Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 18 / Май 2020

• 198 484
  • 3 261
  •   1
Отговори
# 105
За мен лично Надя от Инфармация вече е с опетнена професионална репутация заради нейната психическа нестабилност.
Вие бихте ли ползвали нейните услуги като фармацевт не само за козметиката, но и за лекарствата и ваксините?
Аз давам на нея нисък вот на доверие поради моите съмнения в психическото й здраве.

Не, направо абсурд. Вече и съжалението ми към нея се изчерпва - едно е да съчувствам на човек с проблеми, но тя е твърде конфликтна и с такива селски интриги само затъва повече, но пък явно й доставя удоволствие.
EmmaT
>>>>>>
Ако аз не греша, ти май беше споменала за някаква Facebook група на български инженер-химик с много добри познания за козметиката?
Може ли да ми споделиш тук или на лични съобщения коя е въпросната група на инженер-химика, за който ти имаш добри впечатления?

Момичета, аз искам да ви попитам кои са вашите любими български и чуждестранни в(б)логъри с професионално образование в сферата на козметичната индустрия?
Защото аз лично смятам, че е хубаво всички ние да знаем добрите алтернативи на компрометираната фармацевтка Надя от Инфармация. Иначе тя ще намира утеха в това, че няма лоша реклама за нея.

И аз бих била благодарна. Темата ме вълнува много, но нямам достатъчно познания, ползвам CosDna, но бих чела/гледала нещо по-подробно и достъпно обяснено от специалист. В инстаграм следя skinchemy Доколкото знам е химик момичето, споделя много интересни за менда неща - съставки, комбинации, влияние, цели, подходящо и неподходящо за отделните типове кожа и т.н.

По този повод исках да ви питам дали сте чели книгата на Надя за подбор на козметика и ако да, намирате ли я за полезна? Гледам, че Деа доста е говорила за нея.

# 106
Преди време Надя, ако не се лъжа, беше нарекла бг-мама клоака заради коментарите, които се вихрят в тази тема. Аз съм просто потресена от това, че позовлява обидите към жени в групата и да продължават. Разделиха се два лагера на такива, които обиждат Надя и такива, които обиждат обиждащите Надя. Словесно меле. Абсолютно се загуби първоначалната и цел, а именно да покаже, че не бива да се вреди на друг човек или да се има присмех към уязвим такъв. Хвърляне на домати между две групички. Много зряло и възпитателно, аплодисменти.
Добре, че аз не съм се записала в тази група. Отвращава ме махленското поведение на Надя.
Язък за нейното образование, с което тя така се гордееше.
Не само офлайн репутацията е важна, но и онлайн трябва да се държи на ниво в полза на професията.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 12:43 от Дракарис

# 107
  • където ми харесва
Честита нова тема 🌷
Откакто сме в карантина, абсолютно всички влогърки циклят яко.
В последно време гледам само Антоанет Попова, другите са ми....
Например Ивана, ми за мен последните й 10 видеа са с една и съща стойност-0.
Валери-там нямам никакви очаквания. То от празна хралупа няма какво да излезе.
Тая Гери не мога да я гледам, чувствам се неудобно като си пусна нещо нейно. И в тон с предната тема само да кажа- това, че за мен тя изглежда недоразвита за 26те си години е мнение, а не обида. И няма как да изглежда секси на снимки по бельо. А факта, че снима френски кроасан, казва 100 пъти да й последваме кулинарния профил в инстаграм за рецептата и накрая виждаш некви умрели от гъдел кифлички....за мен това в подигравка с ауфиторията й.

# 108
Ако не бъркам Зорница във видео или блог пост беше дала пример за приложение, което анализира състава на козметиката.

А за спора Тейчеви - Петканови, няма да крия, че Петканови са ми в пъти по-симпатични. Тук това, което ме дразни е, че те акцентиран непрестанно във влоговете си за спорт и здравословно хранене, а приемат партньорство с Марети. Лично аз не ям Марети, защото имат натриев глутамат, който се съдържа и в продуктите на Маги. След честата му употреба ако се храните с храни, които са овкусени с подправки, не се чувства достатъчно наситен вкус. Забелязала съм и, че след употреба на продукти с натриев глутамат се увеличава консумацията на сол.
За мен това партньорство е противоречиво, но след като се снимат масово с Survival Kit-а на Savex, то не мисля, че е голяма драмата. Изказвам си мнението тук, че просто не ми се вижда особено премислено партньорство. Както споменах и в по-горен коментар за продуктите за коса на Пепе.

# 109
Надето даваше симптоми на психично разстройство опреди доста време , когато нарече Мермерски урод и не помня още какво, когато написа една статия с бълвоч срещу безотговорнитв родители на плажа, когато оплю Антоанет Пепе (за първи път чух за Пепе от Надя). И аз напуснах групата ѝ.

# 110
И двете двойки не ги следя, рядко съм пускала Петканови. Много по-симпатични са ми от Тейчевите. От вторите ми удрят вълни високомерие и не си ги причинявам. Тейчева ще я запомня с разни резки коментари за теглото по време на бременността и особено с един от сорта на "като ти гледам профилната снимка, изглежда все едно гроздето е кисело, понеже е високо". Много грозно впечатление ми направи. След този коментар все се чудя кой я харесва на външен вид, аз виждам само безкрайно нагла физиономия.

# 111
Книгата на Надя за мен е леко объркваща и малко странно написана (нормално - предвид това кой е авторът). Дава някакви базови познания, но е много далеч от описателна, от справочник и от наистина полезно четиво.
Иначе след поредното изригване на Надя и аз излязох от групата.

