво развитие.

Ейми, стискам палци всичко при теб да се нареди и бързо да овладеете кръвното!

Аз и тази нощ спах като пън, преди се събуждах поне като се въртя от една страна на друга, а сега и това не ми се случва...

# 1 844
Хънимама Честита радост! Жив и здрав да е Калоян и много усмивки да ви носи! Герой си и ти с тези 3 операции, бързо възстановяване и благодаря за разказа 🤗❤🤗
Ейми късмет, дано се задържат нещата колкото е необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт