Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 18 / Май 2020

• 198 450
  • 3 261
  •   1
Отговори
# 90
Не виждам никакъв проблем човек като цяло да живее здравословно, да се храни добре и от време на време да хапва и нещо не толкова здравословно. На английски се нарича cheat day при спортуващите, които си позволяват един ден (или два) в месеца, в който ядат "боклуци". Не знам каква е драмата, честно.
Драмата е, че са "Тейчеви". 😜 😬
Или, Боже, опазИ, "Пепона". 😵

# 91
За мен лично Надя от Инфармация вече е с опетнена професионална репутация заради нейната психическа нестабилност.
Вие бихте ли ползвали нейните услуги като фармацевт не само за козметиката, но и за лекарствата и ваксините?
Аз давам на нея нисък вот на доверие поради моите съмнения в психическото й здраве.

Не, направо абсурд. Вече и съжалението ми към нея се изчерпва - едно е да съчувствам на човек с проблеми, но тя е твърде конфликтна и с такива селски интриги само затъва повече, но пък явно й доставя удоволствие.
EmmaT
>>>>>>
Ако аз не греша, ти май беше споменала за някаква Facebook група на български инженер-химик с много добри познания за козметиката?
Може ли да ми споделиш тук или на лични съобщения коя е въпросната група на инженер-химика, за който ти имаш добри впечатления?

Момичета, аз искам да ви попитам кои са вашите любими български и чуждестранни в(б)логъри с професионално образование в сферата на козметичната индустрия?
Защото аз лично смятам, че е хубаво всички ние да знаем добрите алтернативи на компрометираната фармацевтка Надя от Инфармация. Иначе тя ще намира утеха в това, че няма лоша реклама за нея.

# 92
И сама можеш да си разчетеш състава на козметиката. Не ти трябва ни фармацевт, нито химик.

# 93
Пуснах си видеото на Теа и Наум за храненето/не го изгледах цялото/. Но по други техни видеа ми изглежда, че специално при Теа е голяма част ген. Следя редовно Петканова, при нея вече не е. Жената наистина се ограничава и тренира здраво. Тейчето, не че не го прави, но дооста по-често хапва вредни неща. Друг е въпроса, че те акцентират повече на здравословното и колко са трениращи, отколкото Петканова. Затова ми е мн по-нормално Петканова да рекламира Марети, отколкото те.

# 94
Micky Zlatinova с много готино видео за маркетинг по време на пандемия
https://youtu.be/fqS4uK8FHFE
И филми за всяка зодия, много добри предложения https://youtu.be/vp-BqUDsKCg
Много я харесвам, да не кажа, че от т. нар.  бюти влогърки ми е любима.
Не мога да си обясня как Валериана има толкова много повече гледания като на Мики съдържанието е в пъти по-качествено и разнообразно. +Не е куха лейка без интереси.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 23:20 от tuali

# 95
Надя има нов пост, съболезнователен. Там прави сравнение, което е меко казано глупаво и злобно. Най-лошото при нея е, че не си взема бележка и не гледа в собствената градина, а продължава да сравнява хората и някак да иска да изпъква с добродетели, които очевидно не притежава. Тук няколко пъти сме пращали Пепе, имайки право, или, не, на психолог, и тя взе, че го направи, и евала. При Надя не знам... Най-важно е да помогнеш първо на себе си, тогава на другите, просто да види себе си и тогава да се пъне за останалите..

# 96
И сама можеш да си разчетеш състава на козметиката. Не ти трябва ни фармацевт, нито химик.
Barbarella
>>>>>>>>>
Права си, но аз се интересувам от онези в(б)логове, които дават по интересен начин информация за козметиката.
Не става дума само за състава за козметиката, а и за ползваните иновативни технологии плюс какво ново има в българския и чуждестранния козметичен пазар.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 12:07 от Дракарис

# 97
Ако някой знае групата на химика, моля пратете и на мен на лс.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 00:34 от passionbiojuniper

# 98
Понеже виждам, че пишете относно разчитането на състава в козметиката, Google Play наскоро ми препоръча приложението "Clean Beauty". Много е просто - снимате съдържанието на козметиката си и приложението автоматично ви изкарва списък с обяснение към всяка съставка.
Споделям, защото смятам, че би ви било полезно. Simple Smile

# 99
Скрит текст:
Надя беше самоиронизираща се и забавна до някакъв момент, в който тотално изплиска легена и както й казах неотдавна е редно да посети поне психолог в най-скоро време. Един фармацевт следва да знае, че е важно да се грижи за психическото си състояние, толкова колкото и за физическото.

А с днешните постове тотално ми падна в очите. Качила снимка на някаква алергична реакция и който реагира със смях му качва снимка от личния профил в групата с цел масово подиграване на външния вид и някакво образуване на другарски съд от банда "инфармацки". Ок, може да не е най-уместната реакция, ама кому е нужно? Като не иска определени хора в групата лесно може да ги махне и толкова. Е, вярно, че ситуацията ще стане "няма човек, няма проблем", но е милиони пъти по-адекватно решение от публично изтипосване с цел сочене с пръст в стил 4 клас, голямото междучасие.

Не, не беше така. Никой не е говорил нищо за жената, повечето коментиращи изказаха критика към Надя. А тя се изложи много. Жените се опитаха не буквално да ѝ обяснят, че не се прави така, ама Надя си мисли, че щом тя е на това мнение, то всички трябва да бъдат също. И не поема девойката и пише ли, пише пост след пост, от тъпи по-тъпи излияния. Язък за групата.

Аз казах, че това е била целта на занятието, не че я е постигнала. Намирам жените от групата за интелигентни и се радвам, че по-голямата част не са й паднали на нивото.

И ако прочета още едно мнение за дюнери, ще ида да си купя 😂

# 100
  • HH
Напуснах групата и ънлайкнах страницата на Надя. Тя очевидно не е добре. Вече сериозно се съмнявам в историите с полицията, които наскоро раздуха из групите. Надявам се нещата при нея да се наредят и да се оправи, но докато това не се случи изобщо не трябва да и се дава поле на изява. Аз лично отказвам да наблюдавам истериите на когото и да било за сметка на други хора, особено публично.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 13:44 от К@тя

# 101
Донякъде се съгласявам с теб Барбарела,че и сам можеш да разчетеш състава на козметиката,донякъде не.Какво ме провокира?Наскоро водих непринуден разговор с фармацевт за мицеларните води,не знаех,че зависи какъв процент мицели се съдържа в даден разтвор,кое за какво се ползва,за консерваторите,парабените,ползите и обратното,гръмките обещания на някои козметични фирми,състава...,та скромните ми познания не се простират до там, да твърдя,че разчитайки съставките съм супер информирана какво точно "означават".

# 102
Когато мечтите ти се свеждат до минимум- снимане и дрешки☺

# 103
Преди време Надя, ако не се лъжа, беше нарекла бг-мама клоака заради коментарите, които се вихрят в тази тема. Аз съм просто потресена от това, че позовлява обидите към жени в групата и да продължават. Разделиха се два лагера на такива, които обиждат Надя и такива, които обиждат обиждащите Надя. Словесно меле. Абсолютно се загуби първоначалната и цел, а именно да покаже, че не бива да се вреди на друг човек или да се има присмех към уязвим такъв. Хвърляне на домати между две групички. Много зряло и възпитателно, аплодисменти.

# 104
Донякъде се съгласявам с теб Барбарела,че и сам можеш да разчетеш състава на козметиката,донякъде не.Какво ме провокира?Наскоро водих непринуден разговор с фармацевт за мицеларните води,не знаех,че зависи какъв процент мицели се съдържа в даден разтвор,кое за какво се ползва,за консерваторите,парабените,ползите и обратното,гръмките обещания на някои козметични фирми,състава...,та скромните ми познания не се простират до там, да твърдя,че разчитайки съставките съм супер информирана какво точно "означават".
А ти не си ли се замисляла, че фармацевт, доктор или химик също биха те заблудили? Самите те помежду си изпадат в грозни конфронтации. И не, не мисля, че един аптекар знае по-добре от мен какво ми е нужно. Дерматолозите, пък, изписват това, което би им донесло повече изгода от фирмите, които ги притискат да продават. Без да изпадам в подробности, аз помогнах много повече на дъщеря си да има порцеланово гладко лице в най-проблемната възраст, отколкото всеки дерматолог или козметик. И то не, защото имам големи знания, а защото съм ровила, сравнявала, пресявала информация. Всеки може сам да потърси помощ за себе си. Естествено, ако проблемът е тежък е задължително да се обърне към лекар. В нашия случай не беше нужно. По скоро беше изграждане на един полезен навик за конкретна възраст.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 12:31 от Barbarella*

Общи условия

Активация на акаунт