Валери обаче къде ги е лепнала тези околоочни пачове... 😁

# 112
  • Някъде там
Петканови харесвам заради непринуденото си поведение и в повечето случаи, добронамерено и земно отношение с последователите. Избухвали са и те, но на фона на цялостното им поведение са дребни неща. За разлика от тях. Шопови са надменни и груби в по голяма част от поведението си и отношението към последователите.
Изключително кофти впечатление ми правят всеки път щом коментират поведението на българите под общ знаменател като изключват единствено себе си.
Това според мен е причината да се гледа масово на двете семейства по различен начин, защото и тяхното отношение спрямо последователите е различно.

# 113
Този коментар не съм го видяла, къде е? Звучи доооста грубо...

И двете двойки не ги следя, рядко съм пускала Петканови. Много по-симпатични са ми от Тейчевите. От вторите ми удрят вълни високомерие и не си ги причинявам. Тейчева ще я запомня с разни резки коментари за теглото по време на бременността и особено с един от сорта на "като ти гледам профилната снимка, изглежда все едно гроздето е кисело, понеже е високо". Много грозно впечатление ми направи. След този коментар все се чудя кой я харесва на външен вид, аз виждам само безкрайно нагла физиономия.

# 114
Скрит текст:
За мен лично Надя от Инфармация вече е с опетнена професионална репутация заради нейната психическа нестабилност.
Вие бихте ли ползвали нейните услуги като фармацевт не само за козметиката, но и за лекарствата и ваксините?
Аз давам на нея нисък вот на доверие поради моите съмнения в психическото й здраве.

Не, направо абсурд. Вече и съжалението ми към нея се изчерпва - едно е да съчувствам на човек с проблеми, но тя е твърде конфликтна и с такива селски интриги само затъва повече, но пък явно й доставя удоволствие.
EmmaT
>>>>>>
Ако аз не греша, ти май беше споменала за някаква Facebook група на български инженер-химик с много добри познания за козметиката?
Може ли да ми споделиш тук или на лични съобщения коя е въпросната група на инженер-химика, за който ти имаш добри впечатления?

Момичета, аз искам да ви попитам кои са вашите любими български и чуждестранни в(б)логъри с професионално образование в сферата на козметичната индустрия?
Защото аз лично смятам, че е хубаво всички ние да знаем добрите алтернативи на компрометираната фармацевтка Надя от Инфармация. Иначе тя ще намира утеха в това, че няма лоша реклама за нея.

Kind of Stephen - козметичен химик
Мишел от Lab Muffin - козметичен химик

Dr Drey - дерматолог, но при нея на мен лично много ми пречи видимото ѝ хранително разтройство и е малко teigger-ваща.

Иначе други добри блогъри/ютюбъри, които по принцип не говорят глупости са 50 Shades of Snail, Gothamista, Lia Yoo.

# 115
  • Pleven, Bulgaria
Ако някой знае групата на химикът, моля пратете и на мен на лс.

Моля, да прати и на мен Innocent

# 116
Само аз ли намирам познанията на Надя относно козметиката посредствени? За мен статиите й са недобре написани, объркващи и твърде кратки.

# 117
Книгата на Надя е ок за начинаещи, но за всички малко по-навътре в нещата не допринася с това и иновативна информация. Надя по принцип не се задълбава особено много в научните изследвания и новите открития.

По състав изключително трудно се преценя кой продукт ще е хубав и ще се отрази добре, тъй като не този етап марките не са длъжни да пишат концентрацията на съставките си. Продукти с еднакъв или близък състав може да имат тотално различна текстура и ефект. И на двете може в първите съставки да пише ниацинамид, ама в единият да е 5% (което е доказано ефикасна концентрация), а в другият 0,1%, което едва ли ще има ефект. Надя също в началото бях супер убедена, че пишеше ревюта само по състав и въобще не бях фен на зони подход. После ми каза, че не било така, но аз продължавам да имам някои съмнения. Едно качествено ревю на бяла козметика изисква много време и най-вече нетестването на други нови продукти по същото време.

# 118
Този коментар не съм го видяла, къде е? Звучи доооста грубо...
Скрит текст:

И на мен този коментар беше от първите неща, които ми направиха кофти впечатление за Теа, преди това по-скоро ѝ симпатизирах.
Наумче си ме дразни още от ОЖ.

В Инстаграм беше отдавна, май в началото на бременността ѝ, когато се беше похвалила, че е качила много малко кг. Някаква дама ѝ беше написала, че не е редно да се съпоставят кг, да се ограничаваш прекалено или нещо от този сорт и тя ѝ беше отвърнала това.

# 119
В началото блога на Надя ми харесваше доста, опитах се да следвам нейните препоръки, но за съжаление рядко препоръчаните от нея продукти ми се отразяваха добре. Когато се върнах към старите си навици, всичко се оправи. Не може постоянно да четем етикети като ненормални и накрая коментарите да опират до "Това съдържа спирт и не е подходящо", а пък да сме доволни от продукта. Един живот живеем и няма да е с орлите. Но Надя сама се закопава, сама си създава неприятности в стремежа си да е професионалист. Ако продължава така, ще бъде отхвърлена в нейните среди. Когато снощи говореше за препоръките за антибиотици, сетих се за една случка. Преди време педиатърът пишеше рецепта на детето и ме предупреди да се обадя за да даде указания лично на фармацевта, защото няма да ми изпълнят рецептата. Всичко мина без проблем, но се чудя Надя как би реагирала в такава ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